Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 april 2019 av sandra_77 i skaffa hund (2 svar)
Bur eller sele till valp i bilen?

Hej! I juni kommer vi få hem vår lilla valpis, och vi funderar nu på hur hon ska åka med oss i bilen i sommar när vi t.ex. åker till sommarstugan. På sikt tänker vi bur, men i sommar är hon ju så liten och kommer kanske inte ha åkt så mycket bil innan den långa resan. Vi behöver också få med oss lite större saker till stugan, så vet inte hur det ska få plats en bur. Det vi därför tänker är att ha en bilsele i början, och ha henne i sätet med oss. Eller ska vi ändå skaffa en bur direkt? Vad rekommenderar ni? Tack på förhand!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sandra_77 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 18 april 2019 av hundöga återkomst Re: Bur eller sele till valp i bilen?

Har både bil bur( enligt trafikverket godkända burar och sele) men tycker selena är hårda, när det gåller spännen. Har en liten skrutta som ibland kan dra sig ur selet. Personligt tycker jag bilburarna fungerar bäst. Om man köper en bilbur från början och tränar valpen för detta och samtidigt sitter i baksätet. och lugnar valpen.  Det bästa för framtiden.Samtidigt får vara beredd på att valpen kan kräkas.Det sägs att hunden kan kräkas av outvecklad balans sinne. Vuxna hundar kan också få åksjuka. Om det finns ett så kallad mellan vägg till buren, så kan ena sidan vara till valpen,den andra till bagaget. Mycket viktigt, man får aldrig bli arg på(hunden) valpen., när den t,ex. har kräks ner stor yta. Ett råd är att inte ge mat innan tur. Ser man att valpen  börjar dregla, så stanna bilen fort(om det går) för då är det oftast att kräkning pågång. Att åka i många kurvor,kan sätta igång kräkning Man ska pausa ofta, vid transport av hund. Vet inte hur många timmar som gäller idag Nya lagar är uppdaterade. Lycka till!!!.

Svara på detta inlägg

Tova och Smilla
Medlem 2002-02-09
#2 18 april 2019 av Tova och Smilla Re: Bur eller sele till valp i bilen?

Jag har alltid vant mina valpar med bur i bakluckan direkt. En godkänd bur med evakueringslucka så klart. Ingen plåt/utställningsbur. Kan skada mer än att vara till hjälp vid en krock- I början så åkte vid bara korta sträckor o belönade henne med lite godis i buren. Till slut ville hon åka bil o buren eftersom hon visste vad gott det fanns i buren. Illamående ja, men det gick bort efter ett tag. Ingen mat före bilåkning. Någon av oss satt i baksätet och stack in ett finger i buren, så hon kände närhet. Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur har ni era hundar i bilen?   [6] 7 sep: Ginza Schäfertik 21 sep: Ginza Schäfertik Bästa bilen för hundbur?   [4] 2 maj: Solsophia 2 maj: Lona Min hund har panik i bilen   [5] 14 aug: Mateosmatte 15 aug: Mateosmatte Valp jätterädd i bilen :(   [10] 5 jun: Janna77 8 jun: Janna77 Hund i bilen vad gäller egentligen?   [5] 4 okt: mares 5 okt: Tova och Smilla Termometer att ha i bilen med app   [0] 11 jul: Kalla-de-vad-du-vill Fläkt i bilen Tips   [1] 19 jun: z_z_kungen 19 jun: Anneli Valp i bilen säkert och bra   [4] 22 apr: Emmela 24 apr: Emmela Bilsjuk med den nya bilen   [2] 23 apr: Mannhem 23 apr: Mannhem Bilkrock med hund i bilen   [12] 20 sep: Majala 10 okt: RödGazelle
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB