Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 augusti 2019 av johannagnd i lydnadsforum (1 svar)
Trotsig 6 månaders-valp tips

Hejsan!


Jag antar att det redan finns 1000 trådar om detta, men vill ändå testa mig fram och höra vad ni kan tipsa mig om gällande detta. 


Jag har en 6 månaders amstaff valp som är hur go och snäll som helst. Han är lydig och har inga problem med honom inomhus. Problemet är när vi går på promenader. Så fort vi kommer utanför dörren börjar han direkt att hoppa/bita i mig och mina händer och kläder, men främst kopplet. Han vill såklart leka. Vi är alltid ute mycket, går i skogen, kastar boll, leker kurragömma osv. Men han nöjer sig aldrig. Det börjar märkas att han är i en trotsålder och därför detta. Det som jag tycker är jobbigt är att han lyssnar väldigt bra på min sambo och skulle aldrig hålla på såhär. Och skulle han börja så säger min sambo NEJ så slutar han direkt, men icke med mig oavsett hur hård jag är och vilka knep jag än använder (har googlat som en galning) 


Nästan varje promenad slutar med tårar då jag känner mig extremt värdelös och har testat olika metoder som inget funkar. Jag saknar hur det var tidigare när han inte ville bita och hoppa varenda meter vi tog. Är liksom låst hemma och kan inte åka någonstans pga detta. 


Är det någon som har varit med om en liknande situation och hur gjorde ni? behöver alla tips jag kan få. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om johannagnd och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

aenima
Medlem 2019-06-05
#1 8 augusti 2019 av aenima Re: Trotsig 6 månaders-valp tips

Vi människor är olika och hundarna beter sig olika mot oss.


Först och främst tycker jag att du inte ska tänka på din hund som trotsig, det är en liten bebis. Allt den gör är på grund av sina gener och reaktioner på miljön runt omkring.
Du är i det här fallet den vuxna som ska visa vägen och föregå med gott exempel, du är din bebis trygga punkt i tillvaron.


Du måste hitta ett sätt som fungerar för dig och jag tror det blir både roligare och minstre stressande för både dig och valpen om ni hittar ett positivt sätt att hantera det på.


Försök att föregå busrycken och ge den något annat att göra. Om ett busryck är på väg kan du börja leka med valpen med en leksak som du har med dig på promenaden. Använd dock inte leksaken om han redan har börjat tugga på dig, då belönar du ett beteende du inte vill ha. Kan vara bra att tänka på att det leken är en aktivitet som höjer aktivitetsnivån så vill du istället lugna ner hunden så gör du något med godis.


Du kan också ge hunden något annat att göra och belöna det beteendet med godis, fördelen med godis är att det är lugnande. Ge dock aldrig godis för att få honom att sluta bita på dig, då belönar du att han biter på dig.


Exempelvis kan du lära in att han ska sitta på din vänstra sida om han vill leka med dig, eller att han sätter sig framför. Att träna passivitet är heller aldrig fel, men gör det när han inte håller på och få ett knäppryck.


Vet du att han alltid får ett ryck när ni kommer ut, så lär honom att gå fot i början av promenaden.


https://glanna.se/aktivera-hunden-utomhus/


https://glanna.se/trana-kontaktovningar-med-hunden/


Och det är aldrig fel att gå en slyngelkurs. :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan 4 månaders valp från Ryssland beter sig konstigt   [2] 13 mar: Emmapaw 14 mar: Puddingpastejn 7 månaders valp som går passgång?   [6] 26 jul: Kimii 3 feb: Kimii Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 8 månaders valp   [1] 9 jul: Baudin 10 jul: aenima Hjälp med 6-månaders valp   [7] 15 mar: Tarek 17 mar: Ayrin Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Japansk Spets | Grand Danois | Dobermann | Tax
© 1998-2022 Enfinia AB