Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 december 2018 av Juno i valpforum (5 svar)
Valp är rädd för att gå ner för trappor

Jag har en valp på 4 månader som inte vågar gå ner för vår trappa. Hon springer gärna upp och står sedan och gråter tills vi hör henne och  kommer och bär ner henne. Lite praktiskt är det för man vet var man har henne om hon är på övervåningen, men vi hoppas ju att hon ska komma över det. Trappan är inte jättestor, men ganska hal, och jag förstår varför hon tvekar. Med henne är det alltid full speed som gäller och gallopp nerför trappan kanske helt enkelt är en dålig idé.


Hon går nerför trappor utomhus, bla en jättestor med nästan 200 trappsteg och flera andra mindre med olika höga trappsteg. Underlaget på dem är mindre halt och hon har ju koppel på så hon kanske känner att det är en säkerhetslina.


Så, frågan är om ni har några tips på hur man får henne våga ta sig an trappan? Hon är som sagt 4 månader och väger nästan 10 kg. Det hade varit praktiskt om hon klara av det här själv snart.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Juno och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ingrid W
Medlem 2015-04-10
#1 28 december 2018 av Ingrid W Re: Valp är rädd för att gå ner för trappor

Min hund gick inte nerför vår hala trätrappa förrän vi la matta på trappstegen (lösa halvmåneformade bitar som är självhäftande), sen gick det jättebra

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 28 december 2018 av Anneli Re: Valp är rädd för att gå ner för trappor

Kan bara bekräfta att sådana trappinlägg fungerar väldigt bra. Vi har nyss lagt in sådana i vår trätrappa som också var rätt hal för hundarna. 15 st förklistrade ljusbeige halvmånar av heltäckningsmatta för 249:- på Lidl var ju som hittat!

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#3 29 december 2018 av Juno Re: Valp är rädd för att gå ner för trappor

Tack för svar! Halkskydd kanske är det som krävs. Hon visar inga tecken på att försöka sig på att ta sig ner för egen maskin. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 29 december 2018 av Ayrin Re: Valp är rädd för att gå ner för trappor

Vår valpis var tveksam till vår trapp, men vi bar bara ner henne och satte henne på typ tredje nedifrån, och när hon klarade det så blev det fjärde nerifrån, och när man klarar 4-5 trappsteg i en trapp så klarar man i regel hela trappen :).


Sen har vi barngrind längst ner också, så den brukar vara stängd så hon inte far upp själv, men det är mest för att jag inte inte helt och fullt rumsren valp på större ytor än strängt taget nödvändigt :D.

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#5 29 december 2018 av Juno Re: Valp är rädd för att gå ner för trappor

Uppdatering: Nästan löjligt enkel lösning på problemet: 3 femminuterspass med klicker och kalkon och hon går lungt och försiktigt ner för trapporna. Det sista passet var bara för att få henne att gå lugnt och inte springa på trappavsatsen...


Jag tror att jag var tveksam att träna bort det om det var så att det faktiskt var farligt för henne att gå trappor, men hon har koordinationen och kontrollen att klara av det.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundar och trappor?   [9] 9 nov: Jerrie´s Black Pack 19 nov: Sezziyanen Hundvalp och trappor   [9] 16 sep: Anna37 17 sep: Gurkans När kan en valp gå i trappor och gå på promenad?   [7] 6 aug: Charlotteeee 10 aug: abbe83 Tips på hur man kan bära en Rottweiler i trappor!   [3] 6 aug: Milla & Atlas 6 aug: hundälskarensandra Från vilken ålder får valpen gå i trappor?   [10] 9 mar: StoltChihuahuaÄgare 12 mar: Majken! Kan min hund ha blivit rädd för trappor?   [11] 26 nov: annaaellinor 9 dec: banki Gå i trappor med hund.   [7] 21 nov: Zakkizen:D 21 nov: Zakkizen:D Farligt med trappor?   [6] 21 nov: Morot 21 nov: SanCha Valp som dreglar mängder + trappor & stora valpar   [2] 12 nov: G_wass 12 nov: gårdshundsägaren Hjälp! Hund som slutat gå i trappor   [5] 30 jul: z_Asynjaa 30 jul: z_Asynjaa
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Pudel | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB