Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 januari 2019 av Hydrovbg i foderforum (3 svar)
Fodervärd söker tik

Tja
Jag söker en liten större hund såsom amstaff/pitbull, rednose eller bully och vara fodervärd åt då jag älskar hundar men inte riktigt bestämt mig om jag ska köpa en egen, så tänkte jag att jag kan ju vara fodervärd ett tag och se hur allt går efter det.
Jag är 26 år ensamstående pappa och är pappa ledig fram till slutet av maj månad.
Jag bor ute på landet med mycket skog, fri trädgård och en stor äng precis utanför ytterdörren, gillar gå i skogen och gå promenader och vill gärna hitta en aktiv hund man kan leka med när man endå är ute.
Den måste kunna hantera småbarn och barn. Jag har själv innan haft en amstaff på foder ett tag som va misshandlad i sitt förra hem och fick knappt mat eller vatten plus hon var allergisk mot järnet i vatten. Så man fick koka vatten och sånt varje dag efter två veckor kunde jag gå lös med henne i koppel och hon älskade mig och blev väldigt trogen och lydig.


Jag är även uppväxt med två stora schäffrar så har alltid haft hundar i mitt liv därför jag saknar och ha en hund i mitt hushåll.
Har varit hundvakt åt en leonberger tre månader också gick alldeles utmärkt. Erfarenhet finns.


Jag söker då helst en tik, då hanar kan bli lite mer aggressiva och lekfulla mot småbarn medans tikar ofta tar på sig en liten mamma roll.


Har du den hunden jag söker och känner du inte har tid eller ork eller kärlek och ge den som den behöver.
Så skicka lite bilder och ett meddelande så kanske vi kan höras av på telefon och skriva någon form av kontrakt efteråt.


Kan lägga en Max handpenning på 4.000kr sen står jag för allt under tiden den är hos mig såklart.


Pris får diskuteras!


/Mvh Alex


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hydrovbg och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 1 februari 2019 av Gurkans Re: Fodervärd söker tik

Bra att veta att inom hundvärlden handlar ett fodervärdsavtal vanligen inte om att låna en hund, utan om ett avelsavtal där fodervärden har hunden åt en uppfödare och när uppfödaren nyttjat sin avelsrätt, så övergår hunden i fodervärdens ägo.


Å andra sidan så verkar du meast vara ute efter en typ av hund som kanske inte i första hand ägs av de som rör sig inom Svenska kennelklubben så kanske finns det någon som lånar ut sin hund till dig. Se bara till att skriva ordentliga avtal INNAN så att du och ägaren är fullständigt överens om vad som gäller, inte minst ekonomiskt. Vem betalar för det som hunden kan ställa till med eller råka ut för? Sådant ska finnas på papper och underskrivet av båda parter. Vem betalar försäkringen, gäller försäkringen för det hunden kan råka ut för, gäller din egen hemförsäkring för det som hunden kan ställa till med? Vem betalar om hunden blir sjuk eller skadad och måste till veterinär akut?


Inom Svenska Kennelklubben (där alla uppfödare av renrasiga hundar som registrerar sina valpar tillhör) så finns mycket tydliga fodervärdsavtal, men ändå är det detta avtal som ställer till med mest problem, då både uppfödare och fodervärdar inte alltid förstår vad deras skyldigheter är (trots att det står tydligt på avtalet), utan de ser bara sina rättigheter. Att välja att bli fodervärd åt någon utanför SKK-organisationen innebär att det inte ens finns färdiga avtal att använda utan man måste sätta upp egna och då är det ännu viktigare att båda parter verkligen sätter sig in i exakt vad som gäller, sätter det på papper med bådas underskrifter. Och ändå är det stor risk att det blir problem som kanske slutar i domstol...

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 2 februari 2019 av hundöga återkomst Re: Fodervärd söker tik

Varför satsa på ras, som det nu pratas om att förbjudas. Till och med folk inom militären börjar reagera. Sen hjälper det inte, att ni bor på landet, rasen kan angripa(har redan hänt) tamboskap, hästar m.m.

Svara på detta inlägg

Karin98
Medlem 2019-08-27
#3 27 augusti 2019 av Karin98 Re: Fodervärd söker tik

Hej, pågrund av familjeomständigheter så måste jag hitta en ny familj till Hatchi som är 1,5 år gammal Japansk Akita. Han är en mycket snäll och social hund som älskar människor! Han älskar att vara ute i naturen och få vara med på massa äventyr, men tyvärr så har jag inte den tiden för honom och har tagit det jobbiga beslutet att hitta en ny familj till honom. Han är lugn inomhus och brukar oftast ligga och ta det lugnt. Han hade passat bäst hos ett par eller en familj med lite äldre barn, och ingen katt i hemmet.Jag vill att du/ni som är intresserade över Hatchi att mejla mig och berätta lite om er själva och varför ni tror Hatchi hade passat bra hos er. Då jag kommer se till att vara noggrann med vart han hamnar.
Mvh

Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fodervärd - testa att ha hund   [2] 6 sep: Dantito 7 sep: Gurkans Tikko söker sina syskon   [4] 13 jun: missisippi 16 jun: aenima Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli Fodervärd åt tik på 3 år   [6] 12 nov: Zid 14 nov: Zid söker råd/tips för problembeteende hos hund   [3] 21 okt: Nixxan94 23 okt: Nettan63 Söker tre användare som vill jämföra sin försäkrin   [4] 11 okt: Margrit_ottoson 25 okt: Margrit_ottoson Akita hund söker nytt hem   [2] 27 aug: Karin98 28 aug: Ayrin Söker efter en jobbarkomis   [4] 13 aug: callemec 15 aug: Torparinnan Surrogatmamma söker valpar.   [1] 18 jun: Lunisen13 19 jun: Ayrin Söker Extra familj till min hund   [0] 29 maj: MikaOllis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Afghanhund | Jack Russell Terrier | Affenpinscher | Golden Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2021 Enfinia AB