Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 augusti 2019 av Billylove i sjukdom & hälsa (3 svar)
Nackdiskbråck Fransk bulldog

Hej! Vi har en Fralla som är 5 år och i söndags märkte vi att han hade ont i ryggen/nackdelen. Så vi åkte in  akuten i Jönköping och där fick vi  höra att han hade troligtvis nackdiskbråck. Vetrinairen skrev ut Onsior vilket vi märkte inte var tillräcklig. Så vi har även fått Gabapentin.


Medicinering funkar cirka 8 timmer. Där efter så får han smärtanfaller varje gång. Det är så hemsk att ser honom har så mycket smärtan. Han flämtar jätte mycket  och spänner alla musklerna rund halsen och iblan skriker han till av smärtan! Dessa smärtanfal varar i ungefär 1 timme. Som lägget är nu har han mellan 2/3 anfal per dag. Under dessa anfal vet vi inte hur vi kan hjälpa honom. Ingenting hjälper😞 vetrinairen har rekommenderat creat rest och medicinering och detta följer vi strikt men denna smärtanfaller är så extreme svårt att hantera.


Är det någon som har erfarenheter eller tips ?!


Mvh 2 väldigt oroliga hundägare 😞 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Billylove och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 16 augusti 2019 av Gurkans Re: Nackdiskbråck Fransk bulldog

Det är ju inte rimligt att hunden ska ha ont på det sättet. Kan det inte opereras? I en del fall kan även sjukgymnastik hjälpa. Oavsett så kan ni inte fortsätta som ni gör nu, då är det snällare att låta hunden somna in.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 16 augusti 2019 av Lona Re: Nackdiskbråck Fransk bulldog

Instämmer med @Gurkans.


Med tanke på att dispositionen för diskbråck till viss del kan vara ärftlig så är det dessutom viktigt att du kontaktar uppfödaren till din hund, gärna även ägaren till pappan. Om det är en renrasig fralla så kontakta även rasklubbens avelsråd. Du behöver inte vara medlem för att göra det.


Lycka till mer er kille, det är hemskt när de har så ont.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 16 augusti 2019 av Anneli Re: Nackdiskbråck Fransk bulldog

En verkligt bra hundfysioterapeut kan göra mycket för olika typer av diskbråck. En hund med från början rent förlamande diskbråck, vars ägare jag är något bekant med, har flera gånger anträtt den många mil långa resan från sin hemort till Sofie Ericsson i Hamneda, ett par söder om Ljungby. Värt varenda mil, timme och krona har jag hört matte säga flera gånger. Häst och hälsa heter hennes företag, för hon började som equiterapeut, men är nu sedan länge äbven certifierad hundfysioterapeut. Du tycks bo i Jönköpingsområdet, så vägen till Hamneda är ju inte oöverstiglig. Hoppas att du får god hjälp med din vovve. För googling:


www.hastohalsa.se

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fransk bulldog kissar inne   [2] 23 aug: frallanallan 24 aug: Ayrin Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans Fransk Bulldog valp öron   [4] 5 aug: sarah_jkpg 6 aug: Currykorven Handler sökes till fransk bulldogg .   [6] 17 apr: luna12 19 apr: luna12 Fransk bulldog reaktion mot barn   [3] 3 jan: Franskbulldog1 30 jan: Ayrin Finns det fler här som har American Bulldog ?   [0] 1 dec: American.Bulldog Fransk bulldog vill inte ut i kylan?   [5] 1 feb: Vanessa909 6 mar: Svea58 Blå, merle fransk bulldogs uppfödare?   [12] 17 jul: Sara0 4 jul: Merle Tips om Fransk bulldogg   [5] 30 sep: Svensken 1 nov: Voff 92 Behöver hjälp med 9 månaders Fransk Bulldog   [3] 22 aug: Fursten 23 aug: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Tax | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB