Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 mars 2019 av Jwenn i valpforum (2 svar)
Avslappning valp

Vår valp (flat) på 12 veckor har väldigt svårt att slappna av. Har läst på och förstått att många ”tvångsgosar” tills den slappnar av men att det inte ska vara en kamp. Vår gosse gillar inte alls detta (vi har gjort det i mindre steg såklart). Vill inte att vila ska betyda nåt obekvämt. Han behöver dock hjälp med att komma ner i varv. Han har alltid sovit och vilat själv och gosar bara på egna villkor, så vill inte tvinga på gos heller.  Har någon tips och råd?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jwenn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 14 mars 2019 av Juno Re: Avslappning valp

Som jag ser det så är tricket att börja med en dödstrött valp och "tvångsgosa", hålla fast eller ha i kort koppel tills den trötta valpen slappnar av och vilar. Gör man det här många gånger så kommer även en mindre trött valp förstå att det är dags att lugna ner sig när man gör det. Du skapar associationer för att vila, slappna av och vara lugn och det är tusen gånger lättare att göra med en trött valp. Det är också ett koncept som de flesta valpar lär sig väldigt fort och gör du det bara några gånger om dagen under en vecka så kommer det att falla sig helt naturligt för valpen att slappna av "på kommando".


 


Det andra scenariot jag kan tänka mig är att du har en sjövild valp som du måste lugna ner där och då. "Tvångsgos" kan vara din enda chans och funka ganska bra om du får till ett bra grepp. Men detta ser jag mest som ett verktyg att hantera en valp på snarare än att lära den något.

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#2 14 mars 2019 av -Aslan pwd- Re: Avslappning valp

Vi har använt oss en del av "ryggsäcken". Alltså att du sätter dig på huk/på knä med hunden mellan dina ben och hålller om honom så att han inte kan ta sig därifrån. När din valp blir lugn (om så bara för några enstaka sekunder i början) så belönar du, vi varvade belöning mellan att antingen ge godis, eller att vi bara släppte honom och det fick bli hans belöning (= när man är lugn får man gå). Vi nötte det väldigt mycket, och nu har det blivit naturligt att när vi sätter oss i "ryggsäck" så slappnar han av direkt. Ett litet tips 


Ett annat tips är att t.ex. på era korta promenader sätta er på en bänk och "bara vara". Låt valpen gå i kopplets längd/lite kortare (så den inte stör någon på gångvägen) och låt den hållas. Bara sitt där och ta det lugnt, ha tålamod för är de väldigt uppe i varv kan det ta ett tag innan de taggar ner. När du märker att valpen slappnar av och blir lugn (t.ex. sätter/ lägger sig ner och kopplar av, du kommer märka på din valp att den taggar ner) så kan du belöna och så går ni vidare.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Avslappning/passivitetsträning hund   [11] 13 jun: rahl 14 jun: rahl Finns där några avslappnings   [5] 10 apr: Zafir 10 apr: ylvahedin Avkoppling, avslappning för icke-valp   [4] 6 mar: OmplaC 7 mar: Teddies matte Lägga ned hunden i bestraffning/ avslappnings syft   [92] 19 nov: Pointrar är bäst 24 nov: Velcro_Dogs Körde avslappnings övning nyss, gör ni sånt? ;D   [8] 21 jul: Hundgalentjej ;) 23 jul: starstoft Tips på avslappnings- och kontaktövningar?   [2] 11 apr: Koira 12 apr: Nileea Är jag knäpp?hihi..Avslappning.   [4] 10 jan: Velcro_Dogs 10 jan: Velcro_Dogs Lyssna och Njut!!! (avslappning)   [10] 18 sep: Sofie18 19 sep: Flatteligan Avslappning för överbusig   [3] 19 jul: Anne o Pix 20 jul: Noslen Hur tränar man avslappning på bästa vis?..   [4] 12 nov: lilla elsa 13 nov: Lilla E
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Chinese Crested Dog | Dobermann | Golden Retriever | Pudel | Boxer
© 1998-2019 Enfinia AB