Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 januari 2019 av hundöga återkomst i övriga hundfrågor (38 svar)
Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Är på väg att justera mina tänder. Funderade på tandimplantat. Glöm det! Grymma djurförsök (labradorer) och lider på hundarnas uttryck, t.ex. på hunden längst bak" varför behandlar ni oss så" har man haft hund i flera år, så kan man läsa deras sorg. Samma uttryck, som hundarna som är på väg att dränkas i asiatiska länder och lider svårt innan. Kina resturanger m.m har jag undvikit i många,många år. Nu är japan på väg att jaga valar med grymma redskap och det tar lång innan död. Suchi finns inte min mat(har inte ätit ofta) intresse längre.Undrar? hur man kommer kontakt med protester, så man kan skriva under. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hundöga återkomst och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 4
1234

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#21 29 januari 2019 av Ayrin Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

@hundöga


Läs på lite... den absoluta majoriteten av slaktdjuren föds upp på mat som skulle dugit alldeles utmärkt som människomat. En ko "kostar" ca 20 kg mat för varje kilo kött. Att marken inte skulle räcka om alla åt grönt är ren och skär lögn. Om vi slutade ge maten till kor och sedan äta korna och istället åt maten direkt skulle vi istället kunna minska markanvändingen tämligen drastiskt.


Vad gäller soja, exempelvis, som finns i en hel del veganska livsmedel, kan nämnas att 90 % av den importerade sojan används till djurfoder. (2009).. (https://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/2009_jordbruk_mat_sojarapport.pdf)


Och det är klart det hjälper att själv skippa kött, det är åtminstone några kilo som ingen vill betala för, vilket leder till mindre efterfrågan, och med lite tur ger ditt val även "ringar på vattnet".

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#22 31 januari 2019 av hundöga återkomst Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Det sägs att odla mycket säd m.m. så behövs det mycket konstgödsel. Gödsel som utarmar marken och förstör sjöar m.m. Sen finns det organisk gödsel som man får av betesdjur. Om du vill hälla i dig sojan som djuren får, så är det mycket bekämpnings medel i, bl.a av sojan som kommer från Brasilien. Nu skövlas regnskogar, där det utvinns soja gröda. Och bönor är nog inte det bästa, för det dyker upp salmonella då och då. I indien äts det inga kor, för de är heliga. I indien har det varit många svältperioder. Det som kan göra skillnad, är att köpa från Eko bönder, som har stora krav på foder m.m.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#23 31 januari 2019 av hundöga återkomst Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Och det finns naturliga gifter i vissa bönor. Kidneybönan kan vara giftig om man inte tillreder rätt. Ris som upptäcks alldeles nyss, att det kan uppstå arsenik. Potatis har naturlig gift i skalet, som kan påverka djur och människan. Över dosering av morötter kan ge gul hud m.m. Så säga att grönt är mycket nyttigt, utan att vara kritisk kan vara en stor risk.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#24 1 februari 2019 av Ayrin Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

...liksom det kan finnas prioner i kokött (galna kosjukan), campylobakter finns i i princip all kycking, vilken alltså garanterat är farlig om den inte tillreds ordentligt...


Det kom också nyligen en dokumentär där det visade sig att det även i den relativt antibiotikafria svenska kycklinguppfödningen fanns antibiotikarestistenta bakterier i stor omfattning...


Som sagt, den största delen av *den odlade spannmålen* går till djuruppfödning, så markutarmning och konstgödselanvändningen drivs definitivt upp av djuruppfödningen.


Vad gäller arsenik i ris mm så håller man sig väl under gränsvärdena om man bara ser till att inte äta ris mer än ett par gånger i veckan, så detta är mer av ett problem för de som bor i exempelvis Bangladesh.


Vad gäller svält så svalt folk i Sverige också för inte så länge sedan, trots kor...

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#25 2 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Visst finns det salmonella, galna kosjukan, mycket antibiotika m.m inom djur livsmedel. Därför ska man gynna kravbönder som har hårda regler. Det jag hakar upp mig på, är att gröna livsmedel sägs vara nyttiga, när det kan vara tvärt om. Har själv jobbat på en grönsaks avdelning längre tillbaka och fick reda på mycket om gifter inom grönsaker och frukt. Bl.a..(vet inte hur det är nu) Thailand var det land som besprutade sin paprika mest inom grönsaksodling. Hade en arbetskollega som började med vegan mat och blev jätte dålig(fick åka till sjukhus) troligtvis på grund av gifterna i maten. Det var en ung flicka som inte hade råd med eko grönsaker. Nu gällde det djurförsök på friska hundar och med friska tänder. Det finns alternativ när det gäller nya tänder, som fungerar bra.  

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#26 4 februari 2019 av Ayrin Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

...och det finns alternativ till söndagssteken, som i regel funkar lika bra.


Du kan likväl välja ekogrönsakerna som ekoköttet.


Vad gäller hälsan är det väl bevisat att rött kött ökar risken för vissa cancersorter:
"För hälsan är det bra att dra ner på rött kött och chark. Med rött kött menas kött från nöt, gris, lamm, ren och vilt. Det är alltså inte om köttet är genomstekt eller rött i bemärkelsen blodig som har betydelse. Läs mer om viltkött längre ner på sidan.


Äter man mindre än 500 gram i veckan (motsvarar 600-750 gram rått kött) minskar risken för tjock- och ändtarmscancer. Det gäller särskilt om man drar ner på charkprodukterna. Det går inte att ange någon exakt gräns för hur mycket chark man bör äta, men helst bör bara en mindre del av 500 gram vara charkprodukter. Det beror på att chark ökar cancerrisken mer än motsvarande mängd rent kött."
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/kott-och-chark

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#27 13 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Står en artikel i Aftonbladet. Där hundarna både lider och är rädda. En vet. tycker det är berövligt, hur hundarna behandlas. Mycket fakta om detta. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#28 14 februari 2019 av Ayrin Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Snälla, posta dina länkar, det är inte jättelätt att hitta en specifik artikel.


Allt du behöver göra för att posta en länk är alltså att kopiera raden i adressfältet (om du är på aftonbladet ser den ut ungefär så här: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kaOx59/veterinaren-laser-in-sig-i-den-varma-bilen--for-att-skydda-hundarna), sedan klistrar du in den i din text.


Förslagsvis genom att först markera all text i adressfältet. Tryck sedan ner knappen det står Ctrl på och knappen det står c på samtidigt. Sen går du till din text, ställer markören där du vill ha länken, och så trycker du Ctrl och v.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#29 14 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Det var en helsida på fler hundar, vet som tycker (bild) det är bedrövligt och berättar att hundarna är rädda och lider. Troligtvis har artikeln gått över till plus, som jag inte har. Men sen finns det texter i olika dags och kvälls tidningar, där det står om detta. Det har polisanmälts.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#30 15 februari 2019 av Ayrin Re: Djur plågeri!!! Drar ut tänder på labradorer!

Det är inte särskilt svårt att polisanmäla någon för något. Detta innebär i sig varken att det anmälda är olagligt eller olämpligt.

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 4
1234

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
hund med skadad emalj (chippade tänder)   [6] 10 jul: paperwidget 16 jul: staygolden Tjocka labradorer...eller?   [19] 6 apr: ponys 27 apr: Lona Stora muskulösa labradorer - tips på kennel?   [3] 10 dec: Jens.Johan 14 dec: Lona Valpens nya tänder växer knepigt   [9] 9 maj: Malinolof 13 maj: Gurkans Saknar tänder - vad gäller vid lydnadsprov?   [4] 16 jul: Suneeta & Cubus 17 jul: Suneeta & Cubus Teacup/minichihuahua, dåliga tänder + äter kattmat   [8] 30 jun: Katthund, perfekt djur! 2 jul: Torparinnan 9 veckor och saknar tänder   [6] 13 feb: z_FlisansMatte 15 feb: Mi Navitas Vuxen fralla tappat 2 tänder   [1] 6 dec: babywanda 6 dec: VivekaR Dragit 7 tänder   [13] 3 dec: haley 5 dec: TuffaEzther Labradorer sökes! Forskningsprojekt   [1] 27 aug: my flatcoats 27 aug: my flatcoats
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irländsk Röd Setter | Finsk Stövare | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Boxer | Irländsk Terrier
© 1998-2019 Enfinia AB