Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 augusti 2019 av Millan86 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Operera bort knöl kostnad

Hejsan! Det är så att jag upptäckte för ett tag sedan en knöl på min hund som bara fortsätter att växa .jag hittade knölen sent förra hösten trodde först det var efter ett fästingbett ! Till att börja med så var den under huden men nu växer den alltså utanpå huden och blir bara större. Den sitter på ryggen så är inte till besvär!


Jag har köpt henne som omplacering o ägaren innan hade redan sagt upp försäkringen så jag tecknade en ny.


Jag har funderat hit och dit då jag läst och hört att man nödvändigtvis inte måste ta bort knölar om det ej sitter på besvärande ställe .. men nu har jag börjat oroa mig över att om det skulle vara en elakartad knöl att det kanske skulle sprida sig till resten av kroppen ...
därför tog jag kontakt med mitt försäkring bolag och som svar verkar det inte som att försäkringen inte täcker detta..?????


Jag undrar nu över kostnaden ?
Vad skulle det kosta att få bort denna knöl ?
Funderar såfall på att säga upp min försäkring för att kunna spara ihop isåfall själv till detta ingrepp !


är det någon prisskillnad på operationer hos olika veterinärer ?


har kontaktat ngn vetrinär men de kan ej ge ngn prisuppgift förens man varit in på ett besök och visa upp!


jag undrar om det finns ngn billig vetrinär i Skåne 


tack


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Millan86 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 20 augusti 2019 av Anneli Re: Operera bort knöl kostnad

1 Märkligt försäkringsbolag du anlitat. Eller ingår inte veterinärvård i försäkringen alltså endast livförsäkring? Om inte ska du nog ta strid för din sak.


2 Du bör GENAST ta hunden till veterinär för undersökning och biopsi, så att du får reda på vad tumören egentligen är. Det borde du nog faktiskt ha gjort för ett bra tag sedan. Det är aldrig klokt att vänta när det gäller knölar och utväxter.


3 Det är den bästa veterinären du ska leta efter , inte den billigaste. Du kan få ett prisförslag när du låter kontrollera tumören. Med det prisförslaget kan du begära kostnadsförslag hos andra kliniker, men det är inte alls säkert att du får svar på din begäran.


4 Välj en större klinik  eller djursjukhus där man har stor vana vid kirurgiska ingrepp och eftervård. Det har inte alla veterinärer på små mottagningar. Du bor tydligen i Skåne och där finns det gott om välrenommerade kliniker.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 20 augusti 2019 av Lona Re: Operera bort knöl kostnad

Beror ju på när försäkringen tecknades och när tumören uppstod. Förmodligen anser försäkringsbolaget att den fanns redan innan? Flera bolag ersätter heller inte när hunden haft en tumör såpass länge även om hunden haft försäkring hela tiden.


TS, det är nog i princip ingen klinik som kan ge ett rimligt prisförslag utan att ha sett hunden. Ungefär hur stor är tumören och hur stor är hunden? Jag tog bort en juvertumör på min labbe i våras, det var ett enkelt ingrepp med en liten, avgränsad och ytligt belägen tumör. Tror att det gick på ungefär 3 - 4000:-.


Att spara ihop pengarna genom att säga upp försäkringen tar förmodligen tid och det låter som att din hund behöver kollas snarast.


Jag håller för övrigt med Anneli, stirra dig inte blind på kostnaden utan på kompetensen hos veterinären / kliniken. Det är definitivt värt lite extra kostnad om det innebär att hunden får bästa möjliga vård.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#3 20 augusti 2019 av aenima Re: Operera bort knöl kostnad

Min förr hund fick en stor knöl som satt på revbenen. Jag tog honom till veterinär och tog biopsi samt röntgen för att se så den inte var i vägen för något organ. Det kostade lite över 5000 kr på Ultuna, vilket inte är det billigaste stället här i Uppsala.


Den var godartad och var inte i vägen, så den fick vara kvar.

Svara på detta inlägg

Tova och Smilla
Medlem 2002-02-09
#4 21 augusti 2019 av Tova och Smilla Re: Operera bort knöl kostnad

Jag har tagit bort  knölar på min hund 2 gånger. De var ofarliga ateromer, men spricker dom o gegg kommer ut, så kan de ibland blir inflammerade. Båda gångerna gick försäkringsbolaget in o betalde. Minus självrisken o procenten. Tycker att man alltid skall kontrollera knölar hos Vet. Lycka till!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Brock, operera eller inte   [3] 26 sep: Majala 26 sep: Majala Operera bort ett öga   [1] 14 nov: LindaStumpansmatte 14 nov: Lona Svårt beslut operera el inte?   [6] 28 aug: snuffisen 29 aug: snuffisen främmande kropp operation kostnad????   [2] 29 jul: Stellmaria 31 jul: Ayrin Operera knöl på hund som är tretton år?   [5] 29 apr: snuffisen 1 maj: snuffisen Korsband operera äldre hund?   [3] 27 aug: Bambiblomma 3 sep: Bambiblomma operera hund med fcp som ej uppvisar symtom   [5] 1 jul: Goldendog 1 jul: Ruccola Operera 12 år gammal ridgeback?   [3] 21 mar: Patrik_j 21 mar: Ruccola operera bort livmodern på tik..??   [7] 13 nov: Linnea83 13 nov: Kalla Sprucken mjölktand, operera?   [6] 29 sep: tomasostrand 5 okt: Linnea83
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Papillon | Chihuahua | Dobermann | Boxer | Hovawart | Rottweiler
© 1998-2019 Enfinia AB