Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 april 2019 av Voff 92 i övriga hundfrågor (2 svar)
Som hund och katt...

Jag har fått problem med vår katt som mer och mer är elak mot våran hund.


De är igentligen väldigt tajta och hälsar glatt eller går ihop ute etc. Men när vår hund Casper blivit äldre och har svårare att förstå kattens signaler så har katten mer plötsligt sagt ifrån.


Igår blev en illa situation när katten satt vid sin matplats och inte hade fått maten än, troligen var han sur över det. Då kommer Casper utifrån och går framför katten så den utan förvaring tar upp tassen och lägger på hundens rygg (jämnstora är dem) med vad jag knappt hinner se ser ut som klor ute.


Sen hörs bara ett vrål och gny från Casper som vänder om och visar hela gapet med tänder och tvekande verkar fundera på att flyga på katten stampande.


Jag öppnar ut och får ut katten som sen verkar väldigt förvånad i sin uppsyn på trappan. Casper flyr till rummet intill men med positiv röst och lek kommer han tvekande tillbaka med viftande svans.


Ute ser jag senare hur Casper vänder när han får syn på katten och katten tittar efter honom lite likt jaktbeteende. Innan har de lekt och varit sams utom när katten sagt ifrån med bett eller mjuk tass likt lek.


Är första gången katten gjort såhär helt plötsligt och så pass hårt, är det för att Casper blir svagare med åldern eller bara typiskt elak/oförstående katt? 


Haft en katt innan som gått bort av ålder och han snarare skyddade hunden än tillrättavisade. Så gissar att katten nu har svårare personlighet likt en vresig tonåring... Eller så saknar den kattsällskap...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ford
Medlem 2016-06-16
#1 2 juni 2019 av Ford Re: Som hund och katt...

Hur har det gått? Jag har också problem med min hund och katt. Min hund är 12 år och vi skaffade kattungar för ett år sedan. Det gick bra i början men nu på senaste tiden upplever jag att hunden är stressad, hon har börjat slicka sig på tassarna, är på tårna och svårt att slappna av när katterna är i närheten... det är inte roligt. 


Och överväger att omplacera katterna... om det inte blir bättre. 

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#2 9 juni 2019 av Voff 92 Re: Som hund och katt...

Det går bättre med mina.
De har ändå växt upp ihop när hunden var 5år när vi köpte katten som kattunge och de har trivits och lekt mycket ihop.

Insett att våran katt är av hög energi klassen och nu kan bli frustrerad när vår hund snart är 14år och inte längre hänger med på lek inviter eller kan råka gå på katten mera runt mat eller när de ska in/ut. Även hamnar ju hunden mer efter på promenad så katten hinner långt före och måste vänta.
Men samtidigt blir katten orolig om vår hund är sämre/tröttare en dag eller om hunden varit iväg över natten hos någon etc.

Jo i ditt fall så kan det nog bli svårt om hunden är 11-12år när en kattunge kommit in i familjen och även 2st.
Var då våran började bli mer orolig och rörig så ha så unga djur runt dem kan nog bara vara tufft.
Din äldre hund behöver troligen få vara ifred mycket och möta katterna kortare stunder, vår katt är bara i några rum inne och fri ute så hunden har det tyst och skönt om han vill eller gå till kattens rum om han vill det, ute är altanen en "kattfri zon".

Jag vill igentligen ha en ny hundvalp men insett att det är försent för min hund och kan bli för intensivt.
När katten är som han är (översocial och hög energi) så känns en kattunge mer lämpligt desutom men först när hunden inte finns mer skulle jag tro.

Lycka till.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Labrador Retriever | Chihuahua | Pudel | Jack Russell Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB