Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
Nyhet 7 januari 2019 av Hortensia i vård & skötsel (28 svar)
Nyhet: Kamphundsraser överrepresenterade i hundattacker
"Sirkku Sarenbo som är docent i miljövetenskap vid Linnéuniversitetet har gjort två större studier om hundars angrepp mot andra hundar. Det handlar ..."

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hortensia och gå vidare till medlemsprofilen.
Kommentera denna nyhet
Sida 3 av 3
123

Wotan
Medlem 2018-12-30
#21 12 januari 2019 av Wotan Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...

ok men vi gör så här prova att inte socialisera en schäfer då så får vi se . den som inte socialiserar sin hund ska inte ha hund. och jag säger inte att det är lätta hundar, bara att förnjuda dom inte är rätt väg att gå enligt mig. 


 


Mvh

Svara på detta inlägg

leopold68
Medlem 2019-02-09
#22 9 februari 2019 av leopold68 Re: Kung Hans R...
          Re: Kung Hans R...
          

Har protesterat till Kennelklubben! Men om det så kallade stolpskottet (brukar inte använda sådana uttryck, men kunde inte låta bli)Rosenberg sitter kvar, som gör allt för försvara många farliga hundraser Så har det varit problem att få Kennelklubben att reagera.  Vet inte, men kanske börjar röra sig i ledet. Troligtvis på grund av dödsfallet av den 14 åriga som pojken blev ihjälbiten. Men det är tragiskt att en tonåring ska sätta livet till, för vissa ska reagera. Har kontaktat föreningar som forskar i rovdjurs forskning och ta med dessa raser. De är värre en många rovdjur. Skulle t.ex. en varg bete sig så i samhället, skulle hela jägarstaben som är emot vargen snabbt försöka utrota vargen. Det patetiska är att man får rådet att sätta upp armarna för halsen(de angriper mot halsen) för att skydda sig. Men de är så farliga, att de tar tag i armarna och drar ner offret för att komma åt halsen. Dags att vakna Sverige!!!

 vi kommer se mycket mera av dom här raserna i framtiden. titta bara på hund annonser, kryllar av american bullys och amstaffs.


men det är den nya generationens hundägare som vill ha nya typer av raser. 


åldersgräns med någon typ av licens är nog det enda som hjälper.


 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#23 9 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...

När till och försvarsmakten reagerar på dessa raser, så borde väl folk inse vilken fara de utgör. Danmark försökte lägga ansvaret på ägarna innan rasförbud.Men det hjälpte inte ett dugg och därav rasförbud för många raser.

Svara på detta inlägg

leopold68
Medlem 2019-02-09
#24 22 februari 2019 av leopold68 Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...

vad har försvarsmakten emot dessa hundar, har du nån länk eller källa att dela med dig av? 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#25 25 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...

Länken finns redan. Trådstartaren har länk, där det står under filmen.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#26 25 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Kung Hans R...
          Re: Kung Hans R...
          

 vi kommer se mycket mera av dom här raserna i framtiden. titta bara på hund annonser, kryllar av american bullys och amstaffs.


men det är den nya generationens hundägare som vill ha nya typer av raser. 


åldersgräns med någon typ av licens är nog det enda som hjälper.


 

Man skulle komma långt med rasförbud. Då gäller det inte bara kamphunds raser.  Ser med fasa hur en ny ras som blivit godkänd av SKK. Ser ut som en schäfer, men är blandad med en skarp herdehund. Kan inte sluta bra.Sen att kräva licens på vissa raser, är också en hjälp tillsammans med rasförbud.

Svara på detta inlägg

hav
Medlem 2018-08-30
#27 2 mars 2019 av hav Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...
          Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...
          

det finns ansvarsfulla hundägare som har så kallade kamphundar som aldrig bitit attakerat andra hundar förut, du tror inte att en stor del har med ägare att göra? gör har inget emot ett "körkort" för att ha vissa raser, men att börja förbjuda vissa raser? tycker det är en skrämmande tillämpning. ska vi förbjuda raser inom vår välrd också? jag har haft så kallad kamphund i dryga 20 år, jag har aldrig varit med om att dom attakerat andra hundar eller människor. med kamphundar antar jag du menar alla raser som varit inblandad i bullbaiting och sådant med? så Bostonterrier mfl. är inräknade?

Ser flera som försvarar kamphundsraser genom motiveringen att det  beror på ägaren... Ärligt talat skulle jag aldrig släppa min lilla hund lös med en kamphund oavsett hur vettig ägaren verkar vara.


Hundarna har instinkt. Det är framavlade för slagsmål. Visst kan man genom träning förbättra och motarbeta instinkten, men i grunden är den ändå kvar. Vad finns det för garantier att denna väluppfostrade till synes snälla kamphund en vacker dag misstar sin lilla lekkamrat för en kanin och väcker instinkten till liv? Då kan man inte anklaga hunden. 


Självklart borde dessa raser förbjudas – de är framavlade för kamp! Hundar är inte ondskefulla, men dessa individer är i grund och botten sociopater. Det är konstigt att människor vill ha dom som inte använder dom för kamp, men det handlar väl om mekanismen "att det känns extra speciellt att ha en go relation med en potentiellt livsfarlig hund". 


 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#28 2 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Kamphundsraser överrepresenterade i hunda...

Visst är det hundrasers mentala bit som inte hundägare kan hantera. De är inne i en slags förnekelse. Sen när det händer något, så antingen springer de från platsen, eller upptäcker de att de inte kan hantera situationen och de får se hur hunden slaktar offret. Att se sin närmaste vän blir slaktad är ett svårt drama för många. En äldre farbror tappade talet när han fick se sin närmaste vän blev ihjälbiten. Den hunden hade smitit från en vanlig familjs tomt. Det stadiet som Sverige befinner sig nu, var Danmark inne i, innan de såg att det inte hjälpte med hundägar ansvar och därav blev det rasförbud på många raser. Var ett reportage på tv angående förbud att ha hundar lösa nu uti naturen(djur barnkammare vid denna tid) och inte visste angående detta, Men det oroande honom inte, för han hade alltid sin hund(kamphundsras) kopplad, för annars(person som vet vad han har i snöret) kunde det bli mycket farligt.  Ska leta reda på detta reportage.     

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundattacker och flexikoppel   [13] 26 nov: catharina1 28 nov: pipilotta Alla dessa hundattacker!?   [29] 22 aug: R.A.W. 26 aug: Borderbus vanligare med utfall och hundattacker, varför?   [13] 30 jan: R.A.W. 30 jan: R.A.W. Hundattacker forsätter som vanligt!!!!   [21] 3 jan: hundögon 4 jan: zippa_86 kamphundsraser får lida pga av människan. Läsvärt   [80] 13 mar: susanne och Lotus 17 mar: kluffrold Förvirrad angående alla hundattacker   [50] 8 feb: intuition 9 feb: OZZYPOZZ Fråga om muskelhundar (kamphundsraser)   [13] 24 jan: Bullandterrieraction 24 jan: Luss +3 Det här med kamphundsraser?   [15] 6 nov: TokigaTure 6 nov: Sara & Lea Hundattacker i media - förr schäfer, nu "kamphund"   [31] 8 jul: Agata 9 jul: Tjockekorven Få kamphundar bakom hundattacker   [43] 17 jun: Flaxan 20 jun: poff borta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irländsk Röd Setter | Finsk Stövare | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Boxer | Irländsk Terrier
© 1998-2019 Enfinia AB