Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2019 av WellOk i sjukdom & hälsa (4 svar)
Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.

Hej skulle ni kunna dela med er av era erfarenheter av vattenskalle och eventuella fall olyckor.


Vi har en nu 11 veckors valp som hoppade ner från sängen när han var kissig. Det gick bra men han fick en hjärnskakning men veterinären bedömde att han kunde va hemma på övervak då han visade på konstant bättring.
2 dagar senare får han ett krampanfall och blir inlagd för obs. Får ytterligare ett krampanfall hos dom på kvällen.
Det har gjorts en massa med blodprover för lever, njurar, glykos osv osv men ingen röntgen. Dom misstänker eventuell vattenskalle men vet ej egentligen vad det kan bero på.


Han blev bättre efter några dagar men är lite lätt neurologiskt nedsatt på höger sida men, leker, äter, sköter sina behov osv.
Han gör dock nåt konstigt ljud och låter som en liten miniatyr delfin medans han sätter sig upp och hänger lite lätt med huvudet, men slutar lika snabbt som det kommer och det går att bryta det lätt. Men det låter så märkligt?!


Dom påstår att varken röntgen, ultraljud eller ct visar en rättvis bild och rekommenderar MR. Så vi ska boka tid i Helsingborg för detta. Men vad har ni för erfarenheter ang detta?


Han har varit dö pigg i rätt många dagar nu men idag har han varit lite mer hängig på kvällen och hela dan har det här delfinlätet kommit och gått.
Vet vet ej vad det är?


Enligt uppfödaren ska dom visst d kunna kolla vattenskalle med röntgen men enligt evidensia så görs det inte då det som sagt är svårt att göra en rättvis bedömning?
Vem har rätt?


Känner att röntgen eller ct kommer jag till snabbare än MR väntetiden i Helsingborg?


Och ni som haft/har hund med vattenskalle, hur har allt utspelat sig?


Trevlig kväll på er.
Här kommer en liten bild på lillhjärtat.

Bilder:
Raser: Chihuahua

Som medlem kan du här läsa lite kort info om WellOk och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

WellOk
Medlem 2004-10-17
#1 4 augusti 2019 av WellOk Re: Erfarenheter ang fallolycka samt vattensk...

Ja just det. Ni vet en hund med öroninflammation skakar lite halvt på huvudet men inte fullt ut. Lite så gör han emellanåt, vill inte skaka fullt ut alltså som om det vore nåt med öronen men det är inget fel på dem. 

Svara på detta inlägg

agillitypöjk
Medlem 2019-07-15
#2 5 augusti 2019 av agillitypöjk Re: Erfarenheter ang fallolycka samt vattensk...

Hejjj! 


Jag har aldrig varit med om detta men enligt veterinärer så förekommer detta ofta. Jag har läst att man ska försöka få hunden att vara så lugn som det bara går och kanske inte springa med den på promenaderna de första dagarna då det liksom kan förvärra lite utav situationen. 


Men håll lugnet och håll väldigt mycket koll på din hund så att den inte börjar betee sig konstigt och försök kanske att hålla kontakt med en veterinär! 


LYCKA TILL MED DIN HUND! <3

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 5 augusti 2019 av Lona Re: Erfarenheter ang fallolycka samt vattensk...
          Re: Erfarenheter ang fallolycka samt vattensk...
          

Ja just det. Ni vet en hund med öroninflammation skakar lite halvt på huvudet men inte fullt ut. Lite så gör han emellanåt, vill inte skaka fullt ut alltså som om det vore nåt med öronen men det är inget fel på dem. 

Chihuahua har ju en del problem med syringomyeli, sade veterinären något om det? Tänkte ifall de kan utesluta det eller är det en möjlig diagnos? Filma gärna om han tex har huvudet på sned, skakar på huvudet/öronen osv, det kan vara värdefullt för veterinären att se för att ställa en korrekt diagnos.


Jag har inte haft någon hund med hjärnskakning men av egen erfarenhet vet jag att det kan bli jobbigt med ljus och ljud, likaså att det verkligen är superviktigt att man vilar ordentligt. Det är väl inte så lätt med en liten valp förstås, men ta det lugnt med nya intryck och sånt. Lugn miljö nu i början, det kan ni ta igen senare.


Har du pratat med uppfödaren om detta? OM det är vattenskalle (eller syringomyeli) så är det viktigt att uppfödaren får reda på det. Likaså bör du meddela rasklubbens avelsråd om din hund är reggad i SKK. Du behöver inte vara medlem i klubben för att göra det.


Men vi får hoppas att han "bara" slagit i huvudet och är pigg och kry igen snart!

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 6 augusti 2019 av hundöga återkomst Re: Erfarenheter ang fallolycka samt vattensk...

Man ska nog tänka det värsta.Låter som vatten skalle, som är vanligt hos den rasen. Enligt Agria så finns det inget som kan bota och bäst att valpen får somna in. Vad säger uppfödaren?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vit herdehund, åsikter/erfarenheter?   [0] 20 sep: Ayrin Patellaluxation Flatcoated - erfarenheter op?   [3] 16 aug: Blocksberry 17 aug: Anneli Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala Veganhund - erfarenheter???   [23] 23 jan: Anneli 1 nov: ebba.emilia Syringomyeli - Erfarenheter?   [4] 21 dec: emmeli_wikman 8 feb: ItaKnattåLego
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgpinscher | Yorkshireterrier | Boxer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Isländsk Fårhund
© 1998-2023 Enfinia AB