Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 maj 2019 av emla i skaffa hund (3 svar)
Schapendoes information

Hej!


jag har fastnat för schapendoes och skulle gärna höra från er som har erfarenhet av rasen vad ni tycker är fördelar och nackdelar?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om emla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

mustaschnos
Medlem 2008-08-06
#1 7 maj 2019 av mustaschnos Re: Schapendoes information

Hej,


Jag är inne på min 4:e schappis. Det är en underbar ras, dock behöver den mycket motion ( mycket lösspring ). Då det är en vallhund så är den lätt att ha lös och springer inte långt i från dig. 


Pälsen är det mycket jobb med första året, men om man håller efter den så blir den mycket lättare. Min ena nu sommär 2 år borstar jag var tredje vecka ungfär, men min äldsta var det ca 1 gång i veckan ( hon har mycket och tjock päls. 


En nackdel är att de är ganska envisa :) De är vana att arbeta själva och ta egna intiativ så ibland gör de lite som de själva vill ( på gott och ont ). Jag tycker det är charmigt och det gör att de har lite mer personlighet, men de är lite som clowner - lite flamsiga men med ett hjärta av guld. Det finns inget ont i dom - tvärtom - blir det nästan chockade om en annan hund "säger" ifrån och inte vill leka :D Vaa? Alla älskar väl mig tycks de säga. 


Var bor du? Här i stockholm har vi schappis-träffar en gång i månaden och det är ett ypperligt tillfälle att träffa schappisar och ställa frågor. Om du undrar mer så är det bara fråga.


Kort sagt är det en tuff och rolig hund i lagom format som hänger med på allt bara matte eller husse är med. De är inte så förtjusta i att bli lämnade själva ( okej att åka och handla mm ) Men det är ingen ras som vill ligga ensamma hela dagarna. 


MVH Tua

Svara på detta inlägg

emla
Medlem 2018-03-22
#2 7 maj 2019 av emla Re: Schapendoes information

Hej!


Tack så mycket för ditt svar :)


Det låter verkligen som en underbar ras. Jag bor i Stockholm så jag kommer gärna på träff. Är det den som brukar vara på bällstaängen? Tycker mig ha hört något om det :).


 

Svara på detta inlägg

mustaschnos
Medlem 2008-08-06
#3 8 maj 2019 av mustaschnos Re: Schapendoes information

Hej,


 


Ja precis. Träffen är första söndagen varje månad kl 11.00 :)


Men du får gärna kontakta mig vid fler frågor - det finns hur mycket som helst att säga om schappisen.


I face-book-gruppen Schapendoes Stockholm lägger jag ut info om träffarna.


MVH Tua

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
polish owczarek Nizinny Schapendoes Puli   [1] 29 sep: Sunniva 29 sep: Sunniva Kromfohrländer eller Schapendoes   [2] 22 mar: emla 10 apr: Livet Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun PON och Schapendoes   [0] 25 aug: carsni Information om Boxer   [4] 4 jun: ynnej 5 jun: Qela Information om Podengo portugues   [7] 29 jan: Januari 13 mar: Jamie kromforhländer information.   [2] 14 jan: Amigo07 14 jan: Amigo07 Information om Papillon   [5] 7 jul: EelonPärin 8 jul: F. Taggen Allmän information behöves.   [5] 12 jun: Sebastian1992 15 jun: hundögon FDA Provides Latest Information on Jerky Pet Treat   [8] 17 maj: almina 31 maj: almina
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Boxer | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer
© 1998-2019 Enfinia AB