Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 juni 2019 av Bamse206 i övriga hundfrågor (6 svar)
Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Vi har en JRT som vi tog över för snart 1 år sedan. Han är okastrerad och 2 år. Han stod då på en kennel och bodde i en källare med egen utgång till rastgård.


Nu till saken. när vi sover i vårt sovrum så väcker han min man 2-3 gånger per natt och vill ut, ibland hör vi honom inte och då kissar han inne. Och ja vi har provat sätta galler för vår sovrumsdörr. Och ja vi har provat att aktivera honom, och ja vi har provat att gå ut med honom 1 gång.


Men det som är mest konstigt är att om jag lägger mig i ett annat sovrum med honom och sätter galler för den dörren så sover han hela natten. Vi gör nu så här att jag sover i detta sovrummet 2-3 gånger per vecka. För att min man ska få sova. För det är bara honom han väcker på natten. 


Vi tror inte det är att han egentligen är kissnödig som han vill ut eftersom han kan hålla sig hela natten när han sover mig mig i det andra rummet.


HJÄLP vad ska vi göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bamse206 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 13 juni 2019 av Torparinnan Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Jag hade gjort det enkelt för mig och bytt sovrum under en period för att se om han sover hela nätterna under en längre period. Gör han det får man anta att det är något som stör honom i det andra rummet, gör han inte det utan är vaken på nätterna även i det nya rummet hade jag gjort en grundlig undersökning hos vet.

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#2 13 juni 2019 av Svea58 Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Skulle vara kul och få veta vad som händer om både du och din man lägger er i det andra sovrummet. Funkar det bra eller börjar hunden kissa igen?


Om det funkar bra med alla tre i det andra sovrummet så undrar man ju om det kan vara något fel på det ordinarie sovrummet som hunden måste varna för? Mögel eller något obehagligt ljud utifrån som bara hunden hör?


Om hunden börjar kissa även i det andra sovrummet så fort husse sover där. Hmmm... vill ha matte för sig själv?


 

Svara på detta inlägg

Bamse206
Medlem 2018-12-20
#3 14 juni 2019 av Bamse206 Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Då detta rum är väldigt litet så funkar det dessvärre inte att sova där alla 3. Men vi ska verkligen försöka på något sätt.


Tack för tipset

Svara på detta inlägg

Bamse206
Medlem 2018-12-20
#4 14 juni 2019 av Bamse206 Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt
          Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt
          

Jag hade gjort det enkelt för mig och bytt sovrum under en period för att se om han sover hela nätterna under en längre period. Gör han det får man anta att det är något som stör honom i det andra rummet, gör han inte det utan är vaken på nätterna även i det nya rummet hade jag gjort en grundlig undersökning hos vet.

Rummet jag sover i med hunden är väldigt litet jämfört med vårt sovrum. Och därför svårt för att sova alla 3 där, men ska försöka bara för att utesluta detta.


Kan det vara just pga att rummet han sover bäst i är mindre än vårt sovrum?


Blir inte klok på detta.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 14 juni 2019 av Ayrin Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Gör en ordentlig hundhage i det stora sovrummet. Eftersom det verkar gå så mycket bättre på en begränsad yta är det ju helt klart värt att prova :).


Tänk på att minimimåttet är 2 kvm, större för större hund, sannolikt schysstast mot hunden att ställa den bredvid sängen så han kan ta kontakt under natten :).


Regelboken:
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hundarochkatter/skotselavhundochkatt/saskoterdudinhund.4.207049b811dd8a513dc80001977.html

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#6 15 juni 2019 av hundöga återkomst Re: Kissar inne och vill ut 3 ggr per natt

Först och främst tar man reda på så hunden inte har uvi eller liknande. Kissar inte när ni är närheten. Men hunden har troligtvis lärt sig att inte kissa inne och gör allt för att hålla sig. Den vågar inte.göra ifrån sig.Har själv sett hund som var rädd att kissa inne, så matte eller husse såg detta. Sen upptäcktes det att hunden hade kissat bakom tvättmaskin utan att matte och husse skulle se detta. Hunden hade fel på njurarna och avlivades.senare efter vet.besök. Tänkte om eran hund hade fått lägat på kallt betong golv och fått uvi på grund av detta. Sen kan det också vara som skrönan"När katten är borta, så dansar råttorna på bordet" och markerings kissar när han är ensam. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fransk bulldog kissar inne   [2] 23 aug: frallanallan 24 aug: Ayrin Hundvalp kissar i sängen   [15] 15 jul: Marre993 16 jul: Anneli Hur ofta kissar en valp?   [3] 15 maj: Simonk 25 maj: Dimma Tik som kissar väldigt ofta   [2] 4 aug: Geka 5 aug: Gurkans Urinsten och kissar mycket   [0] 30 nov: Superhoven Sexmånaders tik kissar mkt   [2] 23 sep: Superhoven 26 sep: Camio Omplaceringshund kissar inne   [7] 30 jun: minigrisen 2 jul: minigrisen Valp kissar där den sover!   [1] 24 apr: Silver_ 24 apr: Anneli Tik kissar ofta   [2] 5 apr: Rospiggen 5 apr: Torparinnan Våran pälsboll kissar inne   [14] 18 mar: Bumbo 19 mar: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Grand Danois | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB