Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 maj 2019 av anna354 i skaffa hund (3 svar)
Chihuahuavalp + orolig katt?

Hej! Hoppas att jag kan få lite goda råd från detta forum. Det är så att jag och min sambo har velat fram och tillbaks i ett par år över om det är möjligt för oss att skaffa en fyrbent familjemedlem. Vi har varit klara länge med att det rasen Chihuahua är rätt för oss.


Varför vi velar beror på vår 3-åriga kastrerade hankatt. Han är väldigt sällskaplig och mysig men har alltid varit "pratglad" och lite bitig. På senaste tiden har detta blivit värre och han jamar nästan all hans vakna tid, samt blivit mer bitsk. T.ex. börjar han bita när vi kelar med honom (kel på hans eget initiativ). Vi har självklart varit hos veterinären och där hittades blåsljud på hjärtat. Vi ska nu göra ultraljud för att se vad det är för fel, men vet. tror inte att detta har med hans beteende att göra.


Vi har nu, efter att varit säkra på att vi ska skaffa en valp till sommaren, blivit så osäkra om han någonsin kan bli kompis med en liten valp, eller om han kommer bete sig på samma sätt mot den (bitas). Vi skulle självklart dela upp rummen, och aldrig lämna dem utan uppsyn, men förhoppningen är ju såklart att de tillslut ska kunna bli vänner.


Jag vill mest höra mig för här om det är någon som varit i en liknande situtation. Hur har det gått för er? Har ni djuren separerade hela tiden? Ge gärna tips och råd inför vårt väldigt jobbiga beslut.

Raser: Chihuahua

Som medlem kan du här läsa lite kort info om anna354 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 17 maj 2019 av pipilotta Re: Chihuahuavalp + orolig katt?

Kan ju tycka att när ni redan har en katt så borde den komma i första hand. Om ni ska köpa valp se till att att katten har retireringsplats både vad gäller toa, mat, vila och utkik. Vissa katter biter ju även när den "myser" så det behöver inte vara största problemet. 


Kan ju inte veta hur det hela förlöper men se till att ha en backupp om något djur inte passar in....

Svara på detta inlägg

anna354
Medlem 2019-05-17
#2 17 maj 2019 av anna354 Re: Chihuahuavalp + orolig katt?

Tack för ditt svar och dina tips! Självklart kommer vår katt i första hand, det är just pga detta som vi tvekar och jag skriver här för råd från andra som varit i liknande situation. Hade vi inte brytt oss om katten hade vi nog förmodligen redan haft hund vid denna tidpunkt. :)


Precis, svårt att veta om det är uppmärksamhet-/mysbit som det är, känns inte som att han tar i allt vad han kan, men det gör ju såklart lite ont ändå när han sätter igång.


 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 18 maj 2019 av hundöga återkomst Re: Chihuahuavalp + orolig katt?

Skulle nog vänta att skaffa en hund. Katten mår tydligt dåligt. Ett syskon till en av mina hundar, levde med katt. Katter använder ofta sina klor mot ögonen och det var det som hände mot hunden. Hunden miste sitt ena öga och det gick fort. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sår? Böld? Behöver jag vara orolig   [4] 5 okt: Solrosen0922 6 okt: pipilotta Är jag orolig i onödan?   [10] 6 okt: Busterbuster 2 feb: Krokodilen Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Orolig matte....   [5] 1 jan: Gladtjej 2 jan: Hortensia HD grad - orolig   [18] 3 apr: petracecilia 4 apr: petracecilia Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona Orolig över min gamla hund med artros   [4] 9 jan: lovelabbe 14 jan: Ayrin Orolig schäfertik   [1] 6 maj: Subabe 6 maj: s0me0ne Orolig över min valp som blir gulbrun när kissat..   [13] 3 apr: BushundenL 12 apr: BushundenL
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB