Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 augusti 2019 av Blixen i valpforum (5 svar)
Halsband mot skall?

Hej! Har en 5-månaders kanintax, strävhårig. Skäller, skulle vilja få den att sluta skälla, vilket den just har börjat med - ordentligt. Har hört talas om halsband som skickar ur signaler för att få dem att inte skälla. Är det ok eller inte? En vän har det på sin hund och det har funkat, men vad säger ni? Tack!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Blixen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 28 augusti 2019 av Ayrin Re: Halsband mot skall?

Finns lite olika sorter, men alla bygger på att utsätta hunden för ett obehag när den skäller.

Om det funkar eller inte beror väl lite på hur hårdhudad hunden är, samt varför den skäller. En hund som skäller för att den stressat upp sig blir sannolikt bara mer stressad av obehaget, och effekten kan i värsta fall bli den motsatta, dvs mer skällande, och en hund, som lök på laxen, dessutom mår psykiskt sämre.

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#2 29 augusti 2019 av aenima Re: Halsband mot skall?

Det är en ung hund så jag skulle rekommendera att du tränar bort det. Att träna sin hund förstärker kontakten mellan hund och ägare, det gör inte ett externt verktyg.


Och fundera på om det är i några speciella situationer som skällandet kommer. Behöver valpen mer aktivering eller mindre?


Taxar är tydligen en skällig ras, det finns en tråd med lite tips om just skälliga taxar.


https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?tid=7194219


 

Svara på detta inlägg

Blixen
Medlem 2019-08-28
#3 29 augusti 2019 av Blixen Re: Halsband mot skall?

Hej och tack för svaret. Hon skäller när hon ser roliga saker, nya saker, vill ha uppmärksamhet och få sin vilja igenom, när hon vill leka, när hon vaktar... Typ hittat sin röst men såå jobbigt. Ska försöka hitta tips på att träna bort det! Om inte funkar blir det halsband..!

Svara på detta inlägg

aenima
Medlem 2019-06-05
#4 29 augusti 2019 av aenima Re: Halsband mot skall?

En bra grund är att se till att hon inte blir belönad för skällandet. Börja t ex inte leka med henne förens hon har slutat skälla.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Halvtand
Medlem 2015-01-13
#5 29 augusti 2019 av Halvtand Re: Halsband mot skall?
          Re: Halsband mot skall?
          

Hej och tack för svaret. Hon skäller när hon ser roliga saker, nya saker, vill ha uppmärksamhet och få sin vilja igenom, när hon vill leka, när hon vaktar... Typ hittat sin röst men såå jobbigt. Ska försöka hitta tips på att träna bort det! Om inte funkar blir det halsband..!

Halsbandet är säkert ett bra verktyg, men kom ihåg att inget vektyg kan ersätta träning, utan ska användas under träning.


Det finns flera sätt att träna hunden till att inte skälla, så vilken du i slutändan väljer beror på hur du är bekväm med att träna hunden och vad ni har gjort tidigare. Konsekvens är viktigt. 


Sättet jag själv använder handlar om att först lära hunden skälla på kommando, för att sedan träna in ett stopp. Att träna med motsatser på det viset funkar bra för många hundar, och du jobbar med hundens naturliga beteende vilket gör det lätt för hunden att hänga med i vad du vill. 


Börja med att kolla hunden, ger den något tecken på när den ska börja skälla? Lägg det på minnet och när den ger tecken, ge kommando skall (du kan säga vad du vill, bara du knyter det till ett kommando) och beröm ordentligt när hunden skäller. Efter ett tag förstår hundet vad det betyder och du kan få hunden att skälla bara genom att säga kommandot. 
Introducera då tyst (åter igen, vad du vill). Ge kommandot skall och direkt när den skällt en gång säger du tyst och med handen ger du stopp-signal (handflata mot hunden brukar funka om ni inte har annat intränat). Efter ett tag ska hunden förstå vad tyst betyder och du kan börja använda det änev när hunden skäller av sig själv. 


Det här var väldigt kortfattat och du kan säkert hitta bättre guider om hur du ska gå till väga. Men så här enkelt kan det vara. I detta exempel bör du så klart inte använda halsbandet förrän du ska träna in tyst så hunden inte blir förvirrad av att få en korrigering när det är meningen att den ska skälla. 


Lycka till!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bordercollie lätt till skall?   [4] 17 maj: Nalle och Tindra 20 maj: Mira och Esther Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Sele eller halsband till valp?   [4] 19 jul: KarroV 22 sep: Uno-den-lille Tips på halsband och bur   [1] 21 jun: Kärra 22 jun: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Sele eller halsband till valp?   [2] 23 okt: Tarek 23 okt: pipilotta Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund   [16] 21 sep: bertil o dom andra 24 mar: Ayrin Kommer gnäll och skäll ge med sig   [10] 21 maj: Labbisss 3 jun: Sezziyanen Sele eller halsband till mittelspitz-valp   [2] 3 apr: EnSånDär 4 apr: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner | Finsk Lapphund | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB