Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 mars 2019 av Tarek i valpforum (7 svar)
Hjälp med 6-månaders valp

Hej,


Jag har nämlingen haft min valp i 4 månader, han är en blandras och ser precis ut som en flat. Vi har ett problem att när vi är ute med honom får han stunder då han hoppar på oss och biter på handskar, på skor, på strumpor, byxor och i princip allt han får tag i. Ibland gör han det i bara några sekunder men det finns vissa fall då han gör det riktigt länge. På sistone började han jucka också när han hoppar så det blir liksom en kombo. Jag förstår inte varför detta händer, han är ju så himla lydig och han aktiveras dessutom väldigt mycket. 


Hjälp oss gärna,


Tack på förhand!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tarek och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 16 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Hjälp med 6-månaders valp

Inne i en( matte eller husse får inte tillåta att hunden rider) hormonfas. kan inte hantera sig själv. Skk har länk till hundars faser under uppväxt. Kanske känner smärta. Vilka raser finns i hunden? Då hjälper det inte, att hunden är lydig.

Svara på detta inlägg

Tarek
Medlem 2018-10-21
#2 16 mars 2019 av Tarek Re: Hjälp med 6-månaders valp

Tack för svaret, hunden är 1/2 wachtellhund, 1/4 border collie och 1/4 dobberman. Han gör bara det när vi är på promenad. Kanske bara en eller två gånger hemma någonsin så tänker att det kanske är osannolikt att han har ont då, men vad hur gör jag för att få honom att lugna ner sig när det väll börjat? Borde jag gå på kurs? Borde jag ta honom till veterinär?

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 16 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Hjälp med 6-månaders valp

Jösses vad många raser. Har det gått rätt till? Det är bara att gå igenom alla raser och läsa om deras sjukdomar, mentala bit m.m. och jobba efter det. Gå in på jordbruksverket och läs vad som krävs för avel på hundar, så det inte blir fel. En vallhund, parad med en stark vakthund, jakthund m.m. kan sluta helt fel.

Svara på detta inlägg

Tarek
Medlem 2018-10-21
#4 16 mars 2019 av Tarek Re: Hjälp med 6-månaders valp

Det där lugnade verkligen ner mig :/

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#5 17 mars 2019 av Torparinnan Re: Hjälp med 6-månaders valp

Både juckande och bitande är ofta en överslagshandling utlöst av stress /frustration. Kan bero på för långa promenader och för mycket intryck och krav likaväl som för lite motion och aktivering men eftersom ni har en ung valp som inte kräver så mycket motion så tycker jag ni ska se över hur mycket motion och aktivering ni ger så det inte blir för mycket.


En valp behöver sova mycket och komma ner i varv. Aktivering och passivitetsträning måste vara i balans. Med tanke på blandningen i hunden är en av/påknapp jätteviktig och finns den inte naturligt bör ni träna på det.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#6 17 mars 2019 av Anneli Re: Hjälp med 6-månaders valp

"han aktiveras väldigt mycket"


Jag håller med signaturen "Torparinnan".Det är mycket troligt att ni aktiverar på tok för mycket och ställer krav som valpen inte på långa vägar kan leva upp till ännu - därav det störiga beteendet. Till detta kommer att han börjar bli tonåring med hormonsvall och selektiv hörsel dvs är inte samarbétsvillig för fem öre.


Nifår dra ner på aktiviteterna och kraven. Det räcker under denn uppväxtperiod att träna gå fint i koppel, inkallning, sitt, stanna kvar och kanske ett par tre tricks som vacker tass, high five och snurra ett varv.Och glöm inte sömnen och vilan. En växande hund behöver mycket sömn. Det viktigaste nu är TILLIT och TRYGGHET så att ni har något att bygga på när ni börjar träna hunden i förslagsvis13-14 månadersåldern. Lån böcker om valpfostran och läs på!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#7 17 mars 2019 av Ayrin Re: Hjälp med 6-månaders valp
          Re: Hjälp med 6-månaders valp
          

Det där lugnade verkligen ner mig :/

Låter som rätt normalt valpbeteende i mina öron, så oroa er inte så mycket. Kan hända att han är överstimulerad, men ärligt talat, så himla ovanligt är det inte att valpar ballar ur lite nu som då att du behöver dra alltför stora växlar på det här.


Mina tenderade att göra så mer som ett kontaktsökande beteende än nåt annat, och var inte alltför svåra att lära att gå fint och ge ögonkontakt för att få lite godis/lek/uppmärksamhet istället :).

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser 7 månaders valp dreglar offantligt   [3] 21 maj: Cilja77 22 maj: Ayrin Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB