Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 augusti 2019 av Angeby i skaffa hund (6 svar)
Uppfödare sökes

Jag letar efter en uppfödare av labradorer som testar sina hundar för eic. Eller som kan garantera att valpen är fri genom föräldrarna. Jag ställer mig gärna i kö även om det inte finns någon valp just nu. Vore väldigt tacksam om någon kan tipsa mig om någon kennel . Jag har letat på nätet så ögonen går i kors. Jag har labradorer. Sedan tidigare och vet vad dom kräver. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Angeby och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 26 augusti 2019 av Anneli Re: Uppfödare sökes

Gå in på labradorklubben.se och klicka på uppfödare och sedan vidare på vald uppfödares hemsida. Där brukar man ju presentera sina avelshundar, både hanar och tikar och där kan du se vilka sjukdomar resp. hund är testad för, vilket många uppfödare redogör för efter hundens namn och ev. titlar. En del uppfödare testar för fler sjukdomar än andra. Så är det i alla fall i "min" ras (flatcoat).

Svara på detta inlägg

Angeby
Medlem 2019-08-26
#2 26 augusti 2019 av Angeby Re: Uppfödare sökes

Hej


Jag har försökt gjort det i 2 hela dagar nu. Är tyvärr inte många som testar. Och finns otroligt många kennlar.  Tänkte chansa med att fråga här och hoppas på att någon kanske visste. Samtidigt letar jag naturligtvis vidare bland alla hemsidor. Tack

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 26 augusti 2019 av Anneli Re: Uppfödare sökes

Jag har själv kollar runt lite nu och det verkar som att kennel Aquador är rätt noga med att testa sina hundar för bl a EIC

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 27 augusti 2019 av Lona Re: Uppfödare sökes

Jakt- eller showlabbe? Det är som sagt en väldans massa kennlar (dessutom är det många som inte är med på labbeklubbens lista) men mitt tips är att du kontaktar Aquador och hör med dem. Eftersom de är noga med att testa så vet de sannolikt vilka andra kennlar som också gör det, åtminstone när det gäller showlabbar.


Det kan vara svårt att få reda på vilka kennlar/linjer man INTE ska köpa från då många inte vill "snacka skit" om sina uppfödarkollegor (och de som gärna gör det ska man ta med en nypa salt!) men en seriös uppfödare tipsar gärna om andra bra kennlar.

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 27 augusti 2019 av Lona Tillägg!

På jaktsidan har du bland annat Charlotte Lindell på Minnows. Hon testar inte alla men brukar ha bra koll och, kanske framför allt, vara öppen med eventuella sjukdomar. Det är verkligen inte alla uppfödare som går ut "offentligt" och talar om när de fått in en sjukdom i rasen som hon gjorde med myopati.


Jag vet inte om du sett denna listan på labbeklubbens hemsida?


http://labradorklubben.se/rasen%252c-avel-o-h%25c3%25a4lsa/resultat.html


Det är ju förstås de hundar som är officiellt testade, det kan finnas fler där man inte går ut med resultatet.


Annars är det nog störst chans att få napp i diverse labradorinriktade facebookgrupper men var noga med vilka du väljer. Som att stoppa in huvudet i en bikupa om du väljer en grupp med fel labbetyp, dessutom lär du få tips som inte stämmer men det kanske minskar ner antalet intressanta uppfödare i alla fall.

Svara på detta inlägg

Angeby
Medlem 2019-08-26
#6 27 augusti 2019 av Angeby Re: Tillägg!

tack. jag har läst all info jag kan från nätet. så listan har jag redan gått igenom.  ska kontakta en du nämnde den andra har jag redan varit i kontakt med. tack snälla

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på kisskydd till säng sökes   [9] 7 nov: Lovely havamalt 9 nov: Lovely havamalt Tips på bra uppfödare önskas!   [7] 28 apr: Loppan01 3 maj: Anneli Kontakta uppfödare   [3] 16 feb: Kaffekafka 18 feb: Kaffekafka Letar uppfödare   [13] 14 dec: Jode 19 dec: Gurkans Hjälp och tips sökes.   [2] 18 nov: Nemo. 22 nov: Anderhund654 Extrafamilj sökes till hund i södra Stockholm   [0] 4 okt: Chordan Uppfödare Amstaff Malmö   [11] 23 aug: Sweetiepiehey 27 aug: Hortensia Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Uppfödare kränkt av färgpreferenser?   [5] 3 maj: HappyoMois 4 maj: Ayrin Handler sökes till fransk bulldogg .   [6] 17 apr: luna12 19 apr: luna12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Pointer | Jack Russell Terrier | Boxer | Golden Retriever | Pudel
© 1998-2022 Enfinia AB