Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juni 2019 av Lojsie85 i övriga hundfrågor (24 svar)
Varför skaffade du pitbull/amstaff?

Hej,


Jag vill börja med att säga att jag har träffat fantastiska pitbulls och staffar, men jag är ärligt nyfiken på vad som gör att så många skaffar en sådan hund som ändå kräver enorm uppfostran och träning och tyvärr ofta har blivit avlad för att kampa? 


Jag vet som sagt att det finns fantastiska hundar inom rasen och att det är otroligt söta, men det finns ju så många olika hundraser med fantastiska hundar. Varför då välja en som är så svår? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lojsie85 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#21 31 juli 2019 av Hortensia Hade inte tänkt skriva mer i tråden, men...
          Re: Varför skaffade du pitbull/amstaff?
          

Hej. Jag har två Pitbulls. En av dom är min första hund som jag faktiskt adopterade när jag var gravid med min dotter. 


Anledningen till att jag skaffade just pitbulls är för att det är den rasen som tilltalar mig mest. Som passar mig bäst. Som har det jag söker i en hund. Dom är lojala, tålmodiga, aktiva, lekfulla, barnsliga, nästintill outröttliga, lättlärda, motiverade, arbetsvilliga och vill inget hellre än att vara sin ägare till lags. Dom är ganska små (vilket passade mig bäst då) utan att vara ömtåliga. 


Pitbulls är inte svåra. Men dom kräver mycket. Precis som många andra raser. Du kan inte skaffa en pitbull om du vill rasta hunden en timme per dag och sen chilla i soffan. Men jag är själv väldigt aktiv och hundar är ett av mina största intressen. Jag älskar att arbeta med mina hundar. Se dom använda sina hjärnor och utvecklas. 


Kort sagt, jag skaffade dom för det är rasen som passar mig bäst. Det är förhoppningsvis därför folk skaffar just den rasen dom har. Pågrund av deras egenskaper. Att dom passar ens livsstil. Hade jag bara kunnat ha EN hund hade jag lätt valt att bara ha en pitbull. 

"lojala, tålmodiga, aktiva, lekfulla, barnsliga, nästintill outröttliga, lättlärda, motiverade, arbetsvilliga och vill inget hellre än att vara sin ägare till lags"...


... passar in på oändligt många andra (sällskaps)hundraser, som absolut inte utgör någon fara för omgivningen.


I en barnfamilj är risken dessutom överhängande, att misstag med dörrar och grindar begås, så att familjens husdjur oavsiktligt råkar komma lösa.


Omfattningen av din likgiltighet inför andras välbefinnande kan, enligt min tolkning av ditt inlägg, bara mäta sig med din förbluffande egoism och okunnighet.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#22 3 augusti 2019 av hundöga återkomst Re: Här vinkade jag adjö...
          Här vinkade jag adjö...
          

och ändå kommer du tillbaka för att fortsätta sprida din dynga. Var det alltså bara något hysteriskt utbrott du hade? 


https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=7206016


 


För alla som kan tänkas läsa Hortensias inlägg i framtiden, hon är en uttalad kamphundsfobiker som inte ens har basala kunskaper om hundar och deras beteende. 

Fobier. Det är en ren fakta vad dessa raser kan utsätta både människor och djur.Finns en orsak varför vissa  av dessa raser är så farliga och förbjöds i Danmark, Norge m.m. Det finns andra raser som också förbjöds, för de var farliga för samhället. Många ägare till dessa raser, förnekar ofta sin hunds farlighet. Det var till och tal om rottis skulle förbjudas. Nu har skett ett dödsfall med en ras som är besläktade med kamphundras Amerikansk Bulldog och en 4-åring svårt sargad. Dessa ägare som inte är kunniga om sin farliga ras, de springer hem när hunden attackerar andra hundar. För de vet inte hur de ska göra vid attack. de klarar inte av att stoppa attacken som ofta slutar med död för den attackerade hunden. När till och med vissa inom förvaret vill förbjuda dessa raser.så måste man förstå rasers farlighet. Man kan säga att de som försvarar dessa raser, lever i en slags förnekelser. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#23 3 augusti 2019 av hundöga återkomst Re: Här vinkade jag adjö...

Finns en länk angående detta. https://www svt.se/nyheter/lokalt/smaland/kamphundsraser-ovverreprenterade-i-hundattackerSom skrevs den 6 januari (Kan ha missat några siffror) i svt.se Där står en utförlig artikel angående detta. Jag lovar att det inte gäller fobier!!!!!!!

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför är det alltid värst när hundar dödar vilt?   [9] 1 jul: EKMK 5 jul: Hortensia 10 årig setter urinerar när hon är ensam, varför?   [2] 5 nov: Irländsksätter 7 nov: Lena och vildingarna Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund   [16] 21 sep: bertil o dom andra 24 mar: Ayrin varför postas inlägg som jag raderat   [2] 30 aug: lillflingis 3 sep: lillflingis Amstaff tik utslag   [2] 26 jun: Jenniferek 2 jul: username Min hund äter almblad varför?   [2] 1 jun: Ezther 4 jun: Lahji Gazzi Varför blir hunden lugn av mitt adrenalinpåslag   [6] 14 maj: syteryster 4 aug: Bluebell Skillnaden mellan amstaff och staffe?   [21] 5 maj: sandra_77 19 maj: Voff 92 varför är valpen så olydig nu - ger upp!   [11] 19 feb: username 3 mar: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tibetansk Spaniel | Schäfer | Tax | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB