Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 juni 2019 av Victoriaa98 i fästingforum (5 svar)
Hjälp! Böld efter fästingbett

Har en chihuahua kille på 1 år som fått rätt många fästingar i år men det är 2 bett som blivit som 2 bulor efter vi tog bort fästingarna. Kan vara så att det blev nått litet kvar efteråt men vi såg inget. De enda bettet är litet men den andra som sitter bakom örat/vid nacken har bara växt och det är som en hård kula..  var nyss till veterinären och tog 1 års vaccin och passade på att fråga henne angående detta men fick bara svaret att det inte var farligt och att vissa hundar får sånna här bölder efter bett och att det inte finns något att göra.. sålänge han inte kliar sig och river upp sår så skulle det inte vara någon fara.. tycker det va lite konstigt, bölden växer ju och vi kan inte "klämma" den då han rycker undan och det är som en hård kula och ingen "finne". Ser mindre ut på bild men den är som en ärta IRL.. Någon som vet vad man gör? Försökt ladda upp bild men går inte, kulan är iallafall röd och ser ut som det är ett litet hål i mitten och lite torkat blod...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Victoriaa98 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 15 juni 2019 av Anneli Re: Hjälp! Böld efter fästingbett

Det är inte ovanligt att det blir en inflammation efter ett fästingbett.De återbildas på några dagar. Om du nu klämmer och mojar in dina och hundens hudbakterier kan det bli en infektion, så låt bli att klämma!! Tvätta och håll rent med klorhexidin eller annan sårlösning.

Svara på detta inlägg

Victoriaa98
Medlem 2019-06-15
#2 15 juni 2019 av Victoriaa98 Re: Hjälp! Böld efter fästingbett

Jaha okej.. Får testa detta! Har inte haft något fästingmedel till han, inte vågat testa något då vissa säger att fästinghalsband inte är bra för hunden.. men fick utskrivet Bravecto av veterinären, kanske kan hjälpa lite mot "bölden"..? Iallafall kommer de hjälpa i framtiden mot nya bett  :) Tack för svaret! 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 15 juni 2019 av Anneli Re: Hjälp! Böld efter fästingbett

Bravecto hjälper inte ett dugg mot bölder, Bravecto hjälper mot fästingar. Läs på om medlet ( t ex bipacksedeln i förpackningen)så att du vet hur det fungerar. Bravecto är det bästa fästingpreparat jag använt på mina hundar och jag är inne på fjärde säsongen nu.

Svara på detta inlägg

Sporthund
Medlem 2019-05-07
#4 16 juni 2019 av Sporthund Re: Hjälp! Böld efter fästingbett

Bulor är vanliga efter fästingar. Det är ändå en främmande kropp som tränger in, om hundens kropp inte reagerade allt hade det varit ganska konstigt. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#5 17 juni 2019 av hundöga återkomst Re: Hjälp! Böld efter fästingbett

Har haft hund i många år och testat(utan frontline som vissa hundar kan reagera starkt på), försöka vrida fästingenoch samtidigt.dra ut, utan att huvudet sitter kvar, stryka smör över fästingen och mycket mer.. Men det bästa som jag använt är frys spray, som torr fryser fästingen , så fästingen inte hinner sprida giftet, Finns på apotea.se det går att använda både på hund och människa..Heter antick. Har tänkt om dessa hårda stora bulor också kan bero på skadad hud som är vanligt hos diabetiker..Om jag kommer ihåg rätt, så kallas de protein kuddar.men det  är bara en tanke.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Hjälp med val av ras   [5] 28 jan: CanisTrollus 1 feb: Gurkans Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [10] 25 jan: AmstaffD 5 mar: rawranna Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK Behöver er hjälp. Kisseriet   [7] 7 dec: Ginza Schäfertik 10 dec: Ginza Schäfertik Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Pudel | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB