Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 januari 2019 av vackertass82 i skaffa hund (3 svar)
rasta hunden barn..

Hej, nyfiken hur andra löser det med småbarn och hundar? När sonen var mindre kunde jag lägga honom i barnvagnen och sen gick vi ut. Det händer att jag inte får med barnet ut men kan inte lämna barnet själv heller och ibland är det alltså svårt att få med alla ut. Hur löser ni det?. Har trädgård som hunden får vara i en kort stund, men det är en jakthund som behöver mycket stimulans.


Tack på förhand.💐💐


Som medlem kan du här läsa lite kort info om vackertass82 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 24 januari 2019 av Juno Re: rasta hunden barn..

När barnen var riktiga spädisar kunde de alltid följa med i sjalen, men där i småbarnsåldern, typ 1-5, är det ganska tjorvigt. Vi tar ut hunden utan barn en dryg timme på morgonen. Sedan hänger han med när vi går till och från förskolan och skolan, vilket i och för sig blir mellan 6 och 9 km om dagen, men det är ju ingen inspirerande, hundcentrerad promenad. Resten av dagen får han fri tillgång till trädgården och hänger med mig om jag har ärenden i jobbet.


Som barnfamilj är det ju rätt mycket parkhäng som gäller. I teorin så är det helt kompatibelt med hund, men då har man inte alltid tagit hänsyn till tvååriga trotsmonster eller hundrädda lekkamrater eller ettåringar i rymmartagen. Men ju mer du kan involvera barnen i hundens liv desto bättre. Det finns många lekar som även ganska små barn kan leka med hunden, som kurragömme, springa fram och tillbaka mellan er (kasta godis mellan fötterna), leka staty, göra små hinderbanor och springa efter bollar. 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 24 januari 2019 av Anneli Re: rasta hunden barn..

Ja, det var ett pusslande på den tiden det begav sig.


Precis som du skriver - när barnen var så små att de låg eller satt snällt i vagn var ju hundpromenader och t o m lättjoggingrundor fullt möjliga.Men sedan tog det ju stopp. Och inte vågade man ju lämna barnet/ barnen hemma ensamma ens i fem minuter. Jag hade påhittiga ungar.


Både min man och jag jobbade 85% tills dess alla barn gick i skolan och hade fritids. Det gav oss ett utrymme på sen eftermiddagstid att växla mellan att hämta barn och laga middag eller  motionera sig själv + hund. Det funkade bra för oss i flera år. Men alla har ju inte den möjligheten vi hade. Hunden fick sin motion och utevistelse på vardagarna, men det var i snålaste laget.Helgerna funkade något bättre.


Idag skulle jag lämnat hunden på ett hunddagis som tar med sig vovvarna på skogspromenader, men hunddagis var en okänd företeelse då.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 25 januari 2019 av Torparinnan Re: rasta hunden barn..

Har du en sambo så motionerar /aktiverar du hunden innan och efter sambons jobb då sambon tar barnet. Då bör hunden klara sig med kortare rastningar och att vara i trädgården när du är själv med barn under dagen. Det finns ju även "doggywalkers" som du kan betala för att ta ut din hund på långpromenad på dagen.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [0] 4 jan: mojji Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58 Saknar hunden (när jag är på jobbet)   [2] 13 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Vart promenera med hunden i huddinge?   [1] 15 okt: hund9292 16 okt: Anneli Kan färg på hunden påverka tempramentet?   [1] 25 sep: Camio 25 sep: Lona Hunden går i cirklar och ibland darrar underkäken   [4] 21 jun: majsan16 22 jun: Starcastle Hounds Hunden vill bara ut, hjälp!   [4] 16 maj: doglight 8 jun: BushundenL *Positiva* sätt att lära hunden att inte dra?   [7] 29 apr: Ayrin 6 maj: Ayrin Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!   [6] 25 apr: Hundensmatte! 26 apr: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Borzoi | Australian Cattledog | Bichon Havanais | Bolognese | American Akita | Airedaleterrier | Akita
© 1998-2020 Enfinia AB