Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2019 av username i aktiv med hund (6 svar)
hundens kroppsspråk

Hej!
Då jag är ute och går med min hund löst i skogen så brukar han lägga sig och bara kolla på mig. Har länge funderat varför han gör så och vad det betyder. Han springer en bit, lägger sig, kollar på mig. Brukar oftast bara fortsätta gå, då springer han en bit före mig och gör exakt samma sak. Ibland så har han en pinne i munnen som han tuggar på också.


Kan tillägga att det verkar vara ologiskt ifall han är trött. Brukar variera och kan lika gärna göra det under början som slutet av promenaden. Går inte direkt långa sträckor heller, runt 2-5km per promenad.


Finns det någon som har en aning om varför han gör så?

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#1 8 maj 2019 av Sporthund Re: hundens kroppsspråk

Vad är det för ras eller rasblandning?


Det kan vara så att hunden helt enkelt är uttråkad och tittar på dig i hopp om att du ska hitta på något. Att lägga sig ner ser man ofta hos hundar med hög förväntan. När jag lämnar min äldsta sittandes för att jag ska lägga ut föremål under träning så kommer jag nästan alltid tillbaka till en delvis om inte helt liggande hund; förväntan har ökat så pass att hon lägger sig. 


Hur mycket får hunden jobba med hjärnan och kroppen?

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#2 8 maj 2019 av username Re: hundens kroppsspråk

Det är en schäfer.


Han har perioder då han aktiveras mycket och andra då han aktiveras lite mindre. Men det är bara för han behöver vilopauser med den intesivträning vi håller på med.

Då han var valp så lekte jag och höll på med honom väldig mycket under promenaderna. Men det slutade han gilla då han blev äldre, nu är han mer självupptagen för det mesta. Aktiverar han väldigt lite mentalt under promenaderna, kanske då och då ifall tillfället kommer.


Kanske är som du säger, han är förväntansfull, han är ju van vid mycket aktivering. Tack! 

Svara på detta inlägg

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#3 8 maj 2019 av Sporthund Re: hundens kroppsspråk

Då kanske han helt enkelt vill att det ska bli som förr!


Jag lägger in bland annat vittringsträning på promenader. Plockar upp en kotte eller pinne, bär den en liten stund i handen, sen kastar jag in den en kort bit i skogen. Kallar in hunden och skickar på ett vittringskommando. Mina hundar älskar det. 


Annat jag gör är att ta med en boll eller knyta ihop kopplet till en boll, droppar på stigen och går en bra bit (föremålet inom synhåll för en nybörjare, varierar mellan 50-500 m till en hund som är van vid uppgiften) och skickar tillbaka dem för att hämta. Också en favorit. 


Uppletande är som en mer avancerad form av vittringsträningen och kräver lite mer av oss. Binder upp hundarna, vallar av en korridor på typ 5 x 30-50 m, droppar ett föremål i rutan. Skickar hunden. Även det väldigt populärt. 


Den absolut enklaste grejen är att ta med en näve godis/torrfoder och slänga ut i riiiiktigt eländig terräng så hunden får jobba kontrollerat med kroppen samtidigt som den får söka. Mina hundar springer förväntansfullt till den backen.


Finns massvis med grejer man kan hitta på under en promenad som kan förgylla tiden både för hund och ägare 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 8 maj 2019 av hundöga återkomst Re: hundens kroppsspråk

Kan vara ett vallhunds beteende. Schäfern tillhör nu(om jag kommer ihåg rätt) vallhundsgruppen. Genom sin signal känslighet, så läser rasen mycket vad som kommer ske.

Svara på detta inlägg

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#5 8 maj 2019 av Sporthund Re: hundens kroppsspråk

Schäfern må tillhöra vallhundsgruppen, men de har aldrig avlats för vallning så som t.ex border collie. De har aldrig blivit avlade för att hantera flockar eller individer, ett jobb som producerar de klassiska vallhundsbeteendena (eye, låsa sig, försöka skilja ur och lägga sig för balans), utan enbart för s.k "staketvallning" där de patrullerar en linje för att avgränsa djurens rörelseutrymme.


Schäfrar är absolut signalkänsliga, men det är nog mer på grund av sin avel som tjänstehundar, inte som vallhundar. Kanske var så för länge sedan, men inte inom det senaste seklet. 


Oavsett verkar hunden vilja ha lite mer kul på promenaderna :)

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#6 9 maj 2019 av hundöga återkomst Re: hundens kroppsspråk

Visst kan det vara ett vallbeteende. Schäfers  användnings område enligt SKK Rasbeskrivning är bruks,vall och tjänstehund Man kan säga att det är mer en allround hund. Inte lika en b.c som är en extrem vallhund. Att det dyker upp vallbeteende på schäfer är inte något konstigt.  . 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundens tunga har ändrat färg   [0] 4 aug: Pufffy86 Någon här som minns Yanna med hunden Diddi fr 2010   [1] 18 jul: yanna 18 jul: Ayrin Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [1] 4 jan: mojji 24 jul: Frallorforlife Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58 Saknar hunden (när jag är på jobbet)   [2] 13 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Vart promenera med hunden i huddinge?   [1] 15 okt: hund9292 16 okt: Anneli Kan färg på hunden påverka tempramentet?   [1] 25 sep: Camio 25 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Grand Danois | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Boxer | Border Collie | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB