Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 februari 2019 av voffepower91 i övriga hundfrågor (2 svar)
Kastrerad hanhund och tik?

Hej


Jag undrar om en kastrerad hanhund som parar en tik kan vara farligt eller är det okej? Jag har två tikar hemma (labbe och chihuahua) och sambon planerar att skaffa hanhund 4 år ej kastrerad men han planerar att göra detta och säger att dom sedan kan vara tillsammans även vid löp men jag är osäker, hur är de egentligen? Kan dom gå ihop även vid löp? Är de farligt om dom parar sig? Visst de blir inga valpar men kan de bli andra komplikationer?


Tacksam för svar :) 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om voffepower91 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 5 februari 2019 av Juno Re: Kastrerad hanhund och tik?

Även efter det att en hund har blivit kastrerad kan det finnas levande spermier kvar ett tag och man bör vara väldigt försiktig den första månaden. Senare kan hunden ha, vad ska man säga, säker sex, men ofta är den inte lika intresserad för att testosteronnivåerna är låga. Jag skulle gissa att det är något som en hund som vet vad det handlar om och har parat sig innan kastraktionen, skulle vara mer intresserad av. Precis som du säger kan det ju inte bli några valpar, men det skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar. 


 

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 6 februari 2019 av Gurkans Re: Kastrerad hanhund och tik?

Det är onödigt att tillåta parning även om det inte kan bli valpar. Det är inte ovanligt att hanhundar behåller sina drifter i alla fall ett tag efter kastrering, så om hanen visar intresse för tikarna när de löper, så ha dem isär. Förmodligen kommer hans intresse försvinna med tiden.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min kastrerade hanhund   [11] 21 okt: Viktorochbaloo 21 okt: Viktorochbaloo Omplacering hanhund   [2] 1 jun: Ellie 14 jun: Svea58 Kastrerad hund. Fel på kulorna?   [4] 19 feb: Lovely havamalt 20 feb: Lovely havamalt Okastrerad hanhund som kissar inne   [15] 9 feb: Bamse206 3 mar: BushundenL Hormontabletter till hanhund?   [2] 26 nov: Lovely havamalt 27 nov: Lovely havamalt Kastrerad hane attraktiv   [3] 17 maj: Bjuen 28 maj: Voff 92 Gammal hanhund löp problem   [2] 21 feb: söderkatten 4 mar: Voff 92 Okastrerad hanhund och kastrerad katt...   [5] 10 jan: Jerrie´s Black Pack 12 jan: pipilotta Kastrerad eller inte   [2] 6 jan: Smarthund 6 jan: Smarthund Har en super fin hanhund som jag vill para   [7] 31 aug: Miltonsmatte 2 sep: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Borzoi | Bichon Havanais | Bolognese | Blodhund | Borderterrier | Boxer | Fransk Bulldogg
© 1998-2020 Enfinia AB