Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 mars 2019 av Mrswaizguy i övriga hundfrågor (6 svar)
bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot något hög

Jag har nyligen tagit över en hanhund på 4 år. Jag vet inte jättemycket om tidigare ägare, förutom att det fanns väldigt lite tid till hunden, varav byte av ägare.


Mitt problem är när vi rastar honom. Varje gång han ska bajsa så letar han upp något att trycka rumpan emot, vilket resulterar i att han nästan alltid har fullt med bajs i pälsen efteråt. Just nu är det mycket snövallar ute som han gärna trycker sig emot, men finns inte det så letar han upp en sten eller liknande som är hög. Han har ganska mycket päls och det börjar bli drygt att behöva gå in och duscha efter varje promenad då han bajsar varje gång.


Är det något från tidigare förhållanden som gör så här?


Hur kan jag få honom att bajsa på mer plan mark för att undvika bajs i pälsen? Jag vill ju inte direkt att han ska sluta bajsa för att man hanterar detta fel.


Är det någon som känner igen eller har tips på hur jag ska göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Mrswaizguy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 8 mars 2019 av pipilotta Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Alla de hundarna jag haft har letat efter någon större grästova eller något annat som sticker ut i omgivningen. När det varit fråga om bajs i päls kanske jag klippt ur lite extra där så att man inte fått allting med sig hem.Allt kan man inte påverka tror jag, har aldrig ens tänkt på att försöka heller. 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 8 mars 2019 av Torparinnan Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Testa att klippa bort pälsen där bak.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 8 mars 2019 av hundöga återkomst Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Kan vara en markerings beteende. Kanske ni också, ska kontrollera analsäckarna hos vet. så de inte är inflammerade. Sen ha hunden i koppel vid rastning och försöka bryta beteendet.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 10 mars 2019 av Ayrin Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Jo, jag hade nog också kört nån kombo, dels klippa honom så att bajset inte fastnar så lätt, och dels föröska hindra honom från att mosa rumpan mot nåt när han bajsar mha kopplet. Borde ju räcka att bara försiktigt dra honom nån dm framåt...

Svara på detta inlägg

Mrswaizguy
Medlem 2019-03-08
#5 11 mars 2019 av Mrswaizguy Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Jag kan ju tillägga att jag har en hund med väldigt mycket päls. Att klippa så att det inte fastnar är ju i princip att jag måste raka bort allt på hela baksidan. Därför är det inget alternativ.


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 11 mars 2019 av Ayrin Re: bajs i pälsen pga hund som ska bajsa mot ...

Tja, det är ju lite av en prioriteringsfråga... många hundar (särskilt utställningsraser) har en rätt opraktisk behåring. Min borzoi har exempelvis dm-lång päls i bak, vilket gör det rätt besvärligt om den så bara är lite dålig i magen och skiter i sidvind... Dessutom blir det onödigt besvärligt för hunden att hålla sig ren därbak, och då jag inte ställer ut henne så håller jag henne i regel nerklippt på "taktiska" ställen.


Tycker man att det är viktigt att hunden är långhårig överallt får man också se till att hjälpa den med hygienen.


Med detta sagt tycker jag fortfarande att du kan ha den kopplad och vänligt men bestämt hindra den från att trycka upp rumpan mot något då den ska göra ifrån sig. Kanske en bra idé att använda sele ett tag om du nu vanligtvis använder halsband så det itne blir alltför obehagligt för hunden.


Belöna med nåt gott när hunden bajsar trots att du är "besvärlig" med den ;)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Parasit i pälsen, svartaktig?   [0] 1 sep: Siggelino kala fläckar (pälsen bort) mellan bakbenen   [0] 14 jan: majsan16 slö och matt i pälsen   [10] 8 jan: sussali 12 jan: sussali Börjat bajsa inomhus, 7 månader   [2] 30 nov: kalo 30 nov: hundöga återkomst Sköta pälsen jaktcocker   [3] 14 nov: Jacktcocker 15 nov: Wheatenlovern Droppande vätska från pälsen - fästing?   [3] 9 jul: Selli 9 jul: Lona Påverkar kastrering kvaliten på pälsen?   [27] 16 feb: Nyamatten 20 apr: Nyamatten Missfärgning i pälsen   [1] 30 aug: Antonia 30 aug: Madde88 Illa luktande baktill och konstig färg i pälsen.   [18] 13 jul: Moabambyolsson 15 jul: Hortensia Hunden ska ut och bajsa varje natt!   [6] 25 maj: Tull 26 maj: STB
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Leonberger | Långhårig Collie | Schäfer | American Akita | Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Pudel
© 1998-2020 Enfinia AB