Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 april 2019 av Chowchow i övriga hundfrågor (32 svar)
Hundmöten där folk stannar med hundarna

Tjena, nu håller jag på att gå i taket.. Nu är det så att jag bor i en mindre byhåla där det inte alltid finns trottoarer på bägge sidor av vägen och där det även finns promenadvägar runt skogar/sjöar om ni förstår hur vad jag menar, och man måste möta andra hundar på 3meter gångväg.. 


Problemet är att nu var jag nyss ute och gick och än en gång möter jag en människa med hund, som ber hunden att stå eller sätta sig bredvid henne när jag och min hund ska gå förbi.. Vilket gör att min hund blir mer intresserad för att (jag antar) att den tror att vi ska hälsa då, eller om hon bara undrar varför den hunden sitter där, och vill fram..


När vi möter en annan hund som bara går förbi så är det inga problem men när vi möter dessa människor som ska stanna med hundarna så blir ju min hund intresserad och vill fram, hon skäller inte men hon drar ditåt och vill verkligen fram även fast jag går mellan henne och motsvarande hund. Min fråga är i stort sett.. 


Varför stannar dessa människor med sina hundar?! Vad händer om jag också skulle stanna, ska vi bara stå och glo på varandra tills nån tillslut ledsnar och drar sin hund förbi?


För jag antar att dom försöker träna hundmöten fast enligt mig känns det där som ett korkat sätt att göra det på, ska man då resten av hundens liv stanna på en gång det kommer möte, för ska du sedan helt plötsligt bara börja gå förbi så kommer väl inte hunden förstå nånting när ni innan skulle stanna och sitta?! Tacksam för svar! Mvh arg hundägare :D 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Chowchow och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Nettan63
Medlem 2015-07-25
#31 7 juni 2019 av Nettan63 Re: Hundmöten där folk stannar med hundarna
          Re: Hundmöten där folk stannar med hundarna
          

Haha sant där! Ska börja göra det nästa gång jag springer på en sån person, riktigt bra tips! Så kan dom stå där medans jag övar litegrann  


Det kan du nog ha rätt i, både jag och andra män orkar väl inte hålla på och stanna utan drar hellre hunden vidare.. Men jag ska börja göra som du säger istället, ypperligt tillfälle! 

Har en hund som har svårt för hundmöten. Har gått på kurs och brukshundklubb men detta är inget problem som bara fixas på en kafferast, om ens någonsin. Hunden var 5 år när jag tog över den, och har såvitt jag vet alltid haft detta problem. Undviker i möjligaste mån att möta andra hundar rakt på, men OM jag skulle bli tvungen, och inte ha någonstans att gå undan, så skulle jag prova att sätta hunden. Säkrast med ryggen mot då förstås. Avsikten är att den andra hunden då ska gå förbi. Inte sätta sig ner eller gå fram och tillbaka, vilket skulle göra min hund stressad.


Men som sagt undviker jag platser där jag ev möter andra hundar, och jag tränar varje dag (hundar passerar på vägen utanför huset där vi bor). Skulle aldrig sätta min hund bara för att reta någon annan.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#32 8 juni 2019 av Anneli Re: Hundmöten där folk stannar med hundarna

En hund som sitter ner, stilla och tyst bredvid matte eller husse, innebär inget hot mot en förbipasserande hund som signalerar rädsla eller aggressivitet. Jag sätter eller lägger ner ner mina flattar när jag ser eller vet att en sådan hund är i antågande. Det har aldrig hänt att passerande hund trots oroligt beteende eller styvt provocerande gång attackerat eller krupit bakom hundföraren. Däremot att denne påfallande ofta ropat ett tack till mig och mina hundar.

Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Examensarbete om hundmöten!   [4] 30 apr: juhe 1 maj: juhe Hur gör ni som sätter hunden vid hundmöten   [4] 7 apr: syteryster 8 apr: Ayrin Finsklapphund stannar i trappuppgången   [1] 15 mar: Kristin_Kezo2012 16 mar: Lona problem med valp vid hundmöten på promenad   [9] 28 jun: username 12 aug: ygdrsil Hundmöten som blir jättejobbiga   [6] 25 maj: username 29 maj: username Problem vid hundmöten - gult band?   [15] 1 feb: alva 21 feb: Ayrin Dottern sov med hundarna   [9] 11 dec: vakthunden87 14 dec: Hortensia Min hund blir hysterisk vid hundmöten   [11] 23 okt: alva 28 mar: alva Problem vid hundmöten   [6] 28 jul: mcr108s 9 aug: Ayrin Osäker hund skäller vid hundmöten   [1] 27 jul: Puresuto 28 jul: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Chihuahua | Labrador Retriever | Pudel | Dvärgpinscher
© 1998-2019 Enfinia AB