Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2018 av hundöga återkomst i övriga hundfrågor (15 svar)
Staffar skadade spädbarn svårt!

Står i en känd kvällstidng idag. Det sker ständigt. Här i Sverige var det en pojke som blev ihjälbiten av liknande sorts ras för inte så länge sen. April i år så blev hundägarna i  Tyskland ihjälbitna.av staffar.  Att en hund biter ihjäl en människa har gått över en spärr och  är mycket farliga. Finns många hundägare  som är livrädda för dessa raser. Det är raser som många inte vill konfronteras med och då gäller det inte bara hundrädda.. Som en rovdjurs uppfödare under en interju, jämförde dessa raser med rovdjuren de födde upp. Visst kan alla  hundar gå till markerings bett, men det är stor skillnad på att bita ihjäl en människa. Nu finns det bilder på hundarna och det går inte tjafsa om blandras m.m.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hundöga återkomst och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#11 18 december 2018 av hundöga återkomst Re: Nu är bebisen död...

Fruktansvärt!!! Man kan jämföra det med dråp genom grov utdragen  misshandel. Här händer det ständigt dessa hemskheter och dessa hundägare som försvarar dessa raser, Vi behöver inte detta. Senast idag står det om attacken på jackrusseln som överfölls av sådan ras, Blev biten på hela kroppen och ägarna(till skithunden) hade ingen chans att få bort hunden. De sprang iväg och vågade inte stanna kvar. Skadorna var så otäcka. så de dolde bilderna i tidningen. Skönt att det finns journalister som vågar ta upp detta. Ofta så använder grova brottslingar dessa raser, för de vet vad de går för.De hycklar inte och kan använda dem till farliga vapen.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#12 18 december 2018 av Lona Re: Nu är bebisen död...

Fast ärligt talat är jag inte lika rädd för "killar av en viss typ" som har shitbulls som de blåögda unga tjejer som har dem. 


Ja, killarna kan använda dem som vapen och även bussa dem på andra hundar men de VET åtminstone vad de har i kopplet. Undviker man vissa (bostads)områden så kan man till stor del undvika dessa ekipage.


Blåögda tjejer däremot, tror att "hunden blir vad man gör den till", att dessa "missförstådda raser" bara behöver kääärlek och socialisering så kan de leka med vilken hund som helst och ha småbarn kravlande över sig, medan ungarna drar dem i öronen och petar dem i ögonen. Tror f-n att det smäller förr eller senare, och med den typen av hund smäller det rejält. Jag fattar inte varför dessa familjer prompt måste köpa en skräpavlad hund med de egenskaperna och inte en käck dvärg/sällskapshund - eller ännu hellre en mjukishund från Ikea. Den bits garanterat inte och går tom att köra i maskin... 


Det märkliga är att en collie räknas fortfarande som en vallhund trots att den inte vallats med på många generationer och bara har rudimentära vallegenskaper kvar, en (show)labbe är fortfarande en jakthund även om den inte skulle göra mycket nytta ute i vassruggarna - men en kamphund är plötsligt en "familjehund" eller "sällskapshund" för att den inte avlats för kamp i några generationer? 


Bara en nypa ironi när jag skriver att de måtte ha ett mycket märkligt genom som med lite hafsigt avelsarbete går att förändra så snabbt, värt lite forskning...? 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#13 18 december 2018 av pipilotta Re: Nu är bebisen död...

Jag som inte vet någonting...Om SKK reagerar på denna "ras", vad säger de? Är det så bra med alla möjliga raser? Är det befogat med just de typer av hundar?Behöver vi dem, till vad?

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#14 18 december 2018 av hundöga återkomst Re: Nu är bebisen död...

Helt rätt!! Många raser som inte behövs i vårat samhälle och kan gärna förbjudas, som i Danmark. Sen finns det, de raser som används till vakt arbete m.m som borde vara licens på, när det gäller uppfödning och ägandes.T.ex. när det hände incidenser med med skarpa herde hundar, som gick till angrepp på sina ägare, Då tog vaktbolag över dessa hundar och varnade samtidigt för deras temperament. Vet inte om de har kvar dessa hundar. Rottis var uppe på tapeten i Danmark att förbjudas. Är också en ras som krävs väldigt mycket av och borde vara licens på för att äga den rasen och inte blåögda ägare( som det stod i ett annat inlägg) som inte inser vad de har i snöret. Jag tror inte många kommer gråta om vissa hundraser försvinner. Låter man raser som inte passar in i vårat samhälle,inte avla fram nya individer Då blir det inte något lidande för dessa hundar. Dags att sålla ut många raser både på defekt och mentalt. Sen att ställa stora krav på(ägandes) uppfödning, på de raser som finns kvar. Gäller blandras också.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#15 21 december 2018 av Lona Re: Nu är bebisen död...
          Re: Nu är bebisen död...
          

Jag som inte vet någonting...Om SKK reagerar på denna "ras", vad säger de? Är det så bra med alla möjliga raser? Är det befogat med just de typer av hundar?Behöver vi dem, till vad?

Det finns många raser som kallas för pitbull men egentligen är det en egen ras, American Pit Bull Terrier (APBT).
De avlas fortfarande med fokus på hundkamp och som en del av avelsutvärderingen.
Rasfolket menar att man inte kan få de rätta egenskaperna utan den typen av avel och att en APBT har många sidor som är önskvärda även till annat. En "gameavlad" hund, alltså att den är avlad för hundkamp, är tex mycket förarvek och, tvärtemot vad de flesta tror, så skulle de aldrig ge sig på en människa. Detta eftersom man måste kunna bryta dem vid en hundkamp utan att ägarna tar skada.
APBT är inte godkända av SKK och FCI, däremot har de ett eget register i USA.
Det finns ett fåtal "äkta" APBT i Sverige, men de flesta av dem är i händerna på personer som vet vad de har för typ av hund.
Själv kan jag inte se att en ras som fortfarande avlas med syfte på hundkamp har i ett civiliserat samhälle att göra öht, vare sig man har den till kamp eller ej.


American Staffordshire terrier, ("amstaff") har sitt ursprung i APBT men där man lagt mer jobb på utställningsresultat och försökt tona ner själva "kamphundsbiten".
De är godkända av SKK och FCI, jag tror att de första amstaffarna kom till Sverige i mitten av 90-talet.
Sen dess har de exploderat i popularitet vilket sällan är bra för någon ras, i synnerhet inte en som kan bli så totalt fel i händerna på en okunnig person.
Tanken med amstaff är förmodligen god, men man ändrar inte gener och egenskaper så snabbt... Stora bitar av kamplusten finns alltså kvar.


Staffordshire bullterrier ("staffe") är en engelsk ras som också den är godkänd av SKK/FCI. De är ruskigt charmiga och glada hundar, men kamplusten finns hos dem med.


Engelsk bulldogg är en kamphund den med från början men har i dagens läge en fruktansvärt osund exteriör, frågan är om de ens kan leka med en boll utan att kollapsa av syrebrist.


Sen finns det diverse olika raser som tex Olde english bulldogg och american bulldogg. De är inte godkända av SKK/FCI men har diverse egna rasförbund, främst i USA. (USA har för all del register för alla möjliga udda raser och hundtyper.)


De flesta "pitbulls", både här i Sverige och utomlands, är i de flesta fall "shitbulls", det vill säga blandraser med amstaff eller möjligen staffe som bakgrund. Ytterst få om ens någon i Sverige har riktig APBT i sig utan de är avlade lite hipp som happ, oftast av okunniga människor - och hamnar i händerna på lika okunniga ägare.


I princip alla terriers har kamplust i någon form, inte i betydelsen "döda, döda, döda" utan mer "bita, slita, dra" vilket de har behövt som de jakthundar de ofta har varit.
Drar man det in absurdum så ja, då hamnar man på en hundtyp som muskelhundarna som har en kamplust som kan bli riktigt svår att hantera.
En kamphund slåss inte med aggression, den slåss på ren kamplust. Det innebär att den kan hålla på mycket längre vilket givetvis var önskvärt i hundkamper och i kamp med andra djur, som tjurar tex.


Man kan ju fråga sig om de verkligen hör hemma hos gemene man - och även om de har många positiva egenskaper så finns kamplusten där alltid i botten.Sätt en sån hund i händerna på någon som tror att de är ''jättesnälla" och katastrofen knackar snart på dörren.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Svart bajs till ytan- magsår?   [3] 24 jun: Ford 26 jun: VildaVittra Svart bajs, flåsar   [5] 7 maj: poppsi 29 maj: username Svårt att bestämma mig i den oändliga rasdjungeln   [1] 29 mar: entillhundtack 8 maj: Voff 92 Om foder, till känslig hund, svårt val.   [0] 1 feb: Voff 92 Svårt beslut HJÄLP!   [4] 16 nov: username 29 nov: Ginza Schäfertik Svårt komma till ro och beter sig konstigt.   [4] 17 sep: lisama 5 okt: lisama Svårt beslut operera el inte?   [6] 28 aug: snuffisen 29 aug: snuffisen Unghund har svårt Bajs/Kissa ensam   [1] 12 dec: STB 14 dec: STB Nina Kain (SD) krävs på 40 000 för svårt biten hun   [9] 10 nov: Hortensia 11 nov: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Labrador Retriever | Finsk Lapphund | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Pudel
© 1998-2019 Enfinia AB