Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 augusti 2019 av Nokko i foderforum (9 svar)
Matvägrande och illamående hund.

Hej!


Min 4-åriga Landseertik har till och från lite problem med illamående; hon vill inte äta och det kurrar väldigt i hennes mage. Ibland äter hon efter lite övertalning, men ibland vill hon bara äta gräs för att sedan kräkas, sedan äter hon efter ett tag. Efter att ha googlat lite provade jag att börja dela upp maten mer så att hon nu äter 3 ggr/dag eftersom det stod att det kunde bero på hunger. Tillfällena har blivit färre efter detta, men ungefär 2-3 ggr/månad så vill hon inte äta och magen kurrar. Någon med erfarenhet? Vad kan det bero på? Hon ligger på samma vikt, är pigg och glad för övrigt. Hon äter Eukanuba torrfoder och älskar alla sorters grönsaker, så vi fyller ut med främst morötter eftersom hon normalt är mycket matglad. Hon äter dentasticks varje kväll. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nokko och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 22 augusti 2019 av Torparinnan Re: Matvägrande och illamående hund.

Tom mage ger ju kurrningar i mage och illamående så ge ett litet mål innan ni lägger er så magen inte är helt tom på morgonen. Du kan ge ett mindre energirikt foder så fodergivan blir större om du är rädd för att hon lägger på sig alt öka motionen lite. 

Svara på detta inlägg

Nokko
Medlem 2016-01-16
#2 22 augusti 2019 av Nokko Re: Matvägrande och illamående hund.

Hej,


Ja, så gör jag nu sedan någon månad tillbaka, hon får mat precis innan läggdags.


Okej, det kanske är ett bra förslag. Har du något tips på ett bra mindre energirikt foder?


Tack för svar!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 22 augusti 2019 av Ayrin Re: Matvägrande och illamående hund.

Det låter ju spontant inte som att det borde vara för tom mage som är problemet om hon nu äter 3 ggr/dag + en denta och inte spyr förrän efter hon ätit gräs?


Mina hundar har spytt galla då de blivit för tomma i magen (utan hjälp av gräs), och då i regel inte förrän de matvägrat mer än en dag.


Hur är hon annars magen? Verkar avföringen ok? Äter hon en massa annat kul hon hittar så det kan vara därför magen inte är helt lycklig? När avmaskades hon senast?

Svara på detta inlägg

Nokko
Medlem 2016-01-16
#4 22 augusti 2019 av Nokko Re: Matvägrande och illamående hund.

Problemet med illamåendet minskade när vi började ge mat oftare och det är numera ofta på kvällarna efter en hel dag på dagis som hon kan ha sådana episoder. All min googling har lett fram till att det är hunger det beror på och så snart hon fått i sig mat slutar magen kurra och allt är som vanligt igen.


Avföringen är fast och regelbunden. Nej, hon äter i stort sett aldrig något ute. Det var någon gång i somras, så det är nog dags igen nu, nu när du säger det. Tack för påminnelsen! 😊

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#5 23 augusti 2019 av Torparinnan Re: Matvägrande och illamående hund.
          Re: Matvägrande och illamående hund.
          

Hej,


Ja, så gör jag nu sedan någon månad tillbaka, hon får mat precis innan läggdags.


Okej, det kanske är ett bra förslag. Har du något tips på ett bra mindre energirikt foder?


Tack för svar!

Vad står hon på för foder idag?

Svara på detta inlägg

Nokko
Medlem 2016-01-16
#6 23 augusti 2019 av Nokko Re: Matvägrande och illamående hund.

Eukanuba adult large breed torrfoder.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#7 24 augusti 2019 av Torparinnan Re: Matvägrande och illamående hund.

Har kollat men tyvärr skriver inte tillverkaren ut energiinnehållet. Kolla på påsen hur man kcal det innehåller och titta på ett foder med lägre energiinnehåll. Många köper lightfoder för det är lågt fettinnehåll men det kan vara samma kcal som i ett "vanligt foder" .

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#8 29 augusti 2019 av Halvtand Re: Matvägrande och illamående hund.

Min Samojed är på det humöret ibland. Om jag minns rätt är teorin att vissa hundar får ont i magen av hunger och vill då inte ha mat. Vanliga lösningar brukar handla om att låta hunden gå hungrig tills det lägger sig eller truga genom att mata hunden en bit i taget (eller ge godis) tills den får aptiten tillbaka och äter resten själv. 


Vad jag nyligen gjorde som verkar ha löst problemet av sig själv är att jag skaffade en aktivitetsplatta. En sån där man gömmer godis eller mat i som hunden måste flytta på blickor eller lyfta undan lock för att komma åt. Jag höll mig ifrån det länge då Samojeder är väldigt smarta och det kändes som bortkastade pengar att köpa en leksak som ska stimulera hjärnan om han greppar den på två minuter. Det var exakt vad som hände, men han måste fortfarande leta med nosen för att hitta var godisarna är, vilket är vad jag tror aktiverar hans vilja att äta. Den gamla goda jaktinstinkten. 


 


Jag körde på något liknande denna: https://www.arkenzoo.se/aktivitetspel-shuffle-bone?48959


Den är väldigt grundläggande, bara att flytta på locken så kommer godisen fram. Godislukten kommer ut genom hålen. Det finns andra modeller som kan funka minst lika bra att börja med. Komplettera med något jättegott godis som luktar mycket.

Svara på detta inlägg

Nokko
Medlem 2016-01-16
#9 29 augusti 2019 av Nokko Re: Matvägrande och illamående hund.

Tack för tips! 😊

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Matvägrande tik?!?   [2] 4 maj: Humlan12 6 maj: Gurkans har fåt primperan mot illamående   [2] 13 sep: rottiswoman 13 sep: rottiswoman Illamående liten Daisy   [2] 26 feb: Daisys matte 26 feb: Jennie&Märta Laxolja till matvägrande valp?   [4] 8 aug: Uems 8 aug: Brazlover Illamående vid bilåkning   [3] 3 jun: cyklamen 3 jun: farjor Matvägrande hanhund under löptider..   [13] 9 maj: JewelDust 10 maj: JewelDust Lindra illamående? Någon huskur eller så? (ej hund   [12] 29 dec: Ratata&Izzy 30 dec: Ratata&Izzy Matvägrande hund som måste äta   [40] 30 okt: emmastina 1 nov: Canislove Ge matvägrande valp torrt foder?   [17] 4 sep: Isabelle & Alice 8 sep: Frida S Illamående, frossa, tappad aptit - människa   [4] 18 jun: z_Vicksis 19 jun: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Karelsk Björnhund | Boxer | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Finsk Spets | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2020 Enfinia AB