Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 juni 2019 av Peter21 i aktiv med hund (6 svar)
Skaffat min första hund

Hej alla. Har precis skaffat min första hund den 25/6. Hon är en blandras på 1 år och 4 månader. Detta kanske är helt normalt men ligger stilla hela tiden på golvet lekar inte alls. Kommer inte fram till mig för att bli klappad, man måste gå fram till henne för att klappa henne.


När man kallar på henne så kollar hon på mig lite konstigt och det är allt


Ibland när vi går ut så dra hon något kopiöst mycket i kopplet. Det blir som dragkamp emellan oss.


Skulle uppskatta om någon kunde ge mig lite insikt på hennes beteende


 


Mvh


Peter


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Peter21 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 29 juni 2019 av pipilotta Re: Skaffat min första hund

Du har ju haft hunden endast en vecka! Vet inte om du haft hund tidigare eller inte. Man kan inte förvänta sig att en hund beter sig perfekt på så kort tid. 


Hoppas att hunden genomgått veterinärbesiktning. Lycka till!

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 29 juni 2019 av Torparinnan Re: Skaffat min första hund

Det kan ta lång tid innan omplaceringar känner sig trygga med nytt hem och ny ägare så skynda långsamt och låt henne ta det i sin egen takt. Lämna henne inte ensam första månaderna innan hon är helt trygg hos dig och låt ensamhetsträningen ta tid så du inte får bakslag. 


Att hon drar i kopplet kan ju bero på att hon inte lärt sig gå i koppel, att hon är stressad över den nya miljön, att hon är understimulerad osv. Bäst är att du anmäler dig till en kurs och får hjälp att hantera hennes dragande och reda ut orsaken till det.


Hur ser era dagar ut, vad är det för ras och vet du hur hennes liv sett ut innan ?

Svara på detta inlägg

Peter21
Medlem 2019-06-29
#3 29 juni 2019 av Peter21 Re: Skaffat min första hund

Hej. Tack för infomationen. Jag har kontakat en hundtränare för privarlektioner. Hon är Rottweiler schäfer och sydafrikans mastiff. Uppväxt på landet i Blekinge.


Vi går ut på morgonen så fort hon väcker mig =). Vi är ute en timme ungefär 5 gånger per dag. Jag kelar med henne och mental träning emellan utgångarna. Låter henne vara ifred också.


 

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#4 29 juni 2019 av Svea58 Re: Skaffat min första hund

Grattis till nya vovven :)


Som någon tidigare nämnde så tar det tid för en omplacering att vänja sig vid nya livet. Jag har haft flera omplaceringar i mitt liv (både hundar och andra djur) och för båda mina omplaceringshundar tog det ca 3 månader innan de slappnade av helt och fattade att här fick de stanna.


Om några veckor så kommer du troligen uppleva första "släppet" när du och hunden vant er vid varandra och får en bättre kontakt. Men jag tror även att du efter ca 3 månader även kommer uppleva ytterligare en nivå då hunden verkligen "bott in sig" hos dig.


Jättebra att du anmält er till en kurs där ni kommer göra kul grejer ihop.


Lycka till!


 

Svara på detta inlägg

Peter21
Medlem 2019-06-29
#5 29 juni 2019 av Peter21 Re: Skaffat min första hund

Tack så mycket för information 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#6 30 juni 2019 av Lona Re: Skaffat min första hund

Vet du något om hennes förflutna och hur hon har haft det tidigare? Varför omplacerades hon? Det är klart att man ändå får bedöma från individ till individ hur de ska tränas och hanteras, men det är rätt stor skillnad på att ta över en hund från ett bra hem (även om den är ouppfostrad) än om den har massa hemskheter i bagaget.


Det är ingen lätt mix du har skaffat så det är bra att du har kontaktat en instruktör. Var dock lite kritisk i början, det finns suveräna instruktörer men sedan finns det både rövhattar och stolpskott som man ska akta sig för. Glöm det där med att "visa vem som bestämmer", "du ska vara ledaren" och att han ska "underkasta sig". (Med andra ord, titta inte på Cesar Milan utom i avskräckande syfte på hur man INTE hanterar en hund, i synnerhet inte en hund med de egenskaperna som din troligen besitter.)


Att "ta tag" i en sån hund bäddar för bekymmer och lär sluta med en spruta, antingen hos veterinären för hunden eller på akuten för dig.


Självklart menar jag inte att hunden ska få göra vad den vill! Tvärtom, det är jätteviktigt att få den att lyssna på och vilja SAMARBETA med dig. DÄR ligger en enormt viktig bit, du måste förtjäna din hunds respekt - annars lär den ge dig fingret.


Var konsekvent, har du sagt ett kommando (och du är säker på att hunden kan det, även i en svår situation) så är det det som gäller! Med andra ord, har du sagt "sitt" medan du tar på kopplet för att gå ut så är det "sitt" som gäller ända tills du säger något annat. Just den situationen är faktiskt rätt bra att träna på, hunden får inte gå ut förrän den sitter ordentligt. Det kan ta tid men lönar sig definitivt i längden!


Jisses, jag kan skriva hela dan!


Ett par lästips: "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfäldt och "Bra relation" av Kenth Svartberg. Båda har lång och gedigen erfarenhet av hund och har en vettig inställning till hundträning och relation mellan hund och ägare. Skapar inga konflikter men låter heller inte hunden göra som den vill eller bete sig som ett as.


Vilken instruktör är det du ska träffa?


Lycka till med hunden!


  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Första tävlingen   [6] 7 okt: Maldah 11 okt: Maldah Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Första hund (mellanstor/stor)   [4] 9 maj: AlexandraE 10 maj: Ayrin När trimmade ni er dvärgschnauzer första gången?   [9] 20 mar: MalinDavid 21 mar: MalinDavid Första hund, Golden retriever   [8] 23 dec: mattias1jonsson 1 jan: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Chihuahua | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB