Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 april 2019 av Froggy i skaffa hund (3 svar)
Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?

Hej alla hundtokar!


Jag har gått och funderat i lite drygt sex månader på vilken ras jag ska välja då det är dags för valpköp. Jag har läst å, funderat, bestämt mig hyggligt, läst något annat och blivit helt nollställd och har fått börja om från början.


Är en medelålders tant med stor hundvana (har levt med Dalmantiner, Rottweiler och Grand Danois), barnen börjar bli stora och jag upplever att jag (äntligen) har tid att vika för aktiv och målriktad träning av både tant och hund. Med andra ord så vill jag väldigt gärna ha en hund att träna främst lydnad med.


Jag vet att jag vill ha en vallhund, gillar mentaliteten och följsamheten. Vill ha en hund som har ett tilltalande yttre som inte får en hundovan att backa. Hunden kommer att följa med på kontoret där jag sitter i möte med en stor variation människor och, även om jag personligen gillar både Rottweiler och Schäfer, så är det inte hundar som tillåter ovana att slappna av.


Mitt val står således mellan Briard, Aussie och Bearded Collie.


Briardens lite småglöttiga beteende är fullkomligt bedårende tycker jag, plus för att det finns kapacitet för träning inom de flesta grenar.


Aussin har det mesta men jag är väldigt orolig över dess menatal status om jag ska vara ärlig. Min kompetens till att tyda linjer lämnar en del att önska, så är det bara.


Slutligen då Beardisen som bara är en lycklig hund så länge den får vara med och som jag har fått uppfattningen om har en långt större träningskapacitet inom de flesta grenar än vad den generella uppfattningen är.


Så, hur förhållar jag mig till de här tre raserna? Tips? Tankar?


I det här läget tar jag helt enkelt vad jag kan få 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Froggy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 22 april 2019 av Lona Re: Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?

Har du funderat på schapendoes? Påminner om beardis till sättet men är stabilare mentalt.Jag tycker att det är en trevlig och okomplicerad allroundhund som ställer upp på det mesta, utan att KRÄVA det som en aussie gör.

Svara på detta inlägg

Froggy
Medlem 2019-04-20
#2 22 april 2019 av Froggy Re: Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?

Tack snälla för svar!


Jag går nog erkänna att den rasen inte har varit uppe på tapeten alls. Jag tror inte ens jag har sett någon när jag varit ute 


Vet du hur de ställer sig i jämförelse med en Briard?

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 22 april 2019 av Anneli Re: Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?

Mina flatcoats leker då och då med en ung schapendoeshane. Det är en enormt trevlig ung man. Mycket glädje och humor i den hunden som passar mina lite flamsiga flattar perfekt. Vi är med i samma viltspårgäng dessutom och och unga herrn gör bra i från sig. Matte tränar dessutom rallylydnad med honom, men där har jag ingen aning om hur det går.                                                                                             Jag  tror att du skulle bli väldigt nöjd med en schapendoes som kompis. Kolla upp den rasen noga.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun Briard, uthållighet?   [1] 11 okt: Sezziyanen 18 okt: -Aslan pwd- Klippa en Briard, "lagom"?   [11] 20 mar: Sezziyanen 22 mar: Floyd Väger mellan Beardis och Border Collie   [11] 23 mar: Karolina,Semla & Axa 30 mar: annasarab vikt på Briard valp   [0] 28 feb: jess79 Riesen, briard eller annat?   [7] 23 mar: Nadja&Fluffhundarna 2 apr: MissNöjd Ovilligt beardis tik...   [7] 8 sep: Askasmatte 9 sep: sosza Finns det fler beardis ägare här?.   [3] 27 aug: Askasmatte 28 aug: Malin med Ella ska jag inse fakta, det går inte med denna aussi   [16] 29 apr: Emzi 9 maj: Ve_mo_na briard super aktiv sen slö   [4] 30 okt: Micorazon Floudie 3 31 okt: Micorazon Floudie 3
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB