Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 juli 2019 av emla i skaffa hund (1 svar)
Vilken ras letar jag efter?

Hej!


Jag planerer att skaffa min första egna hund under nästa årnågon gång, men ahr svårt att välja ras.


Jag letar efter en glad, social ras, som gillar att prova på olika aktiviteter men samtidigt kan koppla av mellan varven. Alltså inte en ras som behöver massor mental stimulans men ändå arbetsvillig. Gärna en mellanstor till stor ras som orkar hänga med på långa promenader. 


Om någon har något förslag på vilken ras som passar in på detta vore jag väldigt tacksam om ni ville dela med er.


Tack!


Emelie


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om emla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 9 juli 2019 av Lona Re: Vilken ras letar jag efter?

Att hänga med på långa promenader eller joggingturer är inga problem oavsett hundens storlek, såvida den inte är helt osunt byggd. Orkar du så orkar hunden (förutsatt att den är vuxen och tränad för det, givetvis).


Det låter ju annars som en ganska klockren retriever; flatte, golden eller labbe.
Lättast att hitta en frisk, lagom aktiv retriever med trevlig mentalitet är det förmodligen om du kikar på golden. De kommer i hela skalan från slöa soffpotatisar till speedade jaktmaskiner så en som aktivitetsmässigt ligger i mitten nånstans?
Hänger glatt med på allt du vill och älskar nosarbete och apportering men kräver inte massor.
Flat coated retriever dras tyvärr med många tumörsjukdomar, dock har de bättre ledstatistik än labbe och golden när det gäller HD/ED (höfter och armbågar).
Flatte är ganska flamsiga hundar där det hos en del tenderar att slå över i stress. Charmigt om man gillar clownaktiga hundar men själv föredrar jag lite mer allvar och stadga.
Labbe är mer uppdelad än de andra raserna vad gäller utställning/sällskap vs jakt.
De flesta är antingen eller och många utställningslabbar är påfallande brötiga. Glada och sociala, absolut, men också högt och lågt och lite överallt på sitt översvallande sätt. Givetvis finns det mer sansade individer också men man får nog leta en del för att få en "lagom-labbe".
Jakttypen av labrador är avlad just för jakt och är en arbetsmyra i klass med de mer utpräglade bruksraserna och border collie.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Vilken ras passar oss?   [8] 28 mar: Lisbritt 1 apr: Ayrin Vilken ras är detta?   [2] 25 mar: Baxxen 25 mar: Sussane Vilken ras passar?   [16] 23 mar: VeligaVera 24 mar: VeligaVera Vilken ras är bäst?   [3] 16 feb: användare 17 feb: Anneli Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375 Någon som vet vilken ras det här är?   [3] 28 feb: Joderjuarez 1 mar: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Eurasier | Chihuahua | Dalmatiner | Dobermann | Fransk Bulldogg | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB