Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 januari 2019 av Anneli i övriga hundfrågor (23 svar)
Veganhund - erfarenheter???

Det har ju nu diskuterats rätt flitigt i medier om det inte är dags att avstå från köttingredienser i hundfoder. Nu tror jag ju att de flesta foder med kött innehåller sådana slaktrester som vi människor definivt inte skulle inmundiga med mindre att det var svältkatastof i vår omvärld.


Men jag blev nyfiken på vegetarisk hundmat och kollade runt lite och hittade ett på Zooplus: Yarrah Organic Vega Dog Food. 10 kg 549.-


Innehåll 21% protein 13% fett 41,5% kolhydrater och för övrigt sådana mineraler torrfoder brukar innehålla. I princip nöjda hussar och mattar.


Jag tänker inte lägga om mina hundars mathållning för vi har god tillgång till kött och fisk eftersom vi har jaktmark och fiskevatten. men ämnet är intressant.


Någon här på Vovve som utfodrar sin hund veganskt och vill bidra med erfarenheter?


För mycket, mycket länge sedan hade jag hand om en hund som inte tålde kött. Troligen inte alls. Vi prövade oxkött, griskött, kyckling, and, anka, lamm, strömming, gädda, lax, (torsk gick någorlunda, faktiskt) - alltid samma explosiva diarréer. Ingen veterinär kom fram till annat än överkänslighet mot kött, alltså troligen mage som inte kunde spjälka kött.


Den hunden, en stövare, blev lakto-ovovegetarian och fick havregrynsgröt med omelett, keso och grönsaker+ mineraltillskott och matolja. Jodå, det gick bra, men pälsen blev aldrig något vidare.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Anneli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#21 17 april 2019 av pipilotta Re: Veganhund - erfarenheter???

Forskning eller studier kan väl överskattas. Man måste väl se till en människas livslängd och en hund´s. Det här med arsenik är väl också en sak man kan tänka på, hur ofta ger jag min hund ris? Det borde ju också vara hur vanligt som helst att man har arsenikförgiftning i väldigt många länder??? Hur ofta ger vi våra hundar linfröolja?


Mycket av all "forskning" ger mycket annat att önska kan jag tycka. Tänka lite själv kan vara bra.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#22 18 april 2019 av hundöga återkomst Re: Veganhund - erfarenheter???

Som det sägs" man ska tänka efter före"!! Vet inte men, var det inte något inlägg. där stod att hunden fick linfröolja? Jag hoppas detta med vegan kost  kollas upp angående frukt och grönsaker. Till exempel broccoli, avacado m.m. kan vara skadligt för hunden.

Svara på detta inlägg

ebba.emilia
Medlem 2018-12-19
#23 1 november 2021 av ebba.emilia Re: Veganhund - erfarenheter???

Det stämmer att hundar kan vara allergiska mot kött, det är till och med så att kött är en av de vanligaste födoallergierna för hundar https://www.dogandvegan.com/artiklar/vegansk-hundmat. Av denna anledning äter många hundar veganskt och vegetariskt. Eller som du nämner, att många hundfoder med kött består av slakavfall som inte ens vi människor skulle stoppa i oss. Det har börjat dyka upp en hel del veganska och vegetariska hundfoder på senaste tiden, varav de flesta fanns nämda i artikeln jag länkade till :)

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala Syringomyeli - Erfarenheter?   [4] 21 dec: emmeli_wikman 8 feb: ItaKnattåLego Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo Livmoderinflammation erfarenheter   [4] 19 aug: nallebjörn 26 aug: bes
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Affenpinscher | Fransk Bulldogg | Schäfer | Bichon Havanais | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB