Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 december 2018 av effinala i foderforum (4 svar)
Ngt förhöjt urea-värde, åtgärd?

Min hunds blodprov visade något förhöjt urea-värde i september i år. Hon är en schäfer, 10 år gammal och går på Previcox (SSRI) sedan juni 2017 pga L7-S1 problematik. Medicinen fungerar mkt bra mot hennes besvär. Jag frågade vet om man skulle anpassa fodret med tanke på provsvaret, men vet föreslog då att jag skulle fråga i en djuraffär, för de är mycket kunniga ifråga om hundfoder. Jag tvivlar på att det gäller generellt. Därför vill jag fråga om någon här kanske har några förslag. Hon är mycket matglad och verkar alltid hungrig. Hon har tappat en hel del muskler bak och är tydligt svag baktill, men är mycket glad och pigg i skogen, leker och springer och vill inte åka hem. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om effinala och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 14 december 2018 av Anneli Re: Ngt förhöjt urea-värde, åtgärd?

Det finns en hel del foder för hundar med njurproblem, t ex Royal Canin Renal som finns i ett par varianter. Det är viktigt att maten är lättsmält och näringsrik  och att fodret trots det har låga proteinhalter för att inte anstränga njurarnas funktion.


Jag har inte använt RC Renal någon gång, men väl ett annat RC veterinärfoder för leversjukdom. Det fungerade alldeles utmärkt på min hund och jag är tacksam att sådana foder finns.


Gå in på Royal Canins hemsida och sök på veterinärfoder.


Du kan även gå in på animail.se och söka. Då får du även priset på fodret.

Svara på detta inlägg

effinala
Medlem 2017-06-08
#2 14 december 2018 av effinala Re: Ngt förhöjt urea-värde, åtgärd?

Tack! Ska kolla! 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 14 december 2018 av Lona Re: Ngt förhöjt urea-värde, åtgärd?

Du menar nog NSAID, inte SSRI.
Tyvärr kan de flesta NSAID-preparat påverka njurarna negativt, har ni diskuterat något alternativ? Det finns ju tex Cartrophen-sprutor som har mycket god effekt på en del hundar.
Annars tycker jag att prio ett är att hon mår bra och inte har ont och Previcox verkar ju fungera så sätt inte ut den utan ett fullgott alternativ.


Knepigt svar från veterinären angående fodret, tycker jag! Men bland annat Hill's och Royal Canin har njurfoder, billigast hittar du det förmodligen på bitiba.se, åtminstone låg de bäst i pris för några år sedan.
Fodret är den största enskilda faktorn för hur fort njurinsufficiensen fortskrider så det finns all anledning att vara noga med fodret!
Det finns folk på nätet som rekommenderar färskfoder eller egenkomponerad mat, kör inte på det!
Veterinärfodren kan se tråkiga ut innehållsmässigt men är specifikt avpassade och är det som hjälper din hund bäst.
Om hon är hungrig så kan du ge henne hela morötter att tugga på, de åker mer eller mindre igenom mag- tarmkanalen opåverkade.


En annan sak att tänka på är att hon i princip alltid ska ha tillgång till vatten! Om ni åker en längre tur med bilen, är ute på långpromenad och så vidare så ta med vatten.


Vet du vad hennes kreatininvärde låg på?

Svara på detta inlägg

effinala
Medlem 2017-06-08
#4 15 december 2018 av effinala Re: Ngt förhöjt urea-värde, åtgärd?

Tack!! Ja, jag menade NSAID, inte SSRI  Och det var pga medicineringen med SSRI som vet tog prov på urea och kreatinin. Kreatinin var normalt, urea något förhöjt (värdet var 11). Hon tyckte vi skulle ta nya blodprov efter 6 mån, vilket vi ju kommer att göra. När hon blev akut dålig i Juni 2017 (kunde inte resa sig upp) gjordes en full blodpanel och allting var helt normalt. 


Jag kollade på Royal Canines njurfoder igår, det fanns flera olika för olika njurproblem. Jag måste def läsa på mer omvilken sort som passar hennes problem. Hon har inte besvär med urinvägsinfektioner, hon dricker inte för mycket, aptiten är mkt god. Hon får morot och vitkål som mellanmål. Hon har ingen övervikt, vi håller koll på vikten eftersom hon inte får lägga på sig, det vore dåligt för ryggen. Hon har rock på sig när vi går ut nu när det är kallt. 


Previcox har verkligen fungerat väldigt bra. Hon fick även gabapentin, men även en mycket liten dos knockar henne fullständigt, så hon får det bara vid behov (5-6 ggr sedan juli 2017). 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Förhöjt värde på bukspottskörteln   [0] 27 aug: cecbj195 Förhöjt levervärde plus infektionsprov.   [2] 6 mar: Elvis the York 7 mar: Elvis the York Allvetande vovveister, gamla vinylskivor-av värde?   [15] 24 jan: Nettan E 25 jan: Krokodilen Hur vet man om hundens värde ökat?   [4] 11 dec: Maba 11 dec: Hiranya Högt alp värde - vad ska man tänka på?   [15] 6 nov: Annzo 7 nov: Snodden forever Manniskors kontra Djurs varde?   [24] 5 nov: Doedgreaver 8 nov: Teddies matte Normal värde röda blodkroppar?   [2] 15 aug: diva+tekla? 15 aug: diva+tekla? Värde på ekluckor?...........................   [1] 3 aug: Yezz 3 aug: sly_devil Förhöjt levervärde, konstig efter bedövning   [6] 26 maj: z_z_Flisa 26 maj: z_z_Flisa Ekonomiskt värde på hushållsarbete   [6] 3 nov: Zmula med RR 4 nov: Myggan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Pudel | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Finsk Lapphund | Schäfer | Dvärgschnauzer
© 1998-2019 Enfinia AB