Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 april 2019 av Staffematte i valpforum (4 svar)
Jag blir tokig på valpen!!

Spike(staffe) 6 mån driver oss till vansinne. Häromdagen t.ex, lyfte jag upp mitt yngsta barn och dansade med henne i famnen, efter bara någon minut kände jag hur det blev varmt under foten...japp, han kissade på min fot. Idag busade han med min äldsta som försökte få honom att sluta nafsa henne i tårna - då kissar han på hennes fot!! Han kan lägga en liten prydlig pöl utanför badrummet när jag går dit. Det är verkligen små pölar.


Om jag och maken t.ex går å duschar så skiter han i vardagsrummet även om han nyss varit ut.


Vad håller han med? Han har även kissat i soffan där jag brukar sitta men som tur var satt jag inte där då....


Han nafsar en del fortfarande och även lugna lekar kan bli våldsamma, morrar och nafsar.... ibland sliter han i mina skosnören när vi är ute....och så fort han ser en annan människa får han bråttom att springa fram och hälsa.


Min man är redo att ge upp....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Staffematte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 16 april 2019 av Torparinnan Re: Jag blir tokig på valpen!!

Att han bajsar/kissar när han lämnas ensam eller när han blir uppspelt beror förmodligen på stress. Det är en ung valp och många så unga valpar kan inte kontrollera blåsa och tarm. Hur ofta rastas valpen?


Det är ju en terrier ni har som behöver balans mellan aktivering och passivitetsträning för att vara harmonisk . Hur aktiveras valpen och hur mycket passivitetstränar ni ?


Personligen tycker jag det låter som en helt normal valp med olyckor inne, nafsningar och vilja att hälsa på människor ;)

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#2 16 april 2019 av Juno Re: Jag blir tokig på valpen!!

Åh, jag älskar namnet Spike! Hade min senaste hund inte varit en tik hade det blivit en Spike här med.


Jag skulle tro att din valp blir så till sig i trasorna att han kissar på sig när ni leker och det går lite vilt till. Jag skulle testa att varva lekar som är lugna och vilda (eller lite mindre lugna i början) så att han lär sig att slappna av och inte stressa upp sig så mycket. 


Att han kissar när du går och duschar kan vara att han blir nervös och ängslig av att vänta på dig och vara ifrån dig, eller att det är lugnt och stilla och att han därför tycker att det är en bra tid att passa på att ta hand om naturbehoven. Jag hade tagit med honom in i badrummet eller kopplat honom och bett en annan familjemedlem att hålla kopplet (eller om de kan hålla honom under kontroll på annat sätt) de minuter jag var i duschen. Det är helt enkelt bättre att han inte förstärker de beteendena.


Sista rekommendationen, som ni säkert redan gör, är att alltid belöna när han kissar och bajsar utomhus. Gå alltid med honom ut. Han kommer att lära sig så mycket snabbare om han verkligen får bekräftat att det är toppen att kissa och bajsa där han ska göra det.

Svara på detta inlägg

Staffematte
Medlem 2019-04-16
#3 16 april 2019 av Staffematte Re: Jag blir tokig på valpen!!

Det var ett självklart val, det namnet😀


Ja alltså, han kan vara ensam ett par timmar, då får han vara i köket där vi har grind, han gör sällan ifrån sig därinne och kan hålla sig in absurdum om han vill. Har aldrig behövt pinka på nätterna osv. Pinkar på kommando ute, ja typ. Det var inte meningen att lära honom det, det bara hände liksom.


Men man kanske kan sätta honom i köket när vi ska duscha eftersom han brukar hålla sig då?

Svara på detta inlägg

eemilio97
Medlem 2019-06-26
#4 26 juni 2019 av eemilio97 Re: Jag blir tokig på valpen!!

Hur mycket motionerar/aktiverar du hunden? Just staffe är ju en fruktansvärtaktiv tas som behöver väldigt mycket motion och stimulans 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username Hur få valpen att sova mer?   [9] 1 maj: nikspiks 8 maj: pipilotta Lämna bort hund tillfälligt för valpen?!   [5] 30 apr: EnSånDär 7 maj: Voff 92 Valpkurs? Vad bör jag veta vid första valpen?   [2] 2 mar: lillamolly 3 mar: hundöga återkomst hundmöte som gjorde valpen rädd   [23] 1 mar: username 10 mar: BondBrud varför är valpen så olydig nu - ger upp!   [11] 19 feb: username 3 mar: username Vuxna hunden tar saker o ben från valpen   [2] 15 nov: Ulrika 16 nov: Torparinnan Valpen äter bajs   [2] 26 okt: junior08 27 okt: junior08 Valpen skriker till   [4] 12 sep: Ulrika 12 sep: Torparinnan Valpens första möte och dagar med den äldre hunden   [2] 3 sep: Ulrika 11 sep: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Boxer | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer
© 1998-2019 Enfinia AB