Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2019 av Annpyy i övriga hundfrågor (2 svar)
Foderavtal, vad gäller när något är fel

Hej!


Är foder till en valp och avtalet är att ägaren ska ha 2 valpkullar. Var till veterinären för 12v vaccination och passa på och fråga om hon tyckte att valpen var skelögd, hon svara ja det är den. Och man ska inte ta valpar för då är risken att hon kan få skelögda valpar.


Så nu undrar jag vad som gäller i detta fall? Får jag behålla henne eller har valpuppfödare rätten att ta tillbaka henne.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Annpyy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Starcastle Hounds
Medlem 2002-03-09
#1 20 mars 2019 av Starcastle Hounds Re: Foderavtal, vad gäller när något är fel

Jag utgår från att det är en SKK-registrerad ras och ni har använt SKK's fodervärdsavtal.

Uppfödaren kan inte ta tillbaks valpen.
Det är alltid en risk när man sparar en valp hemma i hopp om framtida avel eller sätter ut den på foder. Man kan aldrig vara säker på att valpen utvecklas till det man hoppades på.

Men valpen kan också växa ifrån skelningen så att den är helt normal när den är vuxen. Om valpen bara är runt 12 veckor är det för tidigt för att döma ut den för avel p g a av att den skelar just nu.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 21 mars 2019 av Gurkans Re: Foderavtal, vad gäller när något är fel

Vad är det för ras? Trubbnosar är ofta skelögda som små, innan de vuxit i sina ögon och detta brukar inte vara några problem alls.


Förutsatt att det handlar om en renrasig valp som är registrerat i SKK och att SKK:s avtal använts så kan, som redan sagts, uppfödaren inte ta tillbaka valpen. Du kan heller inte avgöra om valpen ska användas i avel i framtiden, utan det beslutet är endast upp till uppfödaren. När man skrivit på ett fodervärdsavtal så har man avskrivit sig alla rättigheter att ha åsikter kring om hunden ska användas i avel eller ej. Tycker man inte som uppfödaren, så är det bara att gilla läget och invänta att denne nyttjat sina rättigheter och hunden därefter övergår i din fulla ägo.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund i bilen vad gäller egentligen?   [5] 4 okt: mares 5 okt: Tova och Smilla vad gäller vid kryptorchid valp?   [3] 19 apr: Silver_ 19 apr: pipilotta Hund på foder - vad gäller ang. priset   [6] 24 mar: Bamse206 26 mar: Gurkans Tävling - vad gäller?   [1] 6 aug: stinaahedstrom 7 aug: bes Nosework... vad gäller   [2] 1 jul: Trevare 5 jul: Trevare Stämd av Grannen för lös hund, vad gäller egentl ?   [10] 21 jun: leniker85 22 jun: Torparinnan Snart smäller det, då gäller det   [2] 25 dec: Maia 25 dec: Lona Vad gäller vid tävling   [4] 29 nov: esilen 29 nov: bes Vad gäller i Polen?   [0] 26 okt: Fialotta Två hundar regler när det gäller mat och godis   [5] 25 okt: SandraCarlsson 25 dec: Ginza Schäfertik
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Golden Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Bichon Havanais | Dvärgschnauzer
© 1998-2019 Enfinia AB