Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 september 2019 av cosmo19 i valpforum (2 svar)
Busig när jag sätter mig lugnt på golvet

Hej! En liten frånta :) Har ni något tips gällande buuusig valp som tror det är lek så fort jag sitter på golvet? Gör det sällan just därför, då händer och armar blir roligt. Just nu gick det jättebra bara därför, han har nyss vaknat och jag sitter bara brevid utan att titta så mycket eller göra så mycket ljud. Men under hans vakna tid vill jag ju så gärna kunna sitta bredvid och försöka klappa/goss. Kanske svårt för en valp dock 😂 han är 11 veckor på tors. Kanske goset kommer senare?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om cosmo19 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 17 september 2019 av Ayrin Re: Busig när jag sätter mig lugnt på golvet

Ge honom nåt tillåtet att tugga på, förslagsvis utan pip eller annan stressinducerande faktor och lek lite lagom för att den ska vara mer spännande än dina händer utan att han för den delen stressar upp sig.

Min gamla hund var lite jobbig på det sättet, men särskilt ett mjukisdjur att "snutta" på brukade funka bra i de lägena.


Tänk också på att ha "lugna" händer... har sett en del folk som rycker undan händerna för att inte bli bitna, och i mina erfarenhet tendera detta bara att trigga mer bitande... valpen tycker ju att dina händer verka *jättekul* att jaga i det läget, så rör dig sakta och försiktigt och hantera valpen varsamt.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 17 september 2019 av Anneli Attackhundar när jag sitter på golvet

När jag (eller husse) sätter mig ner på marken eller på golvet kommer tre stora hundar rusande och ska buffa, knuffa och sitta i knät... En fysisk lek med mycket puss och ömma slickat inblandade. Så har de hållit på sedan de var valpar och jag har aldrig fått bukt med beteendet. Jag tycker själv att det lite kul, så jag väl aldrig försökt på allvar. De kan göra så mot andra de känner när de sitter på marken, fast inte alls så kraftfullt. Puss och slick bara, kanske en tass som kommer farande.


Jag har ett gymnastikprogram för min rygg och det innebär bl a att jag ligger ner på golvet. Det går inte att genomföra utan att jag barrikaderar mig, annars har jag tre hundar som hoppar på min mage...Det buset ger de inte upp. Och det spelar ingen roll om en hund är ensam eller de är alla tre. Matte ska få en omgång, så är det bara.


Du kanske lyckas bättre än jag med att disciplinera busigheten!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gäng sätter skräck i Lilla Edet hundägare attacker   [3] 8 aug: mojji 8 aug: Hortensia Hur gör ni som sätter hunden vid hundmöten   [4] 7 apr: syteryster 8 apr: Ayrin Vad gör man om hunden sätter i halsen?   [4] 25 feb: Zarjess 1 mar: G S-M Sätter nosen i benet?!   [8] 11 okt: Ina~zK 16 okt: Ina~zK Valp 7 veckor som blir paralyserad när man sätter   [2] 11 sep: bum122 15 sep: hundögon Hundögon sätter fart på hormonerna   [4] 17 apr: Lenn & de 4:s gäng 19 apr: Lona Hundögon sätter fart på hormonerna   [0] 16 apr: Vovven Vaknade på natten och kissade på golvet??   [6] 22 nov: stinat 28 nov: Krokodilen varför puffar han på golvet kring maten?   [5] 8 mar: Megran 8 mar: Gurkans Busig hund - Tips på lugnande signaler   [1] 13 nov: Scherzi 13 nov: DearHound
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Beauceron | Dvärgpinscher | Bichon Frisé | Schäfer | Akita | Irländsk Röd och Vit Setter
© 1998-2021 Enfinia AB