Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 januari 2019 av ravencrimson i övriga hundfrågor (4 svar)
Behöver hjälp, tips och råd (långt)

Det är så att det började med att någon granne vem det nu är ringde anonymt till mitt hyresbolag och kom med en påhittad historia om att jag har 12 hundar hemma som skäller hela nätterna-vilket alltså inte är sant, det hände inte så mycket mer efter det och livet gick vidare.

Nu är det någon granne-som jag misstänker är samma granne som förra gången men eftersom det även denna gång är anonymt så kan jag ju inte veta säkert.

Saken är den att jag har fått ett vite på 1500 kr ifrån mitt hyresbolag, vilket dom grundar på att jag skulle ha rastat mina hundar (har 2 st) i en lekpark samt på innergård, och det finns en hundförbudsskylt där det står rastning förbjuden, dock har den skylten ej stått där hela tiden.

Men jag har inte gjort det överhuvudtaget, dom har inga bevis för det, samt så ändrade även hyresbolaget sin historia i ett mail där dom skriver att dom inte har skrivit att jag skulle ha varit i en lekpark, fast det är precis så dom har skrivit.

Däremot så har jag vid ett tillfälle stått med min 8 veckors valp vid gräsmatta medans jag väntade på skjuts för jag skulle iväg, men han gjorde ingenting, varken kissade eller bajsade, och varken grävde eller annat, så ingenting är alltså förstört. Och vi stod alltså på en gräsmatta, utanför lekparken....

Jag har verkligen ej rastat någon hund vare sig i en lekpark eller på gräsmattan där.

Jag har kontaktat en jurist angående detta med och rådfrågat och hon skrev att mitt hyresbolag inte har någon lag att luta sig emot eller har någon befogenhet att utfärda böter, rent rättsligt så betyder en hundförbudsskylt ej något.

Samt om det står nånting vad gäller hyresavtalet alt. att de hänvisar till ordningsföreskrifterna i min kommun, men vare sig i hyresstadga eller i den kommunen jag bor på står det att man får böter för att man inte har rastat sin hund.

Det står att 19§ Fasta föroreningar efter hundar skall plockas upp på samtliga offentliga platser, men utöver det står det ju ingenting, samt i hyresstadga så finns det inte ens något om hundar eller djur överhuvudtaget av vad jag kunde läsa.

Jag tycker detta känns förjävligt då jag inte har gjort något fel och jag har bestridit fakturan men hyresbolaget låter fakturan kvarstå så detta kommer mest troligt gå upp till tingsrätten.

Jag behövde skriva och få råd och tips....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ravencrimson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 28 januari 2019 av Ayrin Re: Behöver hjälp, tips och råd (långt)

Usch så trist :(.


Har tyvärr ingen direkt koll i sådana här frågor, men om du nu kontaktat jurist samt bestridit fakturan känns det väl kanske som att du gjort vad du kunnat i rastningsfrågan?


Vad gäller skällandet så kan du väl prata med andra grannar? I bästa fall kan väl de tillstyrka att det inte alls skälls nätterna igenom? Och om det nu *är* så att det skälls nätterna igenom så är det nåt du måste ta tag i omedelbart...


Lycka till!

Svara på detta inlägg

ravencrimson
Medlem 2013-08-10
#2 28 januari 2019 av ravencrimson Re: Behöver hjälp, tips och råd (långt)

Jag har inte 12 hundar hemma som denna granne ringde anonymt och påstod. Jag har 2 egna hundar varav en är valp, men här är det tyst på nätterna men även på dagarna är det tyst, lite ljud kommer självklart från valpen på dagen men han skäller inte utan låter mer som en krokodil när han leker :)

Jag har flera grannar som kan skriva under på att det då inte är några hundar här som står och skäller...så att ringa och komma med en historia med att jag har 12 hundar hemma som skäller hela nätterna undrar jag vart man får det ifrån....:/

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 28 januari 2019 av Ayrin Re: Behöver hjälp, tips och råd (långt)

Ja, usch så märkligt och trist :(.


Du kanske kan prata med några av dina närmare grannar om saken och sedan antingen be dem kontakta bostadsbolaget och tala om att anmälaren far med osanning/be bostadsbolaget kontakta dem? Såna där anmälningar tror jag nog kan vara lite farliga att lämna oemotsagda :/.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 28 januari 2019 av hundöga återkomst Re: Behöver hjälp, tips och råd (långt)
          Re: Behöver hjälp, tips och råd (långt)
          

Jag har inte 12 hundar hemma som denna granne ringde anonymt och påstod. Jag har 2 egna hundar varav en är valp, men här är det tyst på nätterna men även på dagarna är det tyst, lite ljud kommer självklart från valpen på dagen men han skäller inte utan låter mer som en krokodil när han leker :)

Jag har flera grannar som kan skriva under på att det då inte är några hundar här som står och skäller...så att ringa och komma med en historia med att jag har 12 hundar hemma som skäller hela nätterna undrar jag vart man får det ifrån....:/

Att ha hund i lägenhet är risken stor att det blir problem. Det kan gälla barn familjer också, barnen leker med hög volym m.m. Finns ofta någon som störs sig på ljuden. Sen att du står på gräsmattan med valp, kan uppfattas som du rastar valpen där. Hur ska de veta, att ni står och väntar på någon.  Personligen tycker jag inte den rasen ni har, inte ska bo i lägenhet. Men det är min åsikt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Hjälp mig om ni kan tack   [2] 2 aug: O¿¶ 3 aug: Torparinnan Hjälp! Böld efter fästingbett   [5] 15 jun: Victoriaa98 17 jun: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Shetland Sheepdog | Labrador Retriever | Pudel | Finsk Lapphund | Schäfer | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB