Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 december 2018 av samoa i skaffa hund (4 svar)
Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg energinivå

Hej! Jag söker efter en ny hund till mitt ” gäng”/ familj. Jag ( man och barn också) är hundvana och har redan en familjehund ( en mellanstor ras ). Det är dock tyvärr så att min känsla av trygghet minskar sakta i området som får fler och fler inbrott och även knivrån på öppen gata dagtid :-/ Det jag vill ha är en hund som signalerar ” mucka inte med mig”  Dock så har jag inte tiden/ orken och lusten att aktivera en typ Dobermann ( har haft förr) eller schäfer, mastiff vore bra men de dregglar nog för mkt för min smak :-/ Har funderat lite på en Irländsk Varghund- deras storlek skrämmer nog de flesta fast de inte gör så mkt OM ngn bryter sig in  Har ni ngt förslag? Som jag skrev så ska motionsbehovet vara låg/litet/ medel och så lite dreggel som möjligt. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om samoa och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 26 december 2018 av Juno Re: Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg en...

Kanske en bullterrier? Roliga, karaktärstarka hundar, som nog kan se lite respektingivade ut. Eller en svart labbe? Jag har hört att folk är mer rädda för svarta hundar.


Jag har lite kluvna känslor till att ha en hund för vakt. Jag kommer själv ihåg hur mycket säkrare jag kände mig som tonåring och ung kvinna när jag gick med familjens schäfrar. De var hur snälla som helst och inte alls tränade för skydd eller vakt, men deras blotta närvaro ingav respekt. Jag har ingen erfarenhet (eller intresse) av att faktiskt träna en hund som försvar. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 26 december 2018 av Anneli Re: Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg en...

Det är sant att irländska varghundar är stora, men respektingivande....+ Det är lugna, älskliga, lite försynta hundar som en chihuahua kan sätta skräck i (har faktiskt sett det).


Det är schäfer, rottweiler, dobermann, malinois och diverse pitbullliknande raser som uppfattas som respektingivande, tyvärr. Det kan likaväl trigga en rånattack som avstyra den. Hundar är utsatta för attacker idag, kulor så välsom kniv - fråga poliser bara. Många polishundar har svårt skadats i tjänst bara i år.


Bor du i ett område som känns så otryggt som du beskriver, skulle jag i första hand försöka flytta på mig. I andra hand starta grannsamverkan. Polis och försäkringsbolag hjälper till. Det konceptet har varit mycket framgångsrikt på min ort och inte minst på landet där vi har sommarställe och  där inbrottsligor härjat i flera år. Där finns nu gemensam dygnetom-bevakning och telefonkedjor och nästan alla har investerat i starka rörelselampor och även videobevakning. Inte ett inbrott hittills i år, peppar peppar.

Svara på detta inlägg

darkosbobbo
Medlem 2018-12-16
#3 29 december 2018 av darkosbobbo Re: Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg en...

Känns lite skevt att skaffa hund avvanda ändamålet för att det ska ”inge respekt”. Vill du ha en hund som varnar går dom mindre sällskapshundarna alldeles utmärkt. Sätt upp en varningsskylt att ni har hund, sensorer i ytterbelysningen. 


Jag har haft irländsk varghund. Dom hårar rätt bra så är du rädd för att ditt hem ska bli ”smutsigt” rekommenderar jag inte den. 


 


Ni kanske skulle läsa på om olika raser och ta er tiden att faktiskt hitta något som verkligen passar er och ta kontakt med uppfödare för diverse raser och hälsa på och bekanta er med rasen och lära er mer.

Svara på detta inlägg

Wotan
Medlem 2018-12-30
#4 30 december 2018 av Wotan Re: Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg en...

Amerikansk bulldog kanske vore något för dig? nästan helt dräggelfri, lätt att träna kan både ligga i soffan och chilla och springa marathon :) bra vakt är det i dom med, samt en ras som signalerar håll er borta.


underbar ras att ha hemma, den gör allt för sin familj(flock). den ger kärlek som få hundar, spexar rätt mycket med :)


ps: jag är inte opartisk :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Tips på hundras?   [3] 5 maj: Majblomman 25 maj: Deen Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [15] 29 apr: Veruska 30 jul: Effi Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB