Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 maj 2019 av Bella01 i skaffa hund (4 svar)
Blandras golden retriever - schäfer

Vi är en familj på fyra pers. Varav två är tonåringar, vi hade tänkt köpa en tik av blandras mellan golden retriever och schäfer, skulle gärna vilja höra av någon som har erfarenhet om den blandningen, vi är en rättså aktiv familj med mkt friluftsliv 


Är de någon som kan tippsa oss om var man kan köpa en sådan hund (runt Blekinge)


tacksam för svar🌸


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bella01 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#1 23 maj 2019 av Sporthund Re: Blandras golden retriever - schäfer

Ni behöver inget som har schäfer i sig för ett aktivt familjeliv. 


Schäfer är en brukshund, en ras som avlas mot arbete och tjänst. Låt den vara det. Hjälp inte till med att förstöra en ras. 


Finns massvis med raser som passar aktiva familjer. Vill ni ha något med vakt, (antar att det är därför ni är inne på schäfer, brukar vara så) då kanske dalmatiner är ett alternativ? De är fysiskt aktiva hundar med vakt. Enligt SKK "Den tar sitt vaktande på stort allvar utan att på något sätt vara överdrivet aggressiv."

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 24 maj 2019 av Torparinnan Re: Blandras golden retriever - schäfer

Vad är det ni söker för egenskaper som ni inte hittar i en ras ? Med en blandning har du ingen aning vad som slår igenom, varken mentalt, extriört eller hälsomässigt.

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#3 25 maj 2019 av bes Re: Blandras golden retriever - schäfer

Egentligen är det nog mer relevant att ni söker info om både schäfer och golden separat eftersom er blandrasvalp lika gärna kan vara helt lik den ena eller den andra. En bra grundtanke att ha vid köp av blandras är att man lika gärna skulle kunna ha en renrasig hund av vilken som helst av de ingående raserna och kunna erbjuda ett passande liv för vardera ras. Detta eftersom man i praktiken kan bli "fast" med en hund som mentalt faktiskt är precis som (i ert fall) en schäfer eller en golden. Kan ni inte tänka er en renrasig schäfer? Skaffa då inte en schäferblandis. Osv.


Man kan inte räkna med att få någon slags mellanmjölksvariant eller - än mer naivt - en hund med det bästa från båda världar. Risken är snarare att det blir tvärtom eftersom de hundar som går i blandrasavel oftast är hundar som inte får användas i renrasavel på grund av antingen konstaterade brister (mentalt och hälsomässigt) eller helt saknar dokumentation vad gäller de bitarna. De kanske inte har genomgått varken höftledsröntgen, armbågsröntgen, ögonlysning, mentalbeskrivning osv. Risken är alltså att ni inte bara kan råka få en blandrashund som är precis som den ena eller andra rasen, utan också en blandrashund som är precis som ett riktigt DÅLIGT exemplar av den rasen.


 


En annan tanke jag får är att de flesta av oss har begränsade möjligheter vad gäller det liv vi kan erbjuda en hund. Det är till exempel sällsynt att en och samma person kan och vill erbjuda ett lämpligt hem till ANTINGEN en brukshund, en jakthund eller en sällskapshund. Oftast väljer man ju hundtyp efter de egna intressena och förutsättningarna. Därför blir jag lite fundersam på att ni kan tänka er att ha antingen en schäfer eller en golden? Det finns någon slags allmän rådande föreställning om att "hundar blir vad man gör dem till" och så är det ju inte. Det är inte bara på utsidan raser är olika utan i allra högsta grad på insidan. Tankesättet "en hund blir vad man gör den till" har orsakat oändligt mycket lidande för oändligt många hundindivider som haft oturen att hamna hos välmenande men okunniga ägare som inte har möjlighet att erbjuda dem en livsstil de kan trivas med. "En hund blir vad man gör den till" är alltså en inställning som är ett riktigt allvarligt djurskyddsproblem då det påverkar hundarnas välfärd väldigt negativt.


Och slutfrågan blir då, om ni trots att dessa raser är så otroligt olika ändå skulle kunna tänka er antingen den ena eller den andra - varför väljer ni då inte att skaffa den ena eller den andra? Renrasig? Ni förlorar visserligen överraskningsmomentet i vilka egenskaper som slår igenom och på vilket sätt, men ni vinner desto mer i ökade chanser till ett lyckligt liv för er själva så väl som för hunden. 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 27 maj 2019 av Lona Klok som alltid!

Tummen upp för ett bra svar!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
register blandras   [4] 17 mar: långens 6 apr: Wingfelds Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Nosstyrd schäfer   [12] 20 okt: Ginza Schäfertik 28 okt: Lillapyret Foder till golden retriever?   [3] 26 mar: MyDogMadeMeDoThis 7 maj: Buddhathebud Golden 7 år lösa benbitar i armbåge   [4] 26 mar: victoria22 26 mar: Anneli Mjäll/torr hud hos Golden   [5] 24 mar: nacho piccu 28 mar: nacho piccu Köpa Schäfer - prestationsångest   [5] 9 mar: TigerLilja 9 jul: Sussane 7år golden retriver läsa benbitar i armbåge   [2] 5 mar: victoria22 8 mar: Gurkans Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [21] 27 jan: Tempohästen 23 feb: cio
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Papillon | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB