Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 april 2019 av Hundensmatte! i sjukdom & hälsa (6 svar)
Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Hej!


I söndags(4 dagar sedan) så hade min busiga Jack russel en plastbit i munnen. Tunnt plast från cigarettpaket, det som sitter utanpå som man drar av. Jag tog bort den från honom men drog då så att den gled vid hans framtand och en liten bit har nu fastnat där. Han är 7 år, har alltid energi som en valp.


Han mår bra, och verkar inte vara påverkad av detta alls, han springer runt, leker, jagar, drar i kopplet och skäller.


Men vi får inte bort den här plast biten då han hela tiden vrider o har sig, han låter en inte peta i hans mun alls. Och han gillar absolut inte veterinärer, det är ett helvete att gå till veterinären med honom. Han blir agressiv och försöker bita allt och alla, inklusive mig. Han kan även gå på mig när jag drar honom till mej när vi är ute på promenad och det kommer en hund som han inte gillar alls.


Så jag har försökt peta ner plasten lite, och hårt men det går inte, Man måste nog öppna upp munnen och dra den från "gommen" ut till tänderna. Men det skulle han aldrig låta en göra, han försökte bita mig sist när jag försökte få bort det.


Vi har försökt få bort den med tandborste, men samma där..drar sej undan och det går inte. Vi har försökt lägga lite olivolja och omega3 pulver på tandborsten så att han ska gilla det, men han vill bara slicka på tandborsten, går inte att stoppa in tandborsten i hans mun.


Så vad tycker ni att jag ska göra? Han mår inte dåligt av att ha den där som sagt. Men jag är orolig att det blir inflammerat.


Enda sättet skulle isåfall vara att ge honom narkos hos veterinären, för att få bort en liten plastbit. Kan man ens göra det?


Snälla inga påhopp, jag har försökt vara en sån bra matte som möjligt och vi har tränat honom sen han var valp. Men det är som att han glömde bort allt när han blev cirka 2-3 år. Han brukade aldrig skälla på saker, vi brukade alltid belöna honom vid bra beteende. Han brukade få leka med andra hundar. Vet inte vart det gick snett..men jag älskar honom mer än allt, och vill honom det bästa även om han kan bete sig som ett odjur. Men när han är hemma är han världens ängel..


För övrigt äter han kortison mot kronisk hosta, vilket kan göra honom mer paranoid/orolig. Annars mår han som sagt, toppen.


Lite osäker på om detta ska vara i sjukdom och hälsa eller vård och skötsel..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hundensmatte! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 25 april 2019 av Ayrin Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Ja du... ni kan ju försiktigt och på ett positivt sätt fortsätta att försöka få ta bort den, typ ta lite godis och hunden i knäet hos den ene, den andra rör försiktigt munnen så mycket som han kan tänkas tolerera, säg "bra" och belöna. Repetera en 10-20 ggr den sessionen och avbryt sedan.

Fortsätt så tills han tillåter er att peta i munnen på honom, kanske får du ut plasten, oavsett får han lite hanteringsträning och ni en trevlig stund (det *ska* vara trevligt, blir det stress o tvång gör det bara saken värre!).

Det är en tämligen mjuk plast, så att han ska få en inflammation är väl inte jättetroligt, men håll koll. Först om det börjar luta mot nåt sånt skulle jag välja att gå till vet o söva.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 25 april 2019 av Lona Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Har ni testat att ge honom olika saker att tugga på? Gärna något som är lite "segt" så kanske plastbiten lossar. Dock tuggar de ju inte så mycket med själva framtänderna.


Hur är hans tandstatus för övrigt? Tänkte att om det är dags för att ta tandsten el dyl så kunde ni ju passa på nu och slå två flugor i en smäll. Det är klart att man kan söva honom bara för att ta bort plastbiten men all narkos innebär en viss risk, det känns lite onödigt så länge den inte besvärar honom.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 26 april 2019 av hundöga återkomst Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Skulle nog gå till vet. Kanske de bara behöver ge lugnande. Ofta kan de flesta vet. hantera hundar som tycker det är obehagligt med vet, besök. Som en medlem skrev, så kan vet. åtgärda tandsten samtidigt. Troligtvis så kommer ni annars gå runt och vara orolig.  Ofta känner hunden av detta. Nu vet jag inte hur stor biten är, men har man otur så kan plastbiten skada slemhinnor, tarmar m.m. om biten lossnar.

Svara på detta inlägg

Hundensmatte!
Medlem 2019-04-25
#4 26 april 2019 av Hundensmatte! Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Plast biten är inte stor alls, max en 0,25-0-50 cm i bredden och 1 cm max i längden skulle jag tro. Som sagt så är det mjukplast och ingen hårdplast..


lugnande hjälper inte..sist vi var hos vet så fick dom ge honom en dos utöver det han skulle få för att han va sprallig och arg. Och när dom skulle röntga honom så behövde dom ge honom en till dos och jag hörde utifrån hur han lät och va arg haha..så tror inte att det kommer gå alls med bara lugnande. 

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#5 26 april 2019 av Juno Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Bästa receptet jag har för dylika procedurer är att verkligen, verkligen trötta ut hunden. Om han vanligen får en timmes promenad så satsa på 4 timmar istället. Helst något som tröttar ut honom ordentligt sent på dagen eller till och med på natten.


Sedan sätter ni er tillsammans i soffans och så börjar du massera hunden med långa, fasta drag över hela kroppen. Mjukt och lugnt och bestämt tills hunden lägger sig tillrätta och sedan lite till. Det kan ta några minuter.


När hunden är helt avslappnad börjar du massera ansiktet. Börja med mer neutrala delar som han gillar, öronen kanske? Blir det intensivt eller stressande återvänder du till helkropps dragen ett tag. Massera tandköttet, fast börja utanför munnen genom läpparna liksom.


De flesta hundar inser snabbt att detta är riktigt skönt, eller i alla fall acceptabelt. Ta ofta små pauser med helkroppsmassage. Sedan arbetar du upp dig till att massera hundens tandkött inanför läpparna, sidorna är ofta mer uppskattade. Det är nu du kommer att ha chansen att försöka lirka ut den lilla plastbiten. Jag hade i första hand försökt använda mina fingrar och naglar (för jag är klumpig) men kanske en pincett är lättare att få grepp med?


Nyckeln ligger i att göra detta på en mycket avslappnad och uttröttad hund. I princip sovandes. Och om han är ovan vid att du rör vid honom så kanske det kommer att ta ett par, tre dagar att jobba er fram till att du får peta honom i munnen.


(Givetvis inte lämpligt att hårdmotionera honom flera dagar i rad, men då plastbiten inte verkar vara akut har ni ju möjlighet att låta det ta den tid det tar.)

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#6 26 april 2019 av hundöga återkomst Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!
          Re: Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!
          

Plast biten är inte stor alls, max en 0,25-0-50 cm i bredden och 1 cm max i längden skulle jag tro. Som sagt så är det mjukplast och ingen hårdplast..


lugnande hjälper inte..sist vi var hos vet så fick dom ge honom en dos utöver det han skulle få för att han va sprallig och arg. Och när dom skulle röntga honom så behövde dom ge honom en till dos och jag hörde utifrån hur han lät och va arg haha..så tror inte att det kommer gå alls med bara lugnande. 

Ofta vid smärta, kan hunden markera och visa ilska, Vid beröring där hunden har ont. Kontakta vet.och be om råd.hur ni ska göra. Mjuk plast kan också göra skada, Kanske kan ni köpa en tandskrapa(finns ofta i djurbutiker) och med råden från en annan medlem här, göra hunden hanterbar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli Hunden attackerar vår katt   [6] 7 dec: jenka 13 dec: Svea58 Hunden sover mot mitt ansikte?   [4] 7 nov: Snackis 9 nov: Snackis Tips för att få lite mer fart på hunden önskas   [11] 20 sep: Ayrin 22 sep: pipilotta Hunden biter barnens kompisar   [7] 31 aug: Sussie78 13 jul: pipilotta Hunden slickar sönder sig, Slicksår   [2] 21 aug: Stickan59 2 sep: Stickan59 Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [6] 2 jul: karfah 6 aug: ponys
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Pinscher | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB