Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 december 2018 av emmeli_wikman i sjukdom & hälsa (1 svar)
Syringomyeli - Erfarenheter?

Jag har en snart 2-årig cavaliertik som har börjat klia sig enormt mycket. Har varit till veterinären som inte hittade några parasiter och heller inte trodde på allgeri, men skrev ut medel mot parasiter samt kortison för klådan som vi nu ska ge henne i en kur och sedan återkomma om det inte blir bättre. Jag har vetat om att syringomyeli drabbar i synnerhet cavalier men aldrig förstått dess utsträckning (90%!!) och heller inte att första vanliga symptomet är ett evigt kliande.... 


Dag 2 på behandlingen men att ha is i magen och hoppas på det bästa hör inte till min starka sidor, så nu undrar jag:


Någon som har erfarenhet av syringomyeli? Vad kostade MR för er? Kan försäkringen täcka (folksam)? I vilken ålder upptäcktes sjukdomen och när fick hon/han somna in?


Har läst på om medicinering och att det ska ta bort de värsta nervsmärtorna, men i min värld låter det sjukt egoistiskt att förlänga ett sådant lidande. Hur gjorde ni?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om emmeli_wikman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 21 december 2018 av Anneli Re: Syringomyeli - Erfarenheter?

Jag förstår att du är mycket orolig och det har du kanske även skäl att vara. Har inga personliga erfarenheter av vare sig rasen eller sjukdomen, men undrar lite över siffran 90% drabbade av cavalierpopualtionen eftersom rasklubb och seriösa uppfödare arbetar och arbetat mycket hårt för att sålla i rasens avelsbas.Detta både gällande hjärtproblem och SM.  Det kanske finns och borde finnas mer hoppfulla siffror 2018.


Jag har flatcoats och för några år sedan misstänktes hjärntumör på en hund jag hade då. Symptomen stämde alltför bra in på hjärntumör tyckte veterinären.MR gjordes i Göteborg och den gången täcktes det av försäkringen (Agria) som var av typen megaförsäkring. Det har man om man har en cancerdrabbad ras vilket flatcoat är.


Det var inte tumör den gången utan hepatisk encefalopati vilket behandlande veterinär totalt hade missat. Borrelia +anaplasma (samtidigt!) +  behandling med antibiotika och NSAID- preparat antogs ligga bakom leversjukdomen. Hunden behandlades, sattes på livslång diet och levde sedermera ett gott om än något begränsat liv i många år.


SM yttrar ju sig i många svårighetsgrader har jag förstått. Låt oss hoppas att din hund har en lätt variant som med behandling går att leva med utan lidande. Det finns exempel på det har jag förstått.


 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo Livmoderinflammation erfarenheter   [4] 19 aug: nallebjörn 26 aug: bes Malignt lymfom, erfarenheter?   [1] 6 jul: Asv 6 jul: Torparinnan Magsår - erfarenheter   [0] 20 mar: MiaSthlm Vad är dina erfarenheter av Terrier Brasiliero?   [0] 18 okt: Evolve Erfarenheter av BIS fodret?   [0] 20 jun: saraleppanen Sundpro sele- erfarenheter och stl?   [0] 22 jan: Ford Erfarenheter sökes av sjukdomstillstånd.Gomsegel?   [0] 10 jan: LindOs Dietfoder, erfarenheter?   [11] 9 okt: Sofie & Zsandor 12 okt: Voff 92 Erfarenheter av Carrier hundfoder   [4] 20 aug: Fjärilsligan 6 sep: bes
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Pomeranian | Rottweiler | Schäfer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB