Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 maj 2019 av AlexandraE i skaffa hund (4 svar)
Första hund (mellanstor/stor)

Hej,


Det är snart dags för mig att skaffa min första hund (så taggad!!) och har fått tips av vänner och bekanta men behöver mer inspiration på lämpliga raser.


Jag är själv väldigt aktiv och vill gärna ha en energisk hund som svarar på min energi. Spenderar mina helger utomhus och vill ha en hund som jag kan springa med och träna i något som är lämpligt för rasen (spår, apportering, etc). Funderar på att ta jaktlicens men det är ingenting som är säkert. Kommer att ta hundens behov seriöst och se till att gå på kurser i lydnadsträning etc. då jag vet att det är viktigt och att jag har mycket att lära. Hunden ska även fungera med min vardag. Jag kommer realistiskt kunna promenera/träna/aktivera timmen 1h-1.5h på kvällarna.


Andra egenskaper är att den ska ha ett tydligt av/på, den får gärna vara enmanshund och kunna vara ensam men jag tror att en del av det kan tränas.


Vill gärna ha en mellanstor/stor hund och helst korthårig. Det viktigaste är att den mår bra av det livet jag lever.


Den rasen jag har funderat på är Vizsla, då mitt ex hade en fantastisk korthårig vorsteh men är rädd att jag inte kan aktivera Vizslan tillräckligt i min vardag, och försöker då hitta något som passar mig bättre. Har fått förslag på Amstaff (har dock läst att det är en svår förstahund), korthårig Collie och har även funderat på Springer Spaniel.


/Alexandra


Som medlem kan du här läsa lite kort info om AlexandraE och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 9 maj 2019 av Torparinnan Re: Första hund (mellanstor/stor)

Hur kommer hundens vardag se ut förutom 1-1,5 timmes motion/aktivering på kvällarna?

Svara på detta inlägg

AlexandraE
Medlem 2019-05-09
#2 9 maj 2019 av AlexandraE Re: Första hund (mellanstor/stor)

Promenad på morgonen (30-45min) och hunddagis, dagmatte eller med på jobbet. Jag jobbar ungefär till fem. Vissa dagar efter jobb kommer det antagligen bli längre promenader 1.5 + aktiveringsövningar hemma men andra dagar är det kanske snarare 45min + aktiveringsövningar hemma.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 10 maj 2019 av Ayrin Re: Första hund (mellanstor/stor)

Hm, ja, inte katastrofdåligt direkt, men det känns knappast som att du behöver någon extra energisk hund för det livet, snarare tvärt om...


Kanske kolla på en finsk lapphund? De hänger glatt med på det mesta, men har inte heller något problem med att ta det lite lugnare.


Jakthund (som vizlan och spanieln) behöver nog mer arbete än så och collien är måhända en smula urvattnad som ras, men ändå en brukshund.


Vad gäller "kan tränas" så mjo, typ... det mesta *går* ju men jag kan ju (efter egen erfarenhet) säga som så att det blir bra mycket roligare för alla inblandade om man skaffar en hund som har så bra förutsättningar som möjlig att trivas med det liv man kan/vill erbjuda den :).

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 10 maj 2019 av Ayrin Re: Första hund (mellanstor/stor)

På tal om egna erfarenheter... se till att du har någon/några människor som kan hjälpa dig under valpperioden! Livet blir mycket komplicerat då man har en liten valpis som inte kan lämnas ensam mer än någon minut, det är för varmt för att lämna den i bilen, och all mat börjar vara slut därhemma...


För att inte tala om att man kanske ibland själv vill kunna ta sig ut på en joggingtur eller ta en långpromenad under de månader då valpis är för liten för att kunna hänga med på tocket :D.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Skaffat min första hund   [6] 29 jun: Peter21 30 jun: Lona Mellanstor hund   [2] 20 apr: Malte07 21 apr: TindraFreya När trimmade ni er dvärgschnauzer första gången?   [9] 20 mar: MalinDavid 21 mar: MalinDavid Första hund, Golden retriever   [8] 23 dec: mattias1jonsson 1 jan: Dimma Liten/mellanstor lagomt aktiv hund   [7] 17 maj: Mia&Uvis 17 jun: Livet Hundvakt första gången, råd?   [2] 16 maj: LouBlue 17 maj: LouBlue
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Finsk Lapphund | Cavalier King Charles Spaniel | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB