Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 augusti 2019 av Havsfruen i sjukdom & hälsa (3 svar)
VoffToff, någon som testat?

Har sett reklam för produkten flera gånger, den verkar ju jättebra om man som jag har en hund som är omöjlig att borsta tänderna på. Men jag blir lite skeptisk mot att hunden verkligen skulle uppskatta att tugga på den? Dessutom är det mintdoft på den, gillar hundar verklingen mint?


https://www.vofftoff.com/sales-page-29991175?fbclid=IwAR0H92-uGrR1IlgwiGh4Ht_pWep7LaOe94tKxgH82tgdt33WCCiuUYyGg9M


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Havsfruen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 12 augusti 2019 av Anneli Re: VoffToff, någon som testat?

Inte testat detta, men av tre hundar låter två sig tandborstas lugnt och fridfullt. Den tredje far i taket vid åsynen av en tandborste, så där gäller Dentastix, största storleken,en om dagen. När alla tre var på vaccination senast kollades garnityren och alla hade fina tänder och fint tandkött utan tandsten eller plack. Och en av dem kommer alltså aldrig i närheten av en tandborste. De är inga ungdomar längre utan medelålders vovvar av större ras. Dentastix arbetar med salivens sammansättning så att plack (och i förlängningen tandsten) inte bildas. Glöm reklamtramset om formen på stixet . Den försvinner på 15 sekunder i flattegapet. Lärdom: det funkar, åtminstone på min hund. Veterinären höll med. Det finns tydligen något liknande, men ej identiskt medel för humankonsumtion.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 12 augusti 2019 av Lona Re: VoffToff, någon som testat?

Tur att det är en något annorlunda produkt för människor! *Ser för mig hur Anneli sitter och tuggar på dentastix med leversmak.* 


TS: det har funnits liknande tuggleksaker på marknaden länge, visserligen har en del av mina hundar tyckt att de var lite kul att leka med men någon effekt på tänderna har jag då aldrig märkt. Att ligga och tugga på dem har inte varit intressant, mintsmak eller ej!


Om jag laddat dem med godis eller liknande så har de pillat ut godisarna, ger möjligen lite sysselsättning men inte mer påverkan mot tandsten än om de ätit godisarna direkt.


Det som funkat bäst på mina hundar är Svenska Djurapotekets "Anti Plack", ett algpreparat som påverkar både bildandet av tandsten och får befintlig tandsten att släppa lättare. Det i kombination med råa ben (ej märgben/bärande ben, de är oftast för hårda) har gjort hundarnas tänder jättefina. Det gäller dock att hitta ben av lagom storlek så att det blir rätt tuggmotstånd.


Plaque off är ett liknande preparat men där har jag inte sett någon skillnad.


Vad man ska vara medveten om är att de flesta algtillskott innehåller en hel del jod. Inget man ska ge dräktiga tikar eller valpar och unghundar. Jag brukar ge det i perioder till mina vuxna hundar.


Rent allmänt så är det ju bra att hundarna får lämpliga saker att tugga på. Mina har lite "halvtråkiga" tugg framme jämt som de kan gnaga på när de vill, det är mest horn och klövar. Jag växlar mellan dem, de är mer spännande när de inte har varit framme på ett tag. Dessutom får de olika typer av tuggben med jämna mellanrum, det kan vara hudben av lämplig typ, diverse torkade delar som öron, senor, knorrar och tjurmuskel, denrastix, whimzees och som sagt råa ben av olika slag.


 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 12 augusti 2019 av Anneli Re: VoffToff, någon som testat?

Jag har faktiskt ätit en bit Dentastix bara för känna vad som är så gott, för den tandborstskraje tycks kunna göra precis vilka konster som helst för få sin dagliga fix. Dentastix är smakmässigt inte min melodi, det är helt säkert. Men jag äter andra stänger: lakritsstänger, hallonstänger, kolastänger. Det är en passion. Jag köper dem i plastlaskar med så där ungefär 20-30 i varje ask. Mina barn delar denna passion, så det gäller att gömma askarna. Just nu har jag en ask hallonstänger i handskfacket i min bil och en ask kolastänger (nästan tom) bakom alla lexikonen på min skrivbord. Faktum är att jag i skrivande ögonblick smaskar på en kolastång...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Någon som testat NATURE'S EFFECT mera dogs foder?   [0] 13 jun: duende Skvättande som inte går över, har testat allt?   [1] 6 feb: :-D 6 feb: Lona Ziwipeak- nån som testat det fodret?   [8] 1 dec: Samojeden 4 dec: s0me0ne Någon som testat Pure Naturel fodret?   [2] 16 nov: duende 17 nov: Samojeden Hundskor, nån som testat?   [15] 15 apr: Ayrin 16 apr: Megawatt Bravecto, någon som testat?   [3] 30 apr: Emma & Emil 1 maj: Torparinnan Någon som testat Carriers nyaste foder?   [0] 19 nov: duende Aptus Bucadog tandpasta - testat?   [9] 29 okt: Tropper 30 okt: Tropper Någon som testat elektrisk potatisskalare?   [1] 16 mar: Hårboll 17 mar: Ruccola Nån som har testat Proactiv produkterna?   [5] 4 mar: Belgisk Vallhund 4 mar: Megran
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Australian Shepherd | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB