Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 mars 2019 av NSaZ i valpforum (15 svar)
Panik. Slänger ur mig.

Hej. 


Jag skriver detta inlägg pga jag behöver skriva av mig angående min schäfer valp 5 mån. Behöver bara vettiga svar som säger sanningen till mig. 


Han är hos hundvakten nu, som påpekar att han går konstigt med bak, att han tuggar konstigt, att han verkar ha ont. 


Trots att jag var med på besiktning av honom i måndags, han har ätit normalt, förutom idag då han har spytt 2 gånger.


han är utan anmärkning höfter/leder enligt veterinär. Och han är omusklad och vinglig bak. Men är det så fel? Får panik då jag jobbar och inte kan åka till honom. Jag vet att han är vinglig, men han har knappt kontroll på sina ben, hur ska han ha koll på sina höfter?


jag vet att jag överreagerar och är oresonlig. Men måste skriva av mig någonstans om min oro med människor som säkert också oroat sig i onödan över sin älskling. 


Hela hans stamtavla har HD: grad A och ed: u.a. Han är inte i åldern för att röntgas just nu ju. Men får panik. Tänk om jag köpt en valp, trots min kunskap Om schäfrar sedan år tillbaka, och inte sett att något är fel? Eller? 


Mja, han har lite väl lutande rygg för min smak, JUST NU. Men han är också 21 veckor gammal. Man vet aldrig vad det blir av honom när han får lite kött på benen. Eller? 


Han är pigg och glad ute, normal hund. Lite vek i sinnet än så länge och lite för ”låg” mentalt för att vara schäfer, NU. Men har inte påvisat en enda skymt av att ha ont, när jag haft honom. Och lämnade honom utan problem, då också normal. Enligt mig. Men ändå blir man ju så orolig. Det är ju ens barn det handlar om, i princip. 


Det handlar om hela mitt liv med honom. Är jag ologisk som blir orolig trots att det inte finns riktiga underlägg till det hundvakten skrev till mig? Hon skrev att han ”vinglar med höfterna”. 

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om NSaZ och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 16 mars 2019 av Juno Re: Panik. Slänger ur mig.

Oj, stackare vad orolig du måste vara. Men ta ett djupt andetag och ta itu med situationen ett steg i taget. Om hunden var hos veterinären i måndags så har du en bra start med det. Har han förändrats sedan dess? Har du märkt någon skillnad sedan det besöket? Annars hade jag nog tagit det med ro och bara observerat honom tills vidare. Valpar kan helt normalt vara lite mjuka och vingliga i kroppen - helt vanliga valpar. Be någon annan att observera din hund med - någon i hundparken, på valpkursen, eller någon bekant som har hund med. Ett par ögon till kan hjälpa dig att verkligen se din hund. Känn igenom hans kropp lugnt och mjukt och se om han verkar känslig för beröring någonstans eller om något känns fel.


Har något förändrats sedan ditt vetrinärbesök så är det inte värre än att du tar in honom för en koll till. Från din vetrinär kan du få de fakta du behöver för att kunna ta hand om hunden på bästa sätt. Det behöver inte vara något allvarligt fel. Det kan vara något så enkelt som ett blåmärke eller en enkel stukning.


När kan du hämta honom hos hundvakten? Är det lång tid tills dess så be henne skypa eller filma honom så att du själv kan se hans rörelser så att du kan se om du ser något fel i hans rörelsemönster eller om han verkar ha ont. Be henne också att vara så specifik som möjligt när hon beskriver det som oroar henne och försök att luska ut om något har hänt (om hunden fallit eller hoppat väldigt högt eller landat fel eller nått). Äter han och kan han vila lugnt och avslappnat? 


Hoppas att allt löser sig till det bästa. Och ta det lugnt. Du kan bäst hjälpa din hund om du inte har panik.


 

Svara på detta inlägg

NSaZ
Medlem 2019-03-12
#2 16 mars 2019 av NSaZ Re: Panik. Slänger ur mig.

Tack för svar 


 


jo jag är superorolig. Han besiktades u.a på all punkter i måndags, och det som förändrats är väl att han spytt två gånger idag, annars ingenting. Känner igenom honom dagligen och han har endast lite ont på ena trampdynan pga råkade nog gå på en för hård sten eller dylikt. Så är lite skav på den. 


Har inte märkt av något, idag var vi ju och lekte på brukshundsklubben i rastgården med annan hund, han lekte normalt och hårt som han brukar. Och jag jobbar natt, så kan inte hämta honom förrän 08:00, man känner sig så maktlös. Hundvakten har dock aldrig haft valp förut, och aldrig ägt schäfer, så bör ju lugna mig så sätt, men tanken finns alltid - tänk om? 


Jag VET att han barn helt normal när jag lämnade honom och hon påpekade att han är vinglig bak, och svårt att tugga med sina tänder. Men han är i en tandväxlingsfas, kan det vara därför? Och har som sagt ingen muskulatur bak ännu och har ont i magen, som också kan påverka gången väl? 


Förlåt för eventuella dumma frågor, 

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#3 16 mars 2019 av Juno Re: Panik. Slänger ur mig.

Ok den goda nyheten är faktiskt att hundvakten är oerfaren. Hon bryr sig uppenbarligen om hunden och det är jättebra, men jag hade inte lagt alltför stor vikt vid hennes observationer om höfternas vinglighet. Å andra sida så har du nog en hund som mår lite kymigt om han har kräkts två gånger. Be henne att hålla honom under uppsikt och se om han kan komma till ro. Låt honom ta det lugnt tills imorgon när du hämtar honom. Så svårt när de är sjuka och man inte kan vara där direkt, men ha lite is i magen. 


Beskriv tecken på smärta för henne och andra allvarliga varningstecken så att hon vet vad hon ska hålla utkik efter. Låt henne beskriva andningen och hans beteende, mest för att hon ska ha något konstruktivt att göra och för att det förmodligen kommer att lugna ner henne lite. Att en hund kräks måste ju inte vara något allvarligt i sig.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 16 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Panik. Slänger ur mig.

Var bor ni? Kan tänka mig att fästingar i södra Sverige har kommit fram. Låter som det är neurologiskt. Vingelsjukan? Hjärnhinneinflammation. Ryggproblem? Ofta kommer det virus sjukdomar vid vinter vår. Det går väl ett virus utbrott som sätter sig hundar just nu abortvirus på hästar. Skulle nog åka direkt till vet. och ta prover.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 16 mars 2019 av Lona Re: Panik. Slänger ur mig.

Hur mår han nu? 

Svara på detta inlägg

NSaZ
Medlem 2019-03-12
#6 16 mars 2019 av NSaZ Re: Panik. Slänger ur mig.

Vi är på blå stjärnans djursjukhus. Han blev värre inatt i allmäntillståndet. Får se❤️ Blodprov ska tas och dropp ska ges pga näringsbrist då han fastat i 3 dagar då han spytt upp allt, han matvägrar TOTALT, dricker inget vatten heller..

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#7 16 mars 2019 av Lona Re: Panik. Slänger ur mig.

Men fy så tråkigt! Hoppas att de hittar en liten lagom orsak som är lätt att fixa till. Är det Blå Stjärnan i GBG? Vilken veterinär? 


Lycka till och uppdatera gärna! 

Svara på detta inlägg

NSaZ
Medlem 2019-03-12
#8 17 mars 2019 av NSaZ Re: Panik. Slänger ur mig.

Ja verkligen tråkigt. Han fick sova kvar där. 


Han svarade ej på medicin alls så de röntgade honom och han hade något ”stort objekt” i tarmen som kilat fast. Så han ska öppnas upp på operationsbordet om 1 h.. blå stjärnan ja! Marcus, dansk kille. Supertrevlig. 


Tur han är försäkrad..❤️

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#9 17 mars 2019 av Lona Re: Panik. Slänger ur mig.

Då håller vi tummarna för att op går bra och att han återhämtar sig snabbt! Min ena daghund som fyllde ett häromdan opererades för främmande kropp när han var runt ett halvår. Inga som helst problem vare sig med op eller konvalescensen (förutom att det inte var så lätt att hålla en valp i stillhet...).


Ja, tack och lov för försäkringar! 

Svara på detta inlägg

NSaZ
Medlem 2019-03-12
#10 17 mars 2019 av NSaZ Re: Panik. Slänger ur mig.

Tack då hemskt mycket för de fina orden. De ska ringa snart angående hur de gick! 


Hoppas på det bästa... lilla killen måste få komma hem snart ju😩❤️


Så skönt att höra angående din hund, att det gick bra. Hur var det efteråt? 14 dagar med krage osv va?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tvättar/krafsar i panik på vulva   [3] 11 okt: Selli 3 nov: Majala Hund som slänger i sig maten   [11] 5 feb: amandajosefine 9 feb: amandajosefine Panik, rädsla och skadad   [3] 29 jun: kiabusing 2 jul: Bambi och Bus Hjälp, hund som får panik hemma!   [1] 10 aug: elli_inn 11 aug: z_z_kungen Biter i kopplet och slänger från sida till sida   [24] 3 apr: pinsan 28 apr: pinsan Panik ! Skorpor som sprider sig på rygg   [6] 9 nov: Maximus 9 nov: Maximus Panik ! Skorpor rygg som sprider sig .   [0] 9 nov: Maximus Hund har plötsligt panik i bilen?!   [4] 4 jan: Mys-Märta 5 jan: beardismatte Panik över vad man bör ha på sig på utställning   [5] 4 dec: Utställnings panik 5 dec: Utställnings panik ska flyga hem min valp imorgon, panik!   [2] 26 sep: krokus 27 sep: Zarjess
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Sankt Bernhardshund | Whippet | Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Labrador Retriever | Yorkshireterrier
© 1998-2019 Enfinia AB