Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2018 av MalinBW i valpforum (2 svar)
När kan hundvalpen träffa sin mamma igen?

Hej! 


Jag söker lite kunskap angående hundvalpar och deras mammor. 


Jag har köpt min hundvalp av min kusin vars deras hundar fick valpar. 


Min valp är nu ca 13 veckor och har varit hos oss i två veckor. 


Min kusin och hennes hundar ska nu komma ner och hälsa på familjen och vill väldigt gärna att deras hund och min valp ska träffas igen. 


Jag undrar då om detta är en bra idé med tanke på att min valp är väldigt liten och har inte varit hos oss särskilt länge än. Han kanske kommer bli mer ledsen av det när dem ska skiljas åt igen? 


Alla tips och råd är välkomna :)


 


/Malin 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MalinBW och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 27 december 2018 av Juno Re: När kan hundvalpen träffa sin mamma igen?

Har ni bondat ordentligt, har en säker anknytning och valpen är trygg i er familj så tror jag inte att det är skadligt. Jag har hållit kontakten med mina uppfödare som har bott nära och har sett många fördelar med det. Hundarna har varit glada att se dem och föräldrar och syskon, men det är ingen tvekan om att jag är "mamma" nu. Är föräldrarna stabila och sociala hundar så kan de ha gott inflytande på valpen med.


Två veckor kanske är i kortaste laget om ni inte riktigt bondat ännu (det kan ta lite tid ibland) eller om ni tycker att vissa situationer ännu är jobbiga och utom kontroll. 


Tänk också på att mamman kan ha gått vidare och kan vara ganska sträng mot äldre valpar om hon tycker att de är jobbiga.


Jag har läst om studier som visar att hundar kan känna igen sina föräldrar och syskon minst två år efter att de har skiljts åt. Jag tänker därför att du inte tar familjens plats utan skapar dig en egen och att hundens och din anknytning är separat.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 27 december 2018 av Anneli Re: När kan hundvalpen träffa sin mamma igen?

De känner alldeles säkert igen varandra på dofter och beteende, men Juno har helt rätt när hon skriver att tiken kan bli "sträng" dvs fräsa ifrån om valpen visar ett alltför klängigt beteende, vilket den sannolikt kommer att göra. Det är ett normalt fostringsbeteende för tiken, men man bör avstyra valpen om det går för livligt till.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [6] 9 sep: Villetycke 23 sep: Ayrin Låta min vovve träffa sin barndomsvän?   [1] 24 jan: Amstaffägare 24 jan: Ayrin Jag vill ha hund - men mamma säger nej.   [12] 18 jan: Walthéry 13 mar: LoneWolf Tips på passande hund till mamma och pappa   [11] 3 jun: Chinesecrestedlover 5 jun: almina Schäfervalp vill gärna träffa andra hundar   [2] 26 dec: KalleP 26 dec: KalleP Hund träffa spädbarn   [0] 7 aug: Rocky2010 Träffa hundfolk i nyköping   [2] 1 sep: josefinez 31 okt: Cassieåjag Ingen trevlig påsk, bråk med mamma gällande vovven   [22] 19 apr: abbe83 20 apr: abbe83 Sixten vill träffa en Hundkompis!   [0] 6 apr: JillSvensson Påverkad mamma försökte strypa hund och barn   [2] 20 mar: Beardedspaniel 21 mar: Visslan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Boxer | Dobermann | Chihuahua | Dvärgpinscher | Rottweiler | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB