Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 juni 2019 av deanna i övriga hundfrågor (6 svar)
Oskyldigt anklagad

Jag har blivit anklagad och utesluten ur skk för något jag inte gjort.


jag har försökt att få prata med någon skicka in ytterligare bevis och vittnesmål från inblandade och att fallet tas upp igen, men utan framgång.


i domen står att läsa att det finns inga bevis för det som jag anklaga för, men det är troligt att det har gått till så som anmälaren uppgett.


Jag mår så fruktansvärt dåligt av situationen och vet inte hur jag ska komma vidare. Den ångest som byggs upp av att inte få chansen att bevisa sin oskuld är fruktansvärd att försöka leva med.


jag har fått hjälp av en advokat att titta på allt, men eftersom skk är en förening och mina hundar inte ingår i något företag går det inte att få upp i rätten.


Finns det någon som kan hjälpa mig med råd om vad jag kan göra. Tårarna bara rinner, jag vet inte vad jag mer kan göra


Som medlem kan du här läsa lite kort info om deanna och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 11 juni 2019 av Ayrin Re: Oskyldigt anklagad

Så trist :/.


Det är som svårt med SKK, de är ju "bara" en förening, men eftersom "rasstämpeln" är så viktig för de flesta hunduppfödare blir deras funktion mer som en myndighets, dock utan de krav som en myndighet har på sig...


Det enda jag riktigt kan komma på, om du nu vänt dig till SKK och rasklubben utan resultat, är att gå till media/sociala medier och få ut din story. Börjar det se illa ut i media kanske de drar öronen åt sig...


Se till att ha ordentligt på fötterna bara! Ha vittnesmål, gärna skriftliga, från folk, ha alla papper klara, osv, osv.


Lycka till! :)

Svara på detta inlägg

deanna
Medlem 2010-11-03
#2 11 juni 2019 av deanna Re: Oskyldigt anklagad

Tack för ditt svar. Jag har hur mycket bevis som helst som bevisar min oskuld, och hade det bara kunnat gå att få upp i rätten hade jag aldrig kunnat bli dömd.


Vill bara tala om att detta inte har något med att jag på något sett skulle misskött mina hundar eller något annat djurskyddsärende.


jag har tänkt på media, men jag tror att jag är för svag för att kunna dra tåget ensam och stå i spetsen för något sådant. 


 


 Jag Vet att det finns många andra som känner sig överkörda av skk, men inte vågar säga något eftersom de är rädda för att få onda ögat från skk


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 11 juni 2019 av Ayrin Re: Oskyldigt anklagad

Om det "bara" är SKKs regler du brutit mot så kommer det inte upp i rätten, nej, utan det är väl styrelsen el dyl som beslutar om uteslutning (för jag antar att det är en uteslutning ur SKK det handlar om?).


Tja, om du har kontakt med dessa andra så kan ni kanske hjälpas åt? Kolla på fejjan kanske om det finns andra individer med likartade upplevelser?


Jag har ingen aning om vem som har rätt eller fel i den här frågan, utan jag tipsar bara om sätt du kanske kan komma vidare :).

Svara på detta inlägg

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#4 11 juni 2019 av Sporthund Re: Oskyldigt anklagad

Helt absurt att SKK utesluter någon som inte gjort något fel baserat på hörsägen, medan uppfödare som får "tjuvparningar" med två helsyskon, eller två merle, eller en 9 månader ung tik, de får bara en varning trots att de bryter mot djurskyddslagen. 


Eller hur de tillåter och främjar avel på bevisligen sjuka och missbildade hundar (t.ex mopsar och elngelska bulldoggar) trots att att det tekniskt sett bryter mot djurskyddslagen. Knappt något som händer där. 


Verkligen en tråkig situation du hamnat i. Jag tror att lägga ut historien på FB i olika hundgrupper så det sprids är det enda sättet att få SKK att få tummen ur.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 12 juni 2019 av Gurkans Re: Oskyldigt anklagad

Innan ett fall tas till Diciplinnämden så brukar ju den anklagade kontaktas för att få svara på anklagelserna och få skicka in bevis (om sådana finns). Om inget sådant kommer in eller om d einte bevisar något nytt så kan fallet beslutas att tas vidare till DN. Uteslutning är ju det hårdaste straffet SKK kan ta till, just för att de är en förening och ingen myndighet. Uteslutning är ju aktuellt om man gravt brutit mot de grundregler som alla medlemmar i organisationen måste följa. Att bryta mot SKK:s grundregler är inte nödvändigtvis samma sak som att bryta mot lagen, så det är ju inte alltid det går att ta vidare till tingsrätten. Tingsrätten kan dessutom inte häva en uteslutning ur en förening. Det blir liksom två olika saker.


T ex som medlem i organisationen får man inte lov att syssla med blandrasavel. Om man gör det så kan man bli utesluten, men man har ju inte brutit mot svensk lag.


Nu har jag ingen aning om varför du blivit utesluten ur SKK, men att ta det upp i rätten lär inte upphäva SKK:s uteslutning. Istället är det till SKK du ska överklaga och skicka in de bevis du har för att du har rätt.

Svara på detta inlägg

deanna
Medlem 2010-11-03
#6 12 juni 2019 av deanna Re: Oskyldigt anklagad

Anklagelsen gällde först en sak som jag friades helt från. Därefter byttes anklagelsen till något annat. Pgr av att bevis behövde komma från andra och dödsfall inom familjen kom bevisen för den nya anklagelsen in för sent.


Diciplinnämden sa då nej till att ta upp fallet igen trots nya mycket starka bevis, där dessutom personen i fråga tog på sig allt ansvar för det inträffade. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag drömma om någon uteslutning eller bestraffning alls, eftersom jag dels inte har gjort det och dels kan bevisa att jag inte gjort det.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Så himla ledsen, är anklagad för stöld!   [31] 15 feb: LoPax- 3 16 feb: LoPax- 3 Läkare som blivit anklagad för barns död   [44] 14 sep: Ida med Gizmo 14 sep: kluffrold har ni oskyldigt blivit anklagade för rasism?   [193] 22 nov: Obelix 23 nov: dabill Anklagad för falsk sedel, som var äkta (inte jag)   [4] 19 dec: Nozer 19 dec: Solos Matte Hur är det...Blivit felaktigt anklagad............   [26] 19 aug: X-treme 19 aug: ANTIBLÅ nyss blivit anklagad för stöld!   [29] 5 apr: Ninotska 5 apr: Ninotska Fördomar mot vinthundar/Anklagad av "expert"   [7] 31 jan: Carolina&Muscot 31 jan: Lisa & Leia Fördomar mot vinthundar/Anklagad av "expert"   [4] 31 jan: Carolina&Muscot 31 jan: Eco
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgschnauzer | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Boxer
© 1998-2019 Enfinia AB