Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2019 av username i övriga hundfrågor (11 svar)
gjorde jag rätt?

Hej!
Jag är lite osäker kring en händelse som uppstod under morgonpromenaden.

Det var ett ganska öppet fält där jag såg en annan dam gå med sina hundar lösa. Gick själv med min hund i koppel och stannade genast och vänta in den andra damen, hennes hundar fick syn på oss och stannade också upp och kolla in läget. Sedan så gick den ena hunden till henne och då fick hon syn på oss. Avståndet mellan mig och henne var ungefär 30-40 meter.

Jag väntade in henne och satt mig ner på huk och klappade min hund. Då så fortsatte den andra hunden hon hade att springa fram till oss. Hon kallade flera ggr utan något hände, då hennes hund var kanske mindre än en halvmeter framför oss så vände hon då min hund drog mot den andra hunden.


Ingen allvarligt hände, men satt bara och funderade på hur ni skulle göra i en sådan situation?
Bara av att försöka vara trevlig mot henne, så ignorera hon mig totalt och såg irriterad ut. Givetvis kanske det var hennes hund som gjorde att hon var så sur, men tänkte ifall man kunde underlätta eller skött detta smidigare?


Kanske väldigt onödigt ämne att ta upp, men vill gärna visa respekt för andra hundägare. Då jag stöter på väldigt många som går med sin hund lös, så tänkte jag att det kan vara viktigt att veta hur man ska göra i dessa situationer för att alla ska bli glada.


Tacksam för lite tips! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

username
Medlem 2017-11-04
#11 27 februari 2019 av username Re: gjorde jag rätt?
          Re: gjorde jag rätt?
          

Som jag ser det är din första prioritet din hund och hans säkerhet. Givetvis vill du undvika att göra det obehagligt eller skada någon annan hund, det är helt självklart, men att den lösa hunden skulle tycka att din hund var lite för på i sin lek (ingen skada) är den hundens och den hundens ägares problem*. Om inkallningen är ett problem, så hade jag hållit kvar kopplet på min hund (för det är säkrare för min hund) men tillåtit så mycket fri rörelse som möjligt vid mötet. Jag hade hållit mig i rörelse, gärna i stora bågar så att vi ofta hade sidan mot den andra hunden. Med omtanke för den andra hunden och ägaren så håller man sig inom samma område tills den hunden är under kontroll eller kopplad (dvs går inte iväg med någon annans hund som sällskap). Så länge du har din hund under kontroll (även om det är med hjälp av koppel) så tycker jag att du har gjort allt för att vara tillmötesgående och hänsynsfull. Långrandigt svar, men jag tyckte att du gjorde rätt. 


*Alltså i detta scenario när en lös hund kommer mot din kopplade hund. Om man har kommit överrens om att hundarna ska leka och vara tillsammans så har man ett annat ansvar. Och det är ju inte så att jag skulle låta mina hundar vara elaka mot någon annan utan att ingripa. Äh jag hoppas att du förstår, trots svammel...

Tack för svaret Ayrin! Absolut, förstår dig och kan bara hålla med dig. Känner mig mer säker nu i kommande möten med lösa hundar 

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
hundmöte som gjorde valpen rädd   [23] 1 mar: username 10 mar: BondBrud De gjorde otäckt fynd – spikfyllda köttbullar   [2] 16 jun: Pajni 16 jun: Obelix Gjorde MT med hunden idag   [4] 24 maj: Woofer 24 maj: Woofer Hur gjorde ni när ni hämtade er valp?   [22] 17 maj: Mikkahn 20 maj: abbe83 Ni som förlorat en hund, hur gjorde ni?   [31] 15 dec: Lathundarna 17 dec: SandraM Vad gjorde ni med urnan? ( hund som gått bort )...   [21] 5 nov: -tjejligan- 5 nov: GloriaAlwaEngla Varför gjorde hon utfall?   [4] 18 okt: KlaraS 18 okt: pissemiss Min hund gjorde nog det mest pinsamma..   [6] 6 sep: FreestyleTjejen 6 sep: z_MissJ Första vecka med valpen, hur gjorde ni?   [64] 14 aug: Ve_mo_na 22 aug: Bjebby Hur gjorde ni ibörjan?   [19] 10 aug: AnnaEngström 12 aug: Ve_mo_na
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Cane Corso | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Eurasier | Boxer | Jack Russell Terrier
© 1998-2019 Enfinia AB