Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 februari 2019 av anonym1 i sjukdom & hälsa (5 svar)
**SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Hej


Just fått veta att min tik har juvertumörer chock sorg och ett virrvarr av val av behandling.


Vart finns bästa veterinär för ovanstående?


Inbokad för operation men så börja jag läsa lite på nätet och det borde göras en lungröntgen för att se hur lungorna ser ut om det spritt sig... Vet inte i skrivande stund om de är God eller elakartad heller inte om det är metastaser i lungorna. 


Samt att jag vill ha en bra veterinär med specialkompetens vart i landet finns en bra kunnig veterinär reser givetvis dit oavsett vart i landet hen finns.


Vilken röntgen är bäst och används för att se? 


Pratade med mitt försäkringsbolag men de visste inte om det är MR eller CT?


Tacksam för seriösa svar 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om anonym1 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 14 februari 2019 av Puddingpastejn Re: **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Tråkigt att höra om din hund. Men juvertumör behöver inte vara så illa som det låter. Om det rör sig om cancer finns det onkologi för sällskapsdjur i Uppsala på universitetsdjursjukhuset, Danderyd på AniCura Albano och Evidensia Helsingborg. Men det är ett vanligt förekommande problem hos hund och du behöver verkligen inte resa land och rike runt för detta. Det gör knappast hunden gott heller. 


Ja, som du säger så röntgar man först men det räcker generellt med en "vanlig" röntgen, så länge veterinären som avläser bilderna är relativt rutinerad. Vid operation skickar man sedan en vävnadsanalys och tar efter provsvar beslut om eventuell vidare behandlingsplan. Alla djursjukhus jag känner till har bra rutiner för hur dessa fall tas omhand, där finns också välutbildade och uppdaterade kirurger, så du behöver inte vända dig till någon specialist i nuläget. Men några korta saker att tänka på är väl att om hunden är lite till åren, 6-7 år beroende på förväntad livslängd, så kan det vara klokt att ta en blodstatus först. Hellre mer än mindre marginaler runt tumören, om du får frågan. Och andas... Det sista du och din hund behöver är oro och ängslan över detta. Enligt min erfarenhet brukar det gå väldigt bra om det upptäcks tidigt. 


Lycka till nu! Hör av dig om hurndhu går.

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#2 15 februari 2019 av TindraFreya Re: **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Hej Förstår din oro men oftast blir resultatet jättebra,Båda mina tikar har haft det vid 11 årsålder.På deb första kostaterades det,blodprover togs,lungröntgen och operation allt på samma dag.På den andra fick jag vänta på operation ca 3dagar.Allt gick jättefint även där.Sen några veckor med tratt.Båda hade godartade tumörer.Den äldsta blev nästan 15 och den yngre mår fint och är snart 13.Så var inte så orolig,Håller tummar och tassar för din hund.Operationerna gjordes på Göteborgs Djurklinik i Backa

Svara på detta inlägg

anonym1
Medlem 2009-03-16
#3 17 mars 2019 av anonym1 Re: **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Operation gick bra togs bort den knöl som jag hittat och en till.


Nu i helgen har jag hittat flera små i alla juver på båda sidor. Ena som togs bort var elakartad och den andra var inte det.


Veterinär som opererade sa att nu är inget mer på höger sida vilket inte är sant då jag i helgen som sagt hittat flera små på båda sidor. Veterinären säger att det är endast på vänster sida i de 2 bakre juvren kvar som ska opereras i början av nästa månad. Känner mig matt vet varken in eller ut om jag ska diskutera mina fynd eller bara kräva ut journalen och byta veterinär?! Vill att allt tas bort omg så hennes liv går att rädda om det är möjligt...

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 18 mars 2019 av Gurkans Re: **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Jag har haft två tikar med juvertumör. En av dem opererades eftersom tumören plötsligt växte och blev som ett plommon i storlek. Den var även inflammerad. Man opererade bort två juver, då hon hade en liten tumör i den bredvid den stora. Jag valde att inte få tumörerna analyserade, eftersom ett svar inte skulle ha påverkat tikens framtida chanser alls. Tiken var 9 år när hon opererades och levde tills hon var 15,5 år. Ingen form av cancer återkom och hon togs bort pga åldersrelaterat akut tillstånd.


Den andra tiken hade som en spelkula i juvret, vilket upptäcktes när hon var 8-9 år. Hon levde tills hon var 12,5 år och togs inte bort pga cancer, utan pga annan akut sjukdom.

Svara på detta inlägg

anonym1
Medlem 2009-03-16
#5 18 mars 2019 av anonym1 Re: **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??   [2] 12 feb: vovvsis 13 feb: Draghund Någon med erfarenhet av rage syndrome?   [1] 19 jan: Atumn28 19 jan: Ayrin Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Dela din erfarenhet med cbd och hundar!   [6] 23 sep: SamvH 5 nov: Borzoi Erfarenhet av Dog Copenhagen comfort walk air sele   [1] 20 aug: Lovely havamalt 20 aug: Ayrin Erfarenhet av incurin vid inkontinens   [4] 7 jun: Maria&Scilla 8 jun: Maria&Scilla DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima **Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Schäfer | Pudel | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB