Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 mars 2019 av CissaW i vård & skötsel (2 svar)
Tips på bra hundfön till Golden retriever

Har en kastrerad Goldenhane som jag skulle vilja köpa en hundfön/blaster åt.


Ser att det finns ngr gamla trådar om hundfönar men tänkte se om det finns lite uppdaterade tips från er här.


Fönen jag söker ska ha rejält med krut, blåsa mer än 50 m/s tänkte jag. Behöver man ha en två-motorig apparat eller vad är egentligen skillnaden jämfört med en enmotorig? 


Tanken är att jag ska använda fönen för att torka honom efter tvätt ca 1 ggr/ månaden, blåsa igenom pälsen ngr ggr per vecka för att få bort avfällt hår, samt för att blåsa torr efter bad efter besök på stranden där Felix garanterat badat ngr ggr per vecka framförallt sommartid.  


Skriv gärna era tips och även gärna var ni köpt och vad ni fick betala för den . Tack på förhand!!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om CissaW och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 19 mars 2019 av Anneli Re: Tips på bra hundfön till Golden retriever

Jag har en Moser hundfön till mina flattar. Fyra temperaturlägen och två hastigheter. Väl kort sladd för mig, så jag får ta till förlängning. Kostade lite mer än 800 och fungerar alldeles utmärkt. Köpte den på Häromi nätbutik för något år sedan. Torkar en flatte på 20 min om jag varit duktig med handduken innan dess.


Fönar med sådant flöde som du efterfrågar är svindyra. Kostar flera tusen och behövs inte alls för hemmabruk. De är i allt väsentligt avsedda för proffsbruk på salong eller hundsim/vattentrask eller om man har en hel hjord av hundar hemma som snabbsnabbt ska torkas. De för i regel en hel del oväsen och det skulle då inte mina hundar gilla.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 19 mars 2019 av hundöga återkomst Re: Tips på bra hundfön till Golden retriever

Personligen tycker att det räcker med en vanlig hårtork på lägsta värmen. Har varit uti utställning svängen och upptäckt att det räckte med det på mina päls hundar. Samtidigt se till att lufta pälsen  med kam m.m. Hundar kan känna(vid för hög värme bränna sig) obehag, av den starka värmen. Om man låter hunden torka naturligt först och sen jobba med med hårtork och kam m.m. så tycker jag pälsen blir luftigare. T.ex. med hundar med risk för våt eksem ska man helst att de badar tidigt på dagen och med handuk torka det värsta och därefter självtorka under uppsikt. Golden har en unik päls och ska tåla vatten. En hund ska undvikas att bli genom blöt( och därav blir nerkyld) en längre stund och då kan en handuk vara till stor hjälp och att de håller sig under rörelser. Finns många raser, som har det skydd som slår bort smuts och väta. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [21] 27 jan: Tempohästen 23 feb: cio Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Golden doodle ?   [23] 21 okt: snowy 28 okt: Ayrin Avel på golden hane   [3] 2 okt: filles 2 okt: Lona Amerikanska Golden Retriever   [3] 24 sep: Natasha 24 sep: Lona Golden 6månader bits   [1] 20 jul: Goldentik2019 21 jul: aenima kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona Skyddströja till stor Golden Retriever   [1] 4 apr: Nellan 4 apr: Lona Första hund, Golden retriever   [8] 23 dec: mattias1jonsson 1 jan: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Borzoi | Bichon Havanais | Bolognese | American Akita | Airedaleterrier | Akita | Blodhund
© 1998-2020 Enfinia AB