Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 april 2019 av lingo i aktiv med hund (3 svar)
Styrketräning för husse / matte med?

Skaffade min första hund i julas (omplacering) och han blir snart ett år. Jag springer med honom samt aktiverar han med nose work, apportering mm. Problemet för mig förutom löpningen är att jag inte blir så tränad av det.


Har alltid hållt på med styrketräning och numera tränar jag mest hemma med Chins, hantlar mm för att spara tid. Finns det något bra sätt man kan träna styrka med hund som även tröttar ut jycken? Har kört lite på utegym bara några minuter och haft honom kopplad, han är ju inte direkt jätteroad av att jag ska stanna och göra Dips eller dylikt mitt i promenaden :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lingo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 21 april 2019 av Juno Re: Styrketräning för husse / matte med?

Jag brukar köra lite intervallträning medan jag kastar boll. Kasta och gör utfall/armhävningar/squats/football run eller vad det nu kan vara tills hunden kommer tillbaka med bollen. Ett kort sitt-stanna om jag vill ha längre tid för det intervallet. Kasta igen och gör nästa intervall.


Vi har också en bra kulle som man kan sprinta uppför och gå ner för. Under nerförsgången kan man passa på att kasta boll eller öva fot och kontaktövningar. Det ger mig en bra workout i alla fall och det håller mina hundar aktiva samtidigt, även om de kanske inte blir uttröttade av det.


 

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#2 21 april 2019 av -Aslan pwd- Re: Styrketräning för husse / matte med?

Jag ser det inte som ett problem att hunden inte är road över att behöva stanna om du ska göra dips och liknande. Snarare är det ett perfekt tillfälle för träning!


Se det istället som att när du pausar för dina styrkeövningar så ska din hund träna passivitet och lära sig att ta det lugnt (det är minst lika viktigt att hunden lär sig det som att lära sig andra saker t.ex. sitt, ligg, inkallning osv). Särskilt eftersom det är en ung hund du har så är det guld värt att han redan nu lär sig att koppla av när ni stannar någonstans (oavsett om det är för att träna på utegymmet, sitta på en parkbänk, uteservering eller stanna och prata med en vän på promenaden). Lär hunden att ha det tråkigt, att det inte alltid ska hända någonting. Träna dina styrkeövningar och när din hund ligger/sitter lugn och avkopplad så belönar du.


Alternativt om du går till utegymmet så kör du stadgeövningar (t.ex. platsliggning 1 minut när du kör dit set), ta med en aktiveringsleksak med godis i som hunden kan pyssla med, göm godis och låt hunden söka osv.


Jag tycker att du ska ta din tid för att träna din styrka, så du inte känner att ditt hundägande begränsar dig/att du inte får tid till att styrka dig själv. Du är också viktig, glöm inte det! Hunden får ju både springa, köra nosework och apportering, så jag tror att din hund klarar sig alldeles jättebra med den aktivering han redan får, så att han snarare mår bra av att få träna på att ta det lugnt undertiden du tränar din styrka. Sedan kanske lite ensamträning för hunden kan medföra att han klarar någon timme ensam (om han inte redan kan det) så att du hinner åka till gymmet. Eller kanske du kan hitta någon på gymmet som du kan göra en deal med. Han/hon springer/promenerar med hunden medan du gymmar. Den ena får köra kondition, den andre av er styrka. Win-win! Stort lycka till, med både styrketräning och hund!

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 21 april 2019 av hundöga återkomst Re: Styrketräning för husse / matte med?

Tröttar ut jycken? Hunden är ung och har mycket som påverkar kroppen just nu. En ålder som kan påverka deras psyke. Man bör ta det försiktigt med många aktiviteter, det kan ge bakslag. Bäst är att träna själv tills hunden är mogen. Vad är det för ras?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Husse eller förnamn?   [3] 20 dec: Pluppen3 4 jan: cio Deltids matte/husse   [3] 19 aug: Bergtagen 21 aug: Ayrin Matte med kloklipparfobi   [5] 17 apr: BondBrud 18 apr: Anneli Problem i matte/hund relation efter skada   [5] 31 maj: Fluffsaurus-rex 7 jun: Anneli Jack Russel mått?   [0] 27 mar: Astha Vår hund juckar på mig när husse går hemifrån   [1] 24 mar: Doodle matten 25 mar: Torparinnan Mått fullvuxen flat!!   [0] 9 dec: lloulie Orolig matte....   [5] 1 jan: Gladtjej 2 jan: Hortensia En skygg valp som bara anförtror sig till Matte   [6] 13 nov: Alfonso 15 nov: Alfonso Dagmatte/husse sökes Mölnlycke/Mölndal   [0] 25 aug: Frihannisaac
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Fransk Bulldogg | Coton de Tuléar | Jack Russell Terrier | Engelsk Springer Spaniel | Chihuahua | Borderterrier
© 1998-2024 Enfinia AB