Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 februari 2019 av Puddingpastejn i övriga hundfrågor (5 svar)
Vad säger lagen?

Fick just en ordentlig utskällning av en granne.


Jag hade trampat ett spår på kanske 200 m. (obs ej något blodspår) över hans mark (hade ingen aning om vem som äger marken innan). Fick höra att jag inte har på hans mark att göra oavsett om min hund är kopplad eller ej. Kan man göra så? Alltså, det finns inga skyltar om att det är någon typ av skyddat område och det går inga tamdjur, det är nära bebyggelse så det förekom ingen jakt där. Det är bara en remsa gräs och sly längs en å. Nu vågar jag inte gå dit för att hämta mina vantar och än mindre promenera med hunden där. Det är för övrigt ett väldigt fint stråk där jag gärna hade fortsatt promenera. Gubben var verkligen helt rosenrasande och skrek åt mig att försvinna från hans mark, och då hade jag alltså inte ens hunden med mig utan hade enbart korsat hans mark.


Hjälp!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Puddingpastejn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 28 februari 2019 av Ayrin Re: Vad säger lagen?

Nää... så länge du inte är på nåns tomt och springer så gäller allemansrätten, så jag har väldigt svårt att tro att han har rätt att stänga folk ute från området.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 28 februari 2019 av Anneli Re: Vad säger lagen?

Är "remsan" att betrakta som del av mannens trädgård/tomt, dvs med bostadshus inom mycket nära synhåll, kan han möjligen hävda intrång, men troligen har du enligt allemansrätten full rätt att gå utefter vattendraget. Du bör kontakta länsstyrelsen i ditt län, även kommunen, och förklara omständigheterna och få klarhet i vad som gäller. Hotfulla fastighetsägare är inget som vare sig kommuner eller länsstyrelser brukar gilla.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 1 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Vad säger lagen?

Visste du? att det var privat mark? Efter som ni skrev att ni hade gått över hans mark? Finns lagar som gäller om detta. Till och med hundklubbar som gjort intrång på andras marker, utan att fråga om lov. T.ex. jordbrukare som fått sin åker nertrampat vid känslig växt tid, för det inte uppfattas som jordbruks mark. Det finns många lagar om detta. Googla vad som gäller!!!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 1 mars 2019 av Ayrin Re: Vad säger lagen?

"remsa gräs o sly vid å" låter knappast som en nyodling, inte heller har det väl kommit upp mycket ens i de sydligaste delarna av landet i slutet av februari?


Och nej, inte så många lagar om detta. Så länge du inte "stör och förstör" är det ok att röra sig över privat mark i det här landet (så länge det inte är tomtmark).

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#5 6 mars 2019 av Voff 92 Re: Vad säger lagen?

Sverige har allemansrätten men många tar den som om man får gå vart man vill pch hur man vill, men icke.


Jag har mött många friluftmänniskor som enkelt klampar fram och sen når inpå hus etc utan nåt tecken på "hoppsan".


Gå gärna in och läs på allemansrätten vad som gäller och kontakta komunen om personen och om du gjorde fel eller ej.


 


Jag är väldigt feg med att gå på åkrar om det nu inte är tex halmstubb och klippt vall eller även okänd skog eller utmed vatten när där ofta finns hus någonstans.


 


Jag vet iaf att antal meter inpå hus får man inte gå, inte heller förstöra andras ägor eller skog över lag att bryta grenar etc.


Gå på någons klippta gräsmatta kan ses som förstörelse eller intrång tex.


 


Men om det nu är som du skriver att det är långt ängsgräs, inga tecken på stolp eller annat som gör att någon äger det så blir det lite svårt att säga utan att sett platsen, utmed vattendrag är känsligare än det har varit att gå med strandskydd etc.


 


Men om nu manen var så ilsk låter han mer som en Amerikan och borde sätta upp mer förbuds skyltar etc för att folk inte ska gå där, man undrar ju lite om han fiskar kräftor eller har nåt som han inte vill ska bli märkt, för låter inte som du förstört något om du nu inte trampat upp en bred stig, för det får man inte vad jag vet i husområden.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad är skillnad när hundar "säger ifrån" och bråk?   [2] 18 jun: Emmksthlm 18 jun: hundöga återkomst Jag vill ha hund - men mamma säger nej.   [12] 18 jan: Walthéry 13 mar: LoneWolf Lagen om hund i bur   [13] 16 nov: Ayrin 19 nov: Sezziyanen Läge för veterinär? Artros?   [11] 29 sep: Ayrin 4 okt: STB Vad säger domaren om fettknöl?   [2] 7 jun: Marema 8 jun: Marema Vad säger fodervärdsavtalet egentligen?   [2] 16 maj: xolo 16 maj: xolo Långa, spetsiga nitar. Vad säger lagen?   [9] 23 jan: Pawbuddy 26 jan: Pawbuddy Vad säger ni om Smarthalsband till bästa vännen?   [2] 16 aug: Satmara 16 aug: Flat4ever Hunden högg. Vad säger ni?   [11] 21 apr: Tull 28 apr: Alfa-No Sweat Pure Natural, vad säger ni?   [3] 19 apr: Suneeta & Cubus 2 maj: Suneeta & Cubus
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Pudel | Chihuahua | Australian Shepherd | Belgisk Vallhund | Dobermann | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB