Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 februari 2019 av future i skaffa hund (4 svar)
Hund för Freestyle och Lydnad

Hejhej.
Har erfarenhet av papillon, men känner att jag vill ha en lite tyngre hund (10-20kg, men absolut inte tyngre än 30). Jag har tränat freestyle, lydnad i många år och är nybörjare i agility. Älskar att vara ute, och är det för det allra mesta.Det är jag och sambon; vi bor på Teneriffa med hus och trädgård med ”småorts”-känsla. Nära till naturen med bil. Jag jobbar 25h/vecka, och vi har sambons föräldrar intill som vill ställa upp som lunchpromenadkompis.Jag vill ha en hund som är lättlärd, men som inte behöver arbeta flera timmar om dagen – utan är mer fokuserad på varierad psykisk och fysisk träning ca 2h dagligen (exkluderat vanliga promenaderna under morgon och lunch). Jag arbetar även alltid vardagslydnad med mina hundar var gång tillfället kommer; och gillar följsamhet och vill ha en som är villig att lära och lyda och som tycker sånt är kul. Men önskar även en hund som gillar att gosa invid mig på sena kvällarna.Ingen terrier, och heller ingen hund med stark jakt- eller vaktinstinkt.
Jag har kollat på valltyper, men även Japansk spets och Shetlands Sheepdog. Men kommit fram till att jag inte har någon aning vilken som är rätt.


Har inga problem med fällning, men vill inte ha en hund som behöver trimmas; utan bara behöver kammas max 1-2gånger i veckan.
Jag har läst och letat under ett X antal månader; men hittar inte riktigt ”min” hund. Och svårt att åka och hälsa på uppfödare när det inte finns så mycket att välja på här på ön, tyvärr, annars hade det varit guld.


Så om någon har några förslag på vilken hund som skulle kunna passa mig; och vilken som inte skulle passa av valltyperna; så kom gärna med förslag. Jätteuppskattat. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om future och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 8 februari 2019 av Lona Re: Hund för Freestyle och Lydnad

Kommer du att importera hunden, alltså? Jag har annars ingen aning om vilka raser som finns där... 


En ras som skulle kunna passa är schapendoes. Lite väl varmt med pälsen kanske, men man kan absolut ha dem nerklippta om de inte ska ställas ut. Kika gärna in hos Åsa på Toktassarna.com och titta på hennes schappisar som hon bland annat kör agility med! 

Svara på detta inlägg

future
Medlem 2019-01-31
#2 8 februari 2019 av future Re: Hund för Freestyle och Lydnad

Tack för svar.


Jag har inte planerat att importera ifall det absolut inte är nödvändigt, men kollat mig omkring och hört mig för och de allra flesta raser som finns i Sverige finns även här. Bortsett från de urtypiska nordiska raserna som lapphund och jämthund och stövare. Men jag är inte intresserad av jakthundar, så det gör ju inget.


Det var bland annat därför jag tänkte jag skulle fråga här; just för att det inte är någon större skillnad. Jag måste å andra sidan åka till fastlandet, då de uppfödare jag fått tag på här på ön inte känns så seriösa.


Många vill bara sälja, och bli av med sina valpar så fort som möjligt.


Och jag bor på norra sidan av Teneriffa, när bergen, så blir inte varmare än 25 grader på sommaren, och runt 12-15 under vintern. Så det tror jag inte ska bli några problem; och snöälskade draghundar har jag inte med på listan.


Jag har kollat upp schapendoes som du tipsade och blev först lite "avskräckt" av den långa och stökiga pälsen; men tack för tipset om Åsa och hennes hemsida. När jag läste på där så kändes det mycket bättre, långt ifrån vad jag trodde.


Den verkar även väldigt trevlig som hund; ska kolla vidare på den och hitta några kunniga om just rasen. Om den är tålig och lika fokuserad och energisk som jag hoppas den är. 


Tack igen.

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#3 8 februari 2019 av -Aslan pwd- Re: Hund för Freestyle och Lydnad

Jag har portugisisk vattenhund och kan tycka att den passar in bra på din beskrivning. Den fäller inte, men såklart är det en trimras. Men jag klipper ner honom ca var tredje månad och däremellan behövs han inte ens borstas, bara badar honom kanske var fjärde vecka. Väldigt bekvämt faktiskt! 


Min systers portis blev nyligen freestyle-champion här i Sverige, de tävlar även i HtM, lydnad, nosework, agility, rally, vattenarbete och tusen andra grejer (har typ inte längre koll på vad de gör). Själv har jag tränat och tävlat i rallylydnad, lydnad, bruks (spår) och barmarksdrag. Just nu har vi gjort lite uppehåll med tävlandet.


Vill du veta mer om rasen och hur de är att jobba med så läs mer på minmio.webblogg.se, där skriver min syrra massor om hur det är att träna, tävla och leva med portis. Hennes har en del vakt, medan min knappt vaktar alls, så finns en del skillnader i rasen. Men storleksmässigt och på det andra tycker jag den stämmer in väldigt bra (förutom att det är en trimras då)!

Bilder:
Svara på detta inlägg

future
Medlem 2019-01-31
#4 11 februari 2019 av future Re: Hund för Freestyle och Lydnad

Tack, har läst lite om den och det känns som en härlig hund. Väldigt fin och trevlig. Är å andra sidan inte helt 100 % då trimning är något jag helst av allt avstår; och fått tips om andra som skulle passa bättre.


Men tack ändå; all hjälp är uppskattad.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplacerad unghund - lydnad, koppel m.m   [5] 21 maj: Tikki 23 maj: Ginza Schäfertik Startklass lydnad   [9] 11 sep: Mira och Esther 10 jan: Ayrin Tips på freestyle   [1] 18 jun: Mira och Esther 18 jun: aenima Hund med driv till lydnad/spår   [0] 21 sep: Nyny Berner sennenhund som SAR/sök avancerad lydnad   [8] 27 jun: Nikkenyfiken 29 jun: Nikkenyfiken Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Freestyle kurs!!   [0] 18 dec: Mira och Esther Freestyle SM och musik   [2] 6 sep: Mira och Esther 8 sep: Lona Belöning och lydnad.   [2] 11 jun: gurkemja12 12 jun: gurkemja12 Börja träna lydnad & freestyle.   [3] 13 aug: angelica. 15 aug: Lokatten12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Schäfer | Dobermann | Pudel | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB